NŐI jógatábor / Börzsöny

Téma: Újrakezdés

2020. 06. 26 - 28.

Részvételi díj: 42 000 Ft

  • Facebook Social Icon

Esemény a Facebookon

Tavasszal szerveztük volna ezt a tábort, de a járvány elmosta. Most egy nyári női tábor lesz, a témája pedig aktuálisabb,mint valaha.

A leírást megtartom, apró módosítások lesznek csak.

Az asztrológiai újév kezdetén, a Kos jegy első napjaiban szervezzük tavaszi női táborunkat azok számára, akik szeretnék jobban megismerni magukat, szeretnének jobban kapcsolatba kerülni nőiességükkel.

Az új év az új kezdet, az új lendület.!

Itt az idő, hogy lépj egy nagyot, hogy kezedbe vedd az életed irányítását és tegyél a változásért. Ahogy ébred a természet úgy van lehetőséged neked is felébredni, most rengeteg erő , tettvágy, bátorság jellemzi ezt az időszakot. A női táborban megtanulod használni és kezelni a benned lévő erőt, megérted a Ha és a Tha lényeg, a Nap és a Hold igáját.

 

Oktató: Brávácz Alexandra

Vendégoktató: Dévai Varga István

A tábor helyszíne a Börzsöny hegység északi részén, Kemence községtől 5 km-re, Budapesttől másfél órára található az erdő közepén.

Távol zajtól, fénytől, természetvédelmi területen, a Csarna (Fekete)- patak völgyében bújik meg a fenyőkkel körülvett, alpesi tetős épület, ahol a tábor alatt vegán étkezést biztosítunk.

Szállás: Kemence, Feketevölgy Panzió

A női táborban felderítő útra indulunk a női és a férfi lélek mélyére, végighaladunk azon a szellemi ösvényen, amin kiderül, ki hol tart ebben.

Lesz szó női szerepekről, szexualitásról, a ciklikusságról, a párkapcsolatról, a házasságról, a korunkra jellemző individualizációról, kapcsolatról anyánkkal, apánkkal, a családi mintákról, a saját anyaságunk megéléséről, ragaszkodásról, kötésekről, mulandóságról, gyászról, elengedésről, válásról és ami a legfontosabb ebben az időszakban: az újrakezdésről.

A jóga útja az egység útja, a kérdésünk ebben a táborban, hogyan találod meg az egységet, hogyan tudsz egész lenni a kettősségben.

Megismerjük ciklusunkat, nőiségünket. Segítségül hívjuk a női istenségeket, archetípusokat. Szellemi átalakulás, változás és a nehézségek gyors megoldása - átformálás, kifelé fordulás, megújulás a két nővér: a jóga és az ajurvéda gyakorlataival és elméletével.

 

A tábor során lesznek hangutazások és két különleges csoportos foglalkozás. Az egyik az Univerzum Érintése a másik pedig az Újjászületés Ösvénye.

Az Univerzum Érintése során először annak klasszikus változatát fogjuk gyakorolni, amikor is tapasztalatokat szerzünk egyebek mellett önmagunk női és férfi aspektusáról, arról, hogy mi zajlik bennünk amikor yangosak, kezdeményezőek vagyunk és mi történik akkor amikor yin állapotban vagyunk, befogadóak, valamint arról, hogy miképpen jelenik meg bennünk lévő yinben a yang, azaz a női principiumban a férfi és fordítva. Az Univerzum Érintése klasszikus gyakorlata során annak egy speciálisabb részét is fogjuk közösen végezni, amikor pedig a bennünk lévő különböző női minőségekkel ismerkedünk a saját bőrünkön keresztül.

 

Az Újjászületés ösvény gyakorlat során pedig, ami szintén egy közösségi gyakorlat, felismerhetjük azon mintázatainkat, melyek akadályoznak minket az ösvényen. Tudatosíthatjuk blokkjainkat és feloldathatjuk azokat és felismerhetjük azon segítő minőségeket is, melyek az újjászületésünk során támogatnak minket az újrakezdésben.Téma: Újrakezdés

3 nap – 2 éjszaka
Napi 2 jógaóra
Meditáció/pránajáma
Elmélet
Vegán ellátás
Egyéb programok, tánctanulás, mantraéneklés, kézműveskedés, kirándulás

 

Programterv

 

Június 26. péntek

14 órától Fetetevölgy Panzió, Börzsöny, szállás elfoglalása

16:00 Bemutatkozás, program átbeszélése, mit jelent nőnek lenni a csoport szerint

17:00 Jógagyakorlás

18:30 Vacsora

20:00 Mantraéneklés

Június 27. szombat

 

7:00 Női lágy Vinyasa Flow, fókuszban a szívcsakra

9:00 Reggeli

10:00 Kirándulás

13:00 Ebéd

14:00 Elmélet - a jóga és az ajurvéda, mint eszközök nőiségünk megélésben, támogatásában női aspektusból

15:00 Festés

16:00 A Ha és a Tha energia, az aktív és a passzív minőségek megélésének lehetősége, az elengedés szükségessége, férfi szerepek, női szerepek

17:30 Hatha jóga - jin típusú gyakorlás, fókuszban a szakrális csakra

19:00 Vacsora

20:00 Lezáró beszélgetés, gyakorlatok

 

Június 28. vasárnap

7:00 Reggeli jang jóga Zsolttal

9:00 Reggeli

10:00 Minőségeink, személyiségszintek, a változás lehetősége - férfi aspektusból

12:30 Ebéd

13:30 Csoportmunka- gyakorlatban a női minőség

15:00 Lezáró gyakorlatok, női kör és lezáró rituálék, amelyek segítik az újrakezdést

16:00 Hazaút

Régóta megfogalmazódott bennem, hogy a női táborokban nagyon hasznos lenne, ha a férfi-női témát egy férfi oktató is elmondaná nektek, tehát ne csak a női minőség jelenjen meg egy ilyen táborban, hanem a férfi is.


Pénteken és szombaton, bensőséges női körben fogunk gyakorolni, viszont vasárnap velünk lesz egy vendégoktató, Vági Zsolt.

Ismerjétek meg, nagyon boldog vagyok, hogy elfogadta a meghívásomat.🙏

"Vági Zsolt vagyok, végzettségem szerint egészségtudományi és mentálhigiénés szakember-jelölt, jógaoktató. Tanultam coachingot, rendszerszemléletű és fenomenológiai módszereket. Lassan tíz éve foglalkozom emberekkel, egyéni kliensekkel, csoportokkal, céges és privát környezetben, iskolákban, de megfordultam már idősek otthonában is. Az emberi problémák állandók, bennem viszont a megközelítés folyamatosan változik, azt hiszem érik. Ahol most tartok, ott fontosnak érzem, hogy ebben a poláris világban rá tudjunk nézni az alap-identitásunkat adó minőségünkre, a női és férfi részeinkre. Ránézni és integrálni úgy, hogy minél kevesebb maradjon kirekesztve, táplálva az árnyékunkat. Az elvonuláson ezekre és a hozzájuk kapcsolódó számtalan egyéb aspektusra szeretnék ránézni veletek. Ránézni úgy, hogy az ne a játszmáinkat, drámáinkat, személyes elakadásainkat erősítse, hanem az itt és most felelősségteljes elfogadásának az életformáló erejét növelje. Ehhez fontosnak tartom a természetbe ágyazottságunkon való gondolkozást is, amiről az alábbiakat foglaltam korábban össze:

El kell fogadnom, hogy én is a természet része vagyok.

Nem gép, robot, mechanikus szerkezet. Még akkor sem, ha az épített környezet, az iroda, a monitor, az okosóra és az ivásra figyelmeztető applikáció próbálja ezt elhitetni.

Sokszor olyan problémával fordulnak hozzám, amire a megoldás (vagy legalábbis a tőlem telhető legjobb javaslat) elfogadni ezt az egyszerű dolgot. Azt, hogy nem lehet minden működést a testben, a lélekben vagy az elmében kontrollálni. Sőt, ha próbáljuk, csak rosszabb lesz.

Azzal, hogy elfelejtjük a fenti tényt, elfelejtjük azt is, hogy a természetben minden ciklikusan változik. A nők talán könnyebben tudnak együtt lenni ezzel. Nemrég olvastam egy tudományos cikket arról, hogy még a bélflóránknak is van saját havi ciklusa, más-más baktériumtörzsek aktívak és ez ciklikusan változik. Van napi ritmusunk ami a nappallal és az éjszakával van összefüggésben, van havi ritmusunk, amit befolyásolnak a holdfázisok (és ez nem spiri-ezo-asztro meglátás), vannak éves ciklusok, amik az évszakokhoz igazodnak. Ehhez kapcsolódóan az életmódról is beszélünk."


Az ár tartalmazza a szállást, napi három étkezést (reggeli, ebéd, könnyű vacsora), a gyakorlati és az elméleti foglalkozásokat, matrac és egyéb eszközhasználatot. A vendégházban lévő gyakorlóteremben tartjuk az órákat, de szabadtéri jógázásra is lesz lehetőség, ha az időjárás engedi. Az utazási költséget az ár nem tartalmazza.

Étkezés:
Kérjük, küldd el nekünk, ha valamilyen érzékenységed van, valamit nem ehetsz (allergia, glutén, vegán, tej stb.)

Utazás:
egyénileg autóval, telekocsik megszervezését segítjük

A jelentkezés feltételei, szerződés itt:
https://www.utkozbenjoga.hu/aszf

Mielőtt jelentkeznél, kérjük, olvasd el az általános ismertetőt a honlapon, itt.

Jelentkezés menete:

Adatlap kitöltése itt>

Részvételi díj legalább 50%-nak megfizetése az adatlap alján található fizetési módok szerint.