Őszi női HOLD jógaelvonulás
Egerszalók
ELENGEDÉS

2022. 01. 07- 09. 2 éj

Részvételi díj: 49.000 Ft

  • Facebook Social Icon

Őszi női jógaelvonulásunk helyszíne a csodálatos Egerszalók. Célunk az elengedés természetének, gyakorlatának, elméletének megismerése. Az ősz mindig a lecsendesedésről, a befelé-fordulásról szól, ebbe az irányba gyakorolunk mi is a táborban.

 

 

Az elvonulás 3 nap - 2 éjszaka.

Szállás: Patakpart vendégház és a Szalóki Kemencés Udvarház
Részvételi díj: 49 000 Ft
Tartalmazza a szállást, ellátást (vegetáriánus, igény esetén vegán)

Szállásokról infó:
https://www.facebook.com/patakpartegerszalok
https://www.facebook.com/szalokikemencesudvarhaz

 

Az elvonulás csak nőknek szól.

Oktató: Brávácz Alexandra

Vendégoktató: Fekete Zsófia

A háromnapos, elmélyült gyakorlás lehetővé teszi, hogy elkezdj dolgozni az elengedésen. Megértsd, hogy tualjdonképpen csak azt nehéz elengedni, ami igazából sosem volt teljesen a tiéd. A beteljesületlenség a nehéz. Ez nem azt jelenti, hogy a gyász könnyebb, de megvannak a stációi, és ezeket tudatosítjuk annak érdekében, hogy el tudjuk fogadni azt, ami történt és rálépjünk az elengedés ösvényére.

Program:

PÉNTEK

Citta vrtti nirodhah - érkezz meg!

A nap célja, hogy ráhangolódj és felkészülj az önvizsgálatra. Tudatosítsd, hogy miért érkeztél, mik a céljaid, mi az, amin szeretnél dolgozni, vagy mire kívánsz tudatosabban rátekinteni. Ismerd meg a többieket, figyeld meg mi a közös bennetek. Közösen tesszük meg a kezdő lépéseket.

 

 


14.30 óráig érkezés, szállás elfoglalása
15.00 Jógaóra – ismerkedés
17.00 Vacsora
19.00 Meditáció
20:00 Kérdezz, felelek!

 

SZOMBAT

Abhjasa


Az aktív minőség megfigyelése, megértése, megélése. A megragadás megtanulása: mibe érdemes energiát tenni, belekezdeni, mihez hozzáfogni, miben kell kitartónak lenni, mit  érdemes megtartani, mihez ragaszkodni, mit vállalni, milyen értékek mentén élni. Mi az, amiben aktív lehetsz, mi az, ami valóban értékes és építő jellegű. Ezt személyekre is tudod vonatkoztatni, megnézheted, kik azok, akik támogatnak az életedben és kik azok, akik lehúznak. Megkezdődik a tényleges önvizsgálat.


7:00 Vinyasa Flow és pránajáma
9.00 Reggeli
10.00 Kirándulás a környéken, csendgyakorlat, sétáló meditáció 
13:00 Az elengedés - jógafilozófia 1.
14.00 Ebéd - Főétkezés
16.00 Szofitt Zsófival - Egerben
18:00 Könnyű vacsora (egy saláta vagy egy leves)
19:00 Esti/éjszakai fürdőzés  a termálfürdőben - pratjahára - érzékek megfigyelése gyakorlat és dhárana - koncentrációs gyakorlat
22:00 Meditáció a vízben

VASÁRNAP

Vairagja

 

A passzív minőség megfigyelése, megértése, megélése. Az elengedés művészete. Ami, vagy aki visszafog és korlátoz az életedben,vagy amihez/akihez nem érdemes ragaszkodni, amit vagy akit engedni kell. Milyen technikát alkalmazz az életed megértésére. Az elfogadás, mint az elengedés előszobája. Elmélyülés, csendes és meditatív foglalkozások, gyakorlások, az előző nap aktivitásának egyensúlyozása. Vedd számba, mi vagy ki hátráltat, mi az, ami beleragaszt a múltba, láss tisztán és engedd el!

7:00 Vinyasa Flow és pránajáma
9.00 Reggeli
10.00 Az elengedés - jógafilozófia 2.
11:00 Lezárás - csoportos és egyéni gyakorlatok
12:00 Spiráljárás - engedd el!

Megérkezel az utolsó gyakorlathoz. Miután megvizsgáltad, mihez vagy kihez érdemes a jövőben ragaszkodnod és mi vagy ki az, amit vagy akit viszont el kell engedned, itt az idő, hogy gyakorold, hogyan tudod ezt ténylegesen megtenni. Ebben lesznek ma segítségedre a jóga eszközei. Egy lecsendesült, világos, háborítatlan tudattal vagyunk benne bátran a mély és csodálatos őszben. A jelenedben.

A tábor kb. 13 órakor fejeződik be, aki szeretne mégegyszer fürdőzhet a termálban vagy kérhet masszázst.

Jelentkezés menete

Adatlap kitöltése itt a honlapon, fönt a Jelentkezem gombra kattintva.

Részvételi díj legalább 40%-nak megfizetése az adatlap alján található fizetési információk szerint.