dec. 20., V | MOM Sport

Téli Napforduló 17. Jazz'n Flow - Gyertyafényes Telihold ünnep

A regisztráció le van zárva
Téli Napforduló 17. Jazz'n Flow - Gyertyafényes Telihold ünnep

Idő és helyszín

2020. dec. 20. 18:00 – 20:00
MOM Sport, 12. kerület Csörsz u. 14.

Az eseményről

Karácsony előtt, a harmadik adventi vasárnapon várunk egy elcsendesülős, elmélyülős, gyertyafényes flow jellegű, meditációval záruló, élőzenés jógagyakorlásra.

A foglalkozást tartja: Brávácz Alexandra jógaoktató Élő zene: Bakos Bettika énekesnő és Dévényi Zoltán gitárművész

Öltözz, kérjük kicsit ünnepélyesebben, olyan ruhába, amiben azért, amúgy jól érzed magad.

Részvételi díj: 4000 Ft

A téli napfordulót ünnepeljük, a fény eljövetelét. December 20. az év legrövidebb nappala, után kezd el nőni a fény. Az Advent a várakozásról szól, a hitet és a reményt adja nekünk embereknek. Ez egyben a csillagászati tél kezdete.

A karácsony a spirituális ébredés, a tudatosság ébredésének ünnepe. Krisztus, Krisna, Buddha mind ugyanoda vezetnek minket, a szeretet és az együttérzés útjára. Ha ezt szertartás keretében tudatosítjuk, akkor tudatosságunkban megerősíthetjük ezeket, sőt a kötelességtudás, a szorgalom, a szolgálatkészség erényeit, másrészt fogadalmat tehetünk arra, hogy kitartóan követjük szellemi utunkat.

Az év végéről röviden: a téli napforduló benső újév kezdete. Ennek a napnak az eseményei a következő esztendő szellemi folyamatairól hozhatnak szimbolikus üzenetet. Karácsony első napja volt hagyományosan az év első napja, ezt a napot mint a lelki újévkezdetet figyelhetjük. Ami ekkor történik, az a következő év lelki folyamatait tükrözi. Még a visszahúzódás, a befelé figyelés időszerű, ám a földiesség a levegővel lazítható fel, azaz néha keressünk társaságot, amelyben oldottan, jól érezzük magunkat, végezzünk aktív testmozgást, kiránduljunk síeljünk, korcsolyázzunk, szánkózzunk és ami a legjobb: jógázzunk. Ha ekkor sikerül ezt megvalósítani, egész évben sokkal több örömet lelhetünk az életünkben.

Azért ne feledjük, hogy a Bak jegy kedvezőtlen időszak szerelemre, könnyed szórakozásra, ezért inkább a szellemi társakkal töltsünk időt építő beszélgetéseket folytatva velük.

Feladatok, lehetőségek a Bak jegyében: teljes erőbevetés, struktúra kialakítás, határszabás, kötelességszerűen, kitartóan végzett tevékenységek, teljesítmények felmutatása, önkorlátozás. Kedvező időszak szellemi foglalkozásra és munkára.

Várunk szeretettel!

Az Adventi jóga a Jazz'n Flow sorozat 18. alkalma. Kezdőket is várunk, előképzettség nem szükséges. Haladóknak is ajánljuk az órát, mindenki a saját határainak és tudásának megfelelően tud gyakorolni.

Helyszín: MOM SPORT Balett-terem földszint 12. ker. Csörsz u. 14.

Mit hozz magaddal: - jógamatracot vagy ha nincs szólj és hozunk - mécseseket, esetleg füstölőt

A test a templom az ászana az ima, ennek szellemében végezzük a gyakorlatokat

Esemény megosztása