Gyakran feltett kérdések és válaszok

 

Milyen utak közül választhatok

Itt találod az aktuális utakat. Klikk> ...... Ha kíváncsi vagy, hol jártunk eddig akkor itt a lap aljára görgetve szintén megleled.

 

Jelentkezési határidő

Jelentkezni mindig addig lehet, amíg van hely. Ha már nincs hely, akkor ezt az eseménynél feltüntetjük.

Telekocsi

Az utazás általában egyénileg történik, de telekocsik szervezését segítjük, összekötjük a sofőröket az utasokkal, így a költségek megoszlanak. A beosztás az út előtt 10 nappal történik a beosztás.

 

Covid - védettségi igazolvány nem szükséges, csak külföldre

Minden programon, jógaelvonuláson, jógatáborban a hatályos és hamarosan hatályba lépő új rendelkezések szerint nem csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

Milyen a szálláshely és az ellátás

Általában 2-3-4 fős szobákban. Gyakran egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség vagy csak felárral. Hogy kivel leszel egy szobában az utazás előtt kiderül, eddig mindig jól sikerült beosztanunk a jógikat. Az ellátás vegetáriánus, vegán étkezést, vagy diétákat, allergiákat bizonyos fokig figyelembe tudjuk venni, ha előre megosztod velünk a kérésedet.

Milyen fizetési módok közül választhatok

1. Egy összegben a jelentkezési díjat  vagy a 40% előleget készpénzben átadom Brávácz Alexandrának a jelentkezés után 48 órán belül (az óráim alkalmával tudunk találkozni a Love Yoga Óbuda jógastúdióban)
vagy 
2. átutalással fizetek, az első részt (40%) a jelentkezés után átutalom a szervező, Adform Bt. számlájára 48 órán belül és a második részt (60%) helyben fizetem a táborban az oktatónak készpénzben.

Számlaszám:
Adform Bt. 11101909-21498662-35000008 CIB Bank 

A fizetett előleggel tudod biztosítani a helyed

Ha nem érkezik meg a befizetés, sajnos nem tudjuk a helyedet tartani. Elektronikus számlát küldünk a megadott email címre, ez a visszaigazolás, hogy regisztráltunk és biztos a helyed. Kérjük, utalásnál a közlemény rovatban tüntesd fel a címed és, hogy melyik elvonulásra jelentkezel.

Cégünk, az Adform Szolgáltató Bt. tevékenysége kizárólagosan csak a jógaoktatásra terjed ki.  Számlát mi csak jógaoktatásról tudunk adni, ha szükséged van számlára a szállásról és az ellátásról, akkor azt helyben, a partnereink fogják kiállítani számodra.

Mi történik, ha meggondold magad

A jelentkezési lap kitöltésével tudomásul veszem, hogy 2 héttel az utazás előtt a jelentkezést már nem áll módomban törölni, ha bármilyen okból mégis lemondom (akár esetleges lebetegedés, bármilyen egyéb vis major miatt) a részvételi díj egészét kifizetem. Ha jelentkezik még az utolsó két hétben valaki a helyemre, akkor visszakapom az összeget vagy egy legközelebbi út árába kérem beszámítani. 

Mit tartalmaz a részvételi díj

Személyesen is át tudom adni az oktatónak?

A részvételi díj tartalmáról olvashatsz az út leírásánál. Ha nem szerepel erre vonatkozóan külön információ, akkor általánosságban az ár tartalmazza a szállást és az ellátást (általában félpanziót) és a jógafoglalkozásokat.

Fontos! A részvételi díj nem tartalmazza az utazási költséget. A résztvevőket a jelentkezés lezárultával összekötjük, így a telekocsik megszervezését segítjük.

Igen. A Love Yoga Óbuda jógastúdióban ott tudod hagyni a recepción.

Szabályok a táborokban

Kérjük, csak az jelentkezzen jógatáborba, aki képes betartani a részvételi szabályokat.


1. Részvétel

A jelentkezőknek a tábor első napjától az utolsó napjáig részt kell venniük a táborban/elvonuláson. Mivel egy közös folyamatot kezdünk el és tartunk fenn együtt a tábor alatt, energetikailag nem jó, ha azt azzal megzavarja valaki, ha akár egy nappal később kapcsolódna be vagy korábban menne el. Neki és a többi résztvevőnek sem hasznos ez, mindenkit kibillent és a hiánya érezhető. A tábor programja és témája nem véletlenszerűen lett úgy kialakítva ahogy, mindennek pontos helye és ideje van, tudatosan megtervezve. Ha helyben változtatnunk kell, annak is megvan az oka.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet kihagyni órát vagy foglalkozást, inkább az érkezés és az elutazás időpontjára vonatkozik ez a szabály.  Ha valaki egy programon (jógafoglalkozáson) nem szeretne részt venni, kérem előre jelezze az oktatónál, nem kötelező minden órán ott lenni, csak szeretnénk tudni róla, hogy várjunk-e rád.

 

 A jógatáborok nem wellnessz utazások, rengeteg jó élményt tudunk szerezni egy ilyen út során, de elsősorban nem az a cél, hogy jól érezzük magunkat, hanem, hogy lépjünk egy nagyot az önismereti úton önmagunk felé. Ez sokszor kényelmetlen inkább és lehet kellemetlen is, de a végére általában feltöltő és felemelő érzés. A jógatáborokban mindenkiből ki szokott jönni az, ami benne blokként jelenik meg az életében és ez egy jó alkalom, hogy elkezdjen valaki dolgozni önmagán. Azok, akik nincsenek felkészülve arra, hogy határozott erőfeszítést tegyenek és szembenézzenek önmaguk gyengeségeivel, csak saját idejüket pazarolják, sőt zavarni fogják azokat, akik komolyan szeretnének gyakorolni és az életükön változtatni.

 

2. Alkohol, drogok, vegetáriánus/vegán étkezés, karma jóga

A szabályok közé tartozik, hogy nem fogyasztunk alkoholt vagy más bódító szereket és állati eredetű ételeket a tábor alatt illetve, hogy az étkezéseknél az előírásokat betartjuk. Étkezési szokásokat, allergiákat, diétákat igyekszünk figyelembe venni, de alapvetően a táborban vegetáriánus vagy vegán jelleggel étkezünk. Aki nincs hozzászokva a vegán vagy vegetáriánus étkezéshez, kérjük őt is, hogy erre a néhány napra próbálja ki ezt a rendszert, akkor is ha számára ez nehéz vagy kilépés a komfortzónájából. Sokszor ennyi kell valakinek, hogy történjen változás az életében. 

 

A  szervezési táblázatban kérjük, hogy mindenki adja meg az esetleges diétákat, ételallergiákat. amit figyelembe fogunk venni. Egyedül a gluténérzékenyeket kérjük, hogy aki igazoltan az, hozzon magának kenyeret, mert azt nem áll módunkban sütni vagy venni a helyszíneken.

 

A táborokban lehetőségünk van segédkezni az étel elkészítésénél, ha igényli a szakács. Viszont segédkeznünk kell a mosogatásnál, elpakolásnál, ezt karma jógának hívjuk, vagys tudatosan erőfeszítést teszünk a segítő cselekvés által. Ehhez mindig beosztjuk a résztvevőket, de lehet önkéntesként is jelentkezni.

 

Az ételeket, ahol tudjuk, együtt fogyasztjuk el, ha van rá hely. Természetesen, ahol nincs, ott a saját szállásunkon. A szálláshelyeken van étkészlet és evőeszköz, de ha szeretne valaki sajátot hozni azt lehet, vagy olyan edényt, amiben el tudjuk vinni az ételt.


3. Mentális problémák

Ha komoly mentális problémával küzdő személy jelentkezik a táborba, azzal az irreális elvárással, hogy egy hétvége alatt azok megszűnnek, akkor őket sajnos nem tudjuk fogadni vagy akár kénytelenek vagyunk hazaküldeni. A jóga egy hasznos eszköz ilyen jellegű állapotok kezelésében, de nem helyettesítheti az orvosi vagy pszichiátriai szakszerű kezelést, csak kiegészítésként alkalmazható, de azt sem egy táborban érdemes elkezdeni.

 

4. Telefon, mauna

A táborokban igyekszünk egy kicsit a hétköznapi világtól és életünktől eltávolodni, megpróbálni lecsendesedni. Csak ha az elme csendes, tud megnyilvánulni az önvaló. Ezt úgy tudjuk elérni, ha a mobiltelefonunkat nem csak a foglalkozások alatt, hanem amúgy is kikapcsoljuk. Természetesen, ha valakinek sürgősen haza kell telefonálnia, vagy valamilyen oknál fogva (pl. hozzátartozó betegsége stb.) elérhetőnek kell lennie, akkor lehet kivételt tenni, de alapvetően kérjük, hogy a fókusz az internetről, mások életéről kerüljön át a jelenbe, a saját életedre. Használjuk a telefont fényképezőgépként! 

A másik eszközünk a lecsendesítésre a mauna, vagyis a csend betartása este 22 óra után. Mauna azt jelenti, hogy megtartjuk magunknak a nap energiáit, felesleges fecsegéssel, peltykálkodással nem töltjük az időnket. A mauna a reggeli gyakorlás utánig tart.

 

5. Pontosság

A táborokban sokan vagyunk, kérjük, tiszteljétek meg egymást, hogy a programokra pontosan érkeztek, minden óra kezdési időpontja előtt 10-15 perccel, hogy legyen időtök elhelyezkedni, ráhangolódni, ne csak úgy beessetek a foglalkozásokra és ne várassátok meg a csoportot.

 

Köszönjük, hogy betartjátok ezeket a szabályokat, hiszen ezek az önfegyelmi lépések szükségesek azok, hogy megvalósulhasson bennetek az a csoda, amit úgy hívunk, JÓGA.

 

6. Állatok

Az Útközben Jóga jógatáborai állatbarát táborok, vagyis kutya, macska vagy más háziállat hozható, de kérjük, előre velünk egyeztetni, mert nem minden szálláshely fogadja a kedvenceinket. Csak olyan kutya vehet részt a foglalkozásokon, aki nem zavarja a gyakorlókat és pórázon van tartva. Kérjük, a gazdikat, hogy a többi gyakorló igénye jelenjen meg elsőként és csak utána az állaté. 

 

7. Mit kell hozni

Készítettünk egy listát, ami jól jön a készülődéshez:

Az alábbiak nem előírások, csak javaslatok!


Eszközök a gyakorlásokhoz:

ॐ       jógamatrac, pléd - kint a szabadban fogunk gyakorolni
ॐ       ha szeretnél magadnak, akkor hozz teamécsest, saját mécsestartót, füstölőt
ॐ       bármilyen egyéb eszközt hozz el, amit használsz a gyakorlásodban pl. ülőpárna

 Alapvető eszközök, amikre szükséged lehet:

ॐ       pénz
ॐ       törölköző van, de talán jobb a saját
ॐ        tisztálkodó szerek

ॐ        étkezéshez evőeszköz, tányér, bögre a teához, aki sajátot igényel
ॐ        kényelmes ruhák, lehetőleg természetes anyagokból, jógaruha, réteges öltözködés, meleg ruha is, mert kint leszünk hajnalban, amikor lehet, hűvös van
ॐ        fürdőruha, papucs
ॐ        sapka, hosszabb ujjú póló a SUPra, ha nagyon érzékeny a bőröd
ॐ        alap egészségügyi kis csomag (pl. ragtapasz, fertőtlenítő, fejfájás-csillapító, ha használsz, izomlazító, rándulásra, sérülésre krém stb.)
ॐ        vízhatlan kabát
ॐ        zseblámpa
ॐ        kulacs
ॐ        kis hátizsák
ॐ        telefontöltő
ॐ       személyi igazolvány, utazáshoz szükséges okmányok, védettségi ig. uniós védettségi ig.
ॐ       szúnyog elleni kence

ॐ       naptej, fejre kendő, kalap, napszemüveg, fürdőlepedő

ॐ        erdei sétára, kiránduláshoz is alkalmas lábbeli, sportcipő vagy túrabakancs

ॐ       ha van ,vízhatlan, neoprén cipő, szandál az evezéshez és a vízhez, sziklás part van, vagy kavicsos, de lehet helyben is venni 
ॐ      ha van, akkor uszony, maszk, sznorkel, különben kölcsönözni lehet helyben
ॐ       a hajóban elzárhatóak lesznek a cuccok, hogy ne ázzanak meg, de ha szeretnél egy kifejezetten erre a célra használható vízhatlan zsákot hozni, természetesen lehet (telefonnak, pénznek) 

(Decathlonban pl. ilyenek kaphatók)


Végül összefoglalva, táborokban a jóga első két lépcsőfoka, a jámák és nijámák elvei szerint élünk.


Ezek:


Jámák

1. tartózkodás mások bántalmazásától, akár gondolattal, szóval vagy tettel

2. tartózkodás a hazugságtól, a trágár beszédtől, a mások kibeszélésétől

3. tartózkodás a lopástól, mások erőforrásainak jogtalan elvételétől

4. tartózkodás a tudatmódosító szerek használatától, az energiák megtartására való törekvés

5. tartózkodás az elvekhez történő ragaszkodástól


Nijámák

1. tisztaság érzelmekben és fizikailag is

2. elégedettség, elfogadás

3. mértékletesség, nyitottság

4. kellő önismeretre való törekvés

5. bizalom, igaz hit

Hol találom a jelentkezési adatlapot

Szeretnék még kérdezni, hogy tudlak elérni benneteket

Mindegyik tábor leírásánál, a lap alján találod az űrlapot, azt kérjük, töltsd ki, ha jelentkezel abba a táborba.

Itt találod az űrlapot>

Hol találom az ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEKET 

Innen letöltheted>

Telefonon (06309246424) vagy emailben (utkozbenjoga@gmail.com), vagy klikk ide...

Általános ismertető, szabályok, továbbá fizetési és lemondási feltételek jógatáborok