dec. 14., Szo | Anahita Yoga and Spiritual Center

Betelt! Advent Jóga Jazz'n Flow - élőzenés jóga

A téli napfordulót ünnepeljük ezen a karácsony előtti adventi szombaton, a fény eljövetelét, az év legrövidebb nappalának napját. Az Advent a várakozásról szól, a hitet és a reményt adja nekünk embereknek. A csillagászati tél kezdete december 21. Utána kezd el nőni a fény a világban.
A regisztráció le van zárva
Betelt! Advent Jóga Jazz'n Flow - élőzenés jóga

Idő és helyszín

2019. dec. 14. 19:00
Anahita Yoga and Spiritual Center, Budapest, Kádár u. 10, 1132 Hungary

Az eseményről

Karácsony előtti egy adventi hétvégén várunk egy elcsendesülős, elmélyülős, gyertyafényes flow jellegű, meditációval záruló, élőzenés jógagyakorlásra.

A foglalkozást tartja: Brávácz Alexandra jógaoktató Élő zene: Bakos Bettika énekesnő

Dress code: tiszta feketében

Részvételi díj: 3000 Ft Regisztráció: utkozbenjoga@gmail.com

A téli napfordulót ünnepeljük ezen a karácsony előtti utolsó adventi szombaton, a fény eljövetelét, az év legrövidebb nappalának napját. Az Advent a várakozásról szól, a hitet és a reményt adja nekünk embereknek. A csillagászati tél kezdete december 21. Utána kezd el nőni a fény a világban. Eleinte persze még alig észrevehetően, szinte fel sem tűnik, hogy apránként a Nap mind magasabbra emelkedik a látóhatár fölé.

Erre a benső ünnepre kérjük érkezz fekete jógaruhában, kényelmes nadrágban és felsőben, ha lehet minta nélkül vagy csak kis mintával. Fekete szín a színelmélet szerint tulajdonképpen nem is létezik, a fekete egy olyan terület, ami nem veri vissza a fényt. Ezért a legfénytelenebben készülünk egy élőzenés jógagyakorlással az elkövetkezendő időszakra. A színek sok mindent kifejeznek, különböző érzelmeket, állapotokat, gondolatokat. Mi most szeretnénk elmélyülni, egybeolvadni a térrel és idővel és csak a gyertya fénye mutatja a világosságot a sötétségben. A fekete a bizalom jelképe és az abban való hit, hogy el tudjuk engedni azt, amire nincs szükségünk.

A karácsony a spirituális ébredés, a tudatosság ébredésének ünnepe. Krisztus, Krisna, Buddha mind ugyanoda vezetnek minket, a szeretet és az együttérzés útjára. Ha ezt szertartás keretében tudatosítjuk, akkor tudatosságunkban megerősíthetjük ezeket, sőt a kötelességtudás, a szorgalom, a szolgálatkészség erényeit, másrészt fogadalmat tehetünk arra, hogy kitartóan követjük szellemi utunkat.

Az év végéről röviden: December 22-e a benső újév kezdete. Ennek a napnak az eseményei a következő esztendő szellemi folyamatairól hozhatnak szimbolikus üzenetet. Karácsony első napja volt hagyományosan az év első napja, ezt a napot mint a lelki újévkezdetet figyelhetjük. Ami ekkor történik, az a következő év lelki folyamatait tükrözi. Szilveszterkor őrizzük éberségünket, s nem csak azért, hogy legyen, aki “felkelti a napot” másnap reggel, amikor még mindenki alszik, hanem azért is, mert hagyományosan is ezt a napot tekintették olyannak, amire azt mondták, hogy “amilyen az év első napja, olyan lesz az egész év is”. Ne maradjunk tehát sokáig ágyban – a szellem-lélek-test harmóniájának, energetikai egyensúlyának megteremtésére törekedjünk szellemi műveletek végzésével. Ez a nap a világi és testi folyamatokra mutat rá éves szinten. Bár a természet látszólag teljesen visszavonult, a fagy ilyenkor átmenetileg konzerválja az életet, vigyázzunk arra, hogy a szívünkben az érzések ne dermedjenek meg. Még a visszahúzódás, a befelé figyelés időszerű, ám a földiesség a levegővel lazítható fel, azaz néha keressünk társaságot, amelyben oldottan, jól érezzük magunkat, végezzünk aktív testmozgást, kiránduljunk síeljünk, korcsolyázzunk, szánkózzunk és ami a legjobb: jógázzunk. Ha ekkor sikerül ezt megvalósítani, egész évben sokkal több örömet lelhetünk az életünkben. Azért ne feledjük, hogy a Bak jegy kedvezőtlen időszak szerelemre, könnyed szórakozásra, ezért inkább a szellemi társakkal töltsünk időt építő beszélgetéseket folytatva velük.

Feladatok, lehetőségek a Bak jegyében: teljes erőbevetés, struktúra kialakítás, határszabás, kötelességszerűen, kitartóan végzett tevékenységek, teljesítmények felmutatása, önkorlátozás. Kedvező időszak szellemi foglalkozásra és munkára.

Várunk szeretettel! Alexandra és Bettika

Az Adventi jóga a Jazz'n Flow sorozat második alkalma. Kezdőket is várunk, előképzettség nem szükséges. Haladóknak is ajánljuk az órát, mindenki a saját határainak megfelelően tud gyakorolni.

A regisztráció le van zárva

Esemény megosztása