Őszi jógaelvonulás

Egerszalók

ELENGEDÉS

2021. 11. 26 - 28.

Részvételi díj: 49.000 Ft

  • Facebook Social Icon

Esemény a Facebookon

Őszi jógatáborunk helyszíne Egerszalók. Célunk az elengedés természetének, gyakorlatának, elméletének megismerése. Az ősz mindig a lecsendesedésről, a befelé-fordulásról szól, ebbe az irányba gyakorolunk mi is a táborban. Témánk az egyik legnehezebb dolog a világon: az elengedés. 3 nap - 2 éjszaka.

Szállás: vendégházakban
Részvételi díj: 49 000 Ft
Tartalmazza a szállást, ellátást (vega reggeli, ebéd, vacsora)
 

Oktató: Brávácz Alexandra

A hosszú hétvégét intenzív jógázással töltheted, ha velünk tartasz ősszel Egerszalókra. A háromnapos, elmélyült gyakorlás lehetővé teszi, hogy elkezdj dolgozni az elengedésen.

Program:

PÉNTEK

A nap célja, hogy ráhangolódj és felkészülj az önvizsgálatra. Tudatosítsd, hogy miért érkeztél, mik a céljaid, mi az, amin szeretnél dolgozni, vagy mire kívánsz tudatosabban rátekinteni. Ismerd meg a többieket, figyeld meg mi a közös bennetek. Közösen tesszük meg a kezdő lépéseket.

 

14.30 óráig érkezés, szállás elfoglalása

15.00 Jógaóra – ismerkedés

17.00 Pránajáma  - egy légzőtechnika megtanulása, amely segít felvenni önmagaddal a kapcsolatot, segít megérteni a jelenlegi helyzetedet

18.00 Vacsora

19.00 Beszélgetés a jóga filozófiáról, az elengedés nehézségeiről

 

SZOMBAT

Az aktív minőség megfigyelése, megértése, megélése

A megragadás megtanulása: mibe érdemes belekezdeni, mihez hozzáfogni, miben kitartó lenni, mit  érdemes megfogni, mihez ragaszkodni, mit vállalni, milyen értékek mentén élni. Mi az, amiben aktív lehetsz, mi az, ami valóban értékes és építő jellegű. Ezt személyekre is tudod vonatkoztatni, kik azok, akik támogatnak az utadon. Megkezdődik a tényleges önvizsgálat.

7.00 Meditáció

7:15 Vinyasa Flow és relaxáció

9.00 Reggeli

10.00 Kirándulás a környéken: séta, pránajáma légzőgyakorlat

13.30 Ebéd Szentléleken

16.00 Az elengedés jelentősége - előadás

17.00 Hatha jógaóra és relaxáció

19.00 Vacsora

19.30 Esti beszélgetés

 

VASÁRNAP

A passzív minőség megfigyelése, megértése, megélése. Az elengedés megtanulása. Mi az, vagy ki az, ami, vagy aki visszafog és korlátoz az utadon, mi vagy ki az, amihez, vagy akihez nem érdemes tapadni, amit vagy akit engedni kell, hogy távozzon. Az elmélyülés, csendes és meditatív foglalkozások, gyakorlások, az előző nap aktivitásának egyensúlyozása. Vedd számba, mi vagy ki hátráltat, mi az, ami beleragaszt a múltba, láss tisztán és engedd el!

 

 

7.00 Meditáció

7:15 Vinyasa Flow és relaxáció

9.00 Reggeli (utána összepakolás)

10.00 Fürdőzés

12.00 Ebéd 

13:00 Zárófoglalkozás Dharana – a koncentráció növelésének mestersége - előadás és gyakorlat

Megérkezel az utolsó gyakorlathoz. Miután megvizsgáltad, mihez érdemes a jövőben ragaszkodnod és mi az, amit viszont el kell engedned itt az idő, hogy gyakorold, hogyan tudod ezt ténylegesen megtenni. Ebben lesznek ma segítségedre a jóga eszközei. Egy lecsendesült, világos, háborítatlan tudattal vagyunk benne bátran a mély és csodálatos őszben. A jelenedben.

Jelentkezés menete

Adatlap kitöltése itt

Részvételi díj legalább 40%-nak megfizetése az adatlap alján található fizetési információk szerint.