Lovas jóga

2019. 09. 28.

1 napos workshop

Részvételi díj: 20 000 Ft

           MEGTELT!!!

  • Facebook Social Icon

Esemény a Facebookon

Lovas jóga - önismereti workshop

 

A jelentkezéseket sorrendben tudjuk fogadni, a létszám korlátozott, csak 12 fő tud részt venni.

 

Részvételi díj: 20000 Ft

Az ár nem tartalmazza az ebéd díját, az útiköltséget. Telekocsik szervezését segítjük. Aki kér ebédet, tudunk rendelni (kb. 1500 Ft/fő). A program reggel 9 órakor kezdődik és legkésőbb este 19 órakor fejeződik be.

 

Az állatokkal való kapcsolatunk megmutatja önmagunkkal és másokkal való kapcsolatunkat is. "Aki a lovakat szereti, rossz ember nem lehet." De mégis hogyan vagyunk ezzel? Az állatok arra kényszerítenek minket, amit a jóga tanít nekünk, a jelenbe hoznak egy pillanat alatt, nincs mellébeszélés, megjátszás, nem lehet úgy csinálni, mintha. Szembesítenek erősségeiddel, de gyengeségeiddel is. Kiderül, te mennyire vagy jógi. Azaz, mennyire vagy ura saját életednek. Te irányítod az életed vagy sodródsz az árral? A körülmények irányítanak, vagy a kezedben van a gyeplő? Felelős és tudatos életet élsz, ahol vállalod a következményeket?

Tudod egyáltalán mennyi erőd van, tudsz-e bánni vele? Ezt tanítja a jóga, ezt tanítják a lovak nekünk. Ezen a napon megtanulsz ezzel kapcsolatosan mindent, ami ahhoz szükséges, hogy kapcsolódni tudj önmagaddal. Ha kapcsolódni tudsz, megtanulod uralni magad. Ha uralni tudod magad képes leszel bármire, elérhetsz bármit, amit csak szeretnél.

 

Rövid ismerkedés és bemutatkozás után egy jógaóra keretében Brávácz Alexandra jógaoktató megtanítja azokat az ászanákat, amelyeket a lovon is fogunk gyakorolni. Utána megismerkedünk a lovakkal, tanulunk kapcsolódni velük és a lóháton kialakítunk egy biztonságot. Ebéd után következik az elméleti oktatás, de pihenőre, relaxálásra is lesz lehetőség. Délután gyakorolunk a lovakkal, végezzük velük együttműködve és rajtuk a gyakorlatokat.

 

A lovarda területén rengeteg más állat is él, a tanyán van kutya, cica, malac, kecske, kakas, tyúk, kacsa, akikkel szintén kapcsolódhatunk. A foglalkozás része ezen állatok etetése is, persze ez nem kötelező, de hihetetlen nagy élmény!

 

Témák: önbizalom, határozottság, magabiztosság, önértékelés, önérvényesítés, hit, erő, egyensúly, szilárdság, kitartás - önmagunk jobb ismerete, végeredményben önmagunk megtalálása, visszatérés ahhoz, akik valójában vagyunk és ennek a felismerése.

 

Kiket várunk?

- azokat, akik úgy érzik, van mit változniuk, fejlődniük ezeken a területeken

- azokat, akik szeretik a természetet, az állatokat

- azokat, akik nem szeretnének átesni a ló túlsó oldalára :)

- azokat, akik egy különleges jógagyakorlásra vágynak

Nem szükséges lovaglási tapasztalat, teljesen kezdőket is várunk, de a tapasztaltabbaknak is lesz mit tanulniuk. Mindenki a saját képességei, tudása szerint fog gyakorolni. Kérjük, olyanok jelentkezzenek, akik már jógáztak, van némi tapasztalatuk.

 

Jógaoktatók: Geng Franciska és Brávácz Alexandra

Lovasoktatók: Papkúti Lovascentrum, Vácrátót