Jógamatrac

A szükséges alap

Melyik jógamatracot válaszd?

A jógamatrac kiválasztása érzékeny folyamat. A matracod részese a gyakorlásodnak, támogathat, de akadályozhat is benne. Érdemes alaposan megfontolni, mielőtt a döntést meghozd. A döntésnél befolyásoló tényező természetesen a pénztárcád, vagy hogy  milyen irányzatban fogsz gyakorolni. Létezik utazáshoz használatos, van ökobarát és olyan is, amelyik kevésbé izzasztó gyakorlatsorokhoz készült.

 

Amikor még én kezdtem el jógázni, csak egy sima rongyszőnyeg volt a jógaszőnyegem, és teljesen jól megfelelt a célnak. Ma már temérdek matrac van a piacon, sok minőség, sok szín. Válaszd a számodra legjobb jógamatracot!

A tökéletes jógamatrac hosszú távú befektetés, ne ezen spórolj, többet veszítesz vele később. A túl olcsó matracok nem csupán elhasználódnak néhány hónap után, de ráadásul olyan kémiai anyagokból készülnek, melyek sem a környezetnek, sem a neked nem tesznek jót. Ha megfelelő minőségűt vásárolsz, akár egy életen át elkísér téged.

A nagy nemzetközi cégek, mint pl. a Bodhi vagy a Manduka megbízható brandek, ha ilyen matracot választasz, nem fogsz mellé.

Vásárlásnál elsőként a matrac vastagságát ellenőrizd. A jógamatrac legyen megfelelően vastag, hogy kíméld az ízületeket, csontokat, de ne legyen túl puha és vastag, különben belesüppedsz. A standard vastagság 3-4,5 mm.

Anyagában sem mindegy, hogy milyen jógamatracot választasz., készülhet különböző anyagokból. Fontos szempont lett, hogy minél kevésbé csússzon egy matrac, holott ez inkább ahhoz vezet, hogy a gyakorlók ellustuljanak és ne az izmaikat és a tudatosságukat használják. Véleményem szerint nem érdemes bőrleszedős matracot választani, de tartson stabilan.

A matracodat használat után érdemes megtisztítani. Egy kis tengeri sóval átdörzsölöd vagy van, aki levendulás vizet használ a fertőtlenítésre. Aztán szárítsd meg a levegőn, hogy ne veszítse el csúszását. Mosógépben is szoktam a matracokat mosni 30 fokon és a nem centrifugázom őket, vagy csak nagyon kímélő programon. Aztán ki az erkélyre száradni.

 
 

Most nincs megjeleníthető termék itt.