Őszi jógaelvonulás Bakony

Csesznek/Gézaháza

Téma: Elengedés

2019. 11. 15 - 17.

Részvételi díj: 39 000 Ft

  • Facebook Social Icon

Szállás: Hubertus Fogadó, Gézaháza

Ellátás: teljes, vegetáriánus

 

A hajdani Eszterházy-birtok, Gézaháza egy különleges hely a Bakony szívében. Sok évtizeden keresztül lelkes túrázók látogatták, sokaknak ezért ma is ismerősen cseng a hajdan forgalmas turistamegálló neve. A birtok ma erdei fogadóval várja vendégeit. Itt fogunk dolgozni az elengedésen.

Megközelítés:

A fogadó Csesznek közelében, a Bakony szívében található. Győr vagy Veszprém felől a 82-es főúton érhető el, Budapestről mind az M7-es, mind az M1-es autópálya segít a könnyebb megközelítésben. Az M7-es autópályát választva Székesfehérvártól gyorsforgalmú úton Veszprémig, onnan a 82-es főúton javasoljuk a megközelítést. A 82-es főútról Gézaháza felé letérve az aszfaltos út vezet a fogadó épületéig. Telekocsik megszervezését segítjük.

Az ősz mindig a lecsendesedésről, a befelé-fordulásról szól, ebbe az irányba gyakorolunk mi is a táborban. Témánk az egyik legnehezebb dolog a világon: az elengedés. 3 nap - 2 éjszaka.

Program:

PÉNTEK

A nap célja, hogy ráhangolódj és felkészülj az önvizsgálatra. Tudatosítsd, hogy miért érkeztél, mik a céljaid, mi az, amin szeretnél dolgozni, vagy mire kívánsz tudatosabban rátekinteni. Ismerd meg a többieket, figyeld meg mi a közös bennetek. Közösen tesszük meg a kezdő lépéseket.

 

14.30 óráig érkezés, szállás elfoglalása

15.00 Jógaóra – ismerkedés

17.00 Pránajáma  - egy légzéstechnika megtanulása, amely segít felvenni önmagaddal a kapcsolatot, segít megérteni a jelenlegi helyzetedet

18.00 Vacsora

19.00 Beszélgetés a jóga filozófiáról, az elengedés nehézségeiről

 

SZOMBAT

Az aktív minőség megfigyelése, megértése, megélése

A megragadás megtanulása: mibe érdemes belekezdeni, mihez hozzáfogni, miben kitartó lenni, mit  érdemes megfogni, mihez ragaszkodni, mit vállalni, milyen értékek mentén élni. Mi az, amiben aktív lehetsz, mi az, ami valóban értékes és építő jellegű. Ezt személyekre is tudod vonatkoztatni, kik azok, akik támogatnak az utadon. Megkezdődik a tényleges önvizsgálat.

7.00 Meditáció

7:15 Vinyasa Flow és relaxáció

9.00 Reggeli

10.00 Kirándulás a környéken, pránajáma légzőgyakorlat

13.30 Ebéd

16.00 Az elengedés jelentősége - előadás

17.00 Hatha jógaóra és relaxáció

19.00 Vacsora

19.30 Esti beszélgetés

 

VASÁRNAP

A passzív minőség megfigyelése, megértése, megélése. Az elengedés megtanulása. Mi az, vagy ki az, ami, vagy aki visszafog és korlátoz az utadon, mi vagy ki az, amihez, vagy akihez nem érdemes tapadni, amit vagy akit engedni kell, hogy távozzon. Az elmélyülés, csendes és meditatív foglalkozások, gyakorlások, az előző nap aktivitásának egyensúlyozása. Vedd számba, mi vagy ki hátráltat, mi az, ami beleragaszt a múltba, láss tisztán és engedd el!

 

 

7.00 Meditáció

7:15 Vinyasa Flow és relaxáció

9.00 Reggeli (utána összepakolás)

10.00 Kirándulás a környéken: csendgyakorlat

12.00 Ebéd

13:00 Zárófoglalkozás Dharana – a koncentráció növelésének mestersége - előadás és gyakorlat

Megérkezel az utolsó gyakorlathoz. Miután megvizsgáltad, mihez érdemes a jövőben ragaszkodnod és mi az, amit viszont el kell engedned itt az idő, hogy gyakorold, hogyan tudod ezt ténylegesen megtenni. Ebben lesznek ma segítségedre a jóga eszközei. Egy lecsendesült, világos, háborítatlan tudattal vagyunk benne bátran a mély és csodálatos őszben. A jelenedben.

Mielőtt jelentkeznél, kérjük, olvasd el az általános ismertetőt:

Szabályok, feltételek

Jelentkezés menete adatlap kitöltése