Az Útközben jóga története

a te történeted

img309.jpg

Az Útközben Jóga egy élő, vibráló közösség.

Jógaórákat és a jógával kapcsolatos programokat, képzéseket, tanfolyamokat, jógatáborokat szervezünk belföldre és külföldre, olyan újszerű kezdeményezéseket dolgozunk ki, amik egyedülállóak Magyarországon, mint pl. a Jóga Randi vagy a Lovas Jóga programjaink, a Jazz'n Flow - élőzenés jóga. 

 

Kiemelt területünk az alap 250 órás Hatha jógaoktatóképzés és a vidéken vagy külföldön szervezett jógatáborok. Az oktatóképzést negyedik éve tartjuk Nagy József és Brávácz Alexandra vezető oktatókkal, az Útközben Jóga Óbudában, Budapesten, a 3. kerületben. 

A képzést a Magyar Jógaoktatók Szövetsége és a Nemzetközi Jógaszövetség a YAI akkreditálta.

Az utazásokkal olyan helyekre szeretnénk elvinni, ahol elmélyülten és szabadon tudsz gyakorolni. Amikor a hétköznapokban eljössz egy órára, valószínűleg előtte rohantál és utána is rögtön visszatér az élet. Sokszor nincs elég idő a befogadásra és a feldolgozásra. Egy elvonuláson, utazáson sokkal messzebb tudsz menni, mint gondolnád, azaz sokkal közelebb önmagadhoz. Egészen különleges élményekre tehetsz szert és biztosan új barátokra lelsz.

Brávácz Alexandra, alapító

2005 óta jógázom, a Buddhista Főiskolára jártam, ott kezdtem el. 2012 óta vagyok jógaoktató, azóta tanítom ezt a hagyományt. Hatha jóga, gyerekjóga, Vinyasa Flow és gerincterápiás jógát oktatok és most végeztem a női jógaoktató képzést is. Jógatáborok szervezése mindig is kiemelt terület volt az életemben, egyrészt mert én is rengeteget tapasztaltam a saját útjaimból, másrészt mert egy hosszabb utazás meg is változtatta az életemet. Régóta szervezek táborokat, de az Útközben jógát 2017-ben alapítottam, először csak minden évszakban, mostanra szinte minden hónapban szervezünk táborokat, tudatosan mindig adott tematika mentén, gondosan kitalálva hely, helyszín és téma. Minden évben minimum 10 tábort tartunk, külön női tábort is.

Az év végén jubilálunk, a szilveszteri lesz a 25. tábor, amelyet az Útközben Jóga szervezett.

Hiszek benne, hogy akkor történik meg a változás az életünkben, ha ki tudunk szakadni a megszokott sémákból, ha ki tudjuk próbálni magunkat idegen helyen, idegen emberekkel, viszont közben biztonságban lehetünk, hiszen teljes támogatást kapunk a jóga eszközeitől. A jóga segítségével nyitott és elfogadó környezetben és feltételekkel tudjuk átélni a történéseket, amelyek által jobban megismered önmagad.

 

​Szabadság, utazás, kaland - ezek a fontosak számomra az életben. A mozgásban levés.

De az egyhelyben levés is. A megnyugvás. A hazatalálás.

 Szenvedélyem az élet, életem a jóga, a jógám az Útközben jóga,

veletek.

​Szorgalmasan és kitartóan azon fáradozom, hogy ebben minden nap jobb legyek, hogy együtt haladva még hatékonyabban és érdemben változhassunk.

Gyakoroljuk együtt fáradhatatlanul!

Tarts velünk!

Namasté

Brávácz Alexandra>

Jógaoktató