Lovas jóganap

2020. 06. 28.

1 napos workshop

Téma: ÖnMEGVALÓSÍTÁS

Részvételi díj: 24 000 Ft

+

1500 Ft vegán ebéd

  

  • Facebook Social Icon

Jóga lovakkal - jóga workshop
Téma: Önmegvalósítás
Időpont: 2020. június 28. vasárnap
Helyszín: Páty, Bellandor Lovasközpont

A jelentkezéseket sorrendben tudjuk fogadni, a létszám korlátozott, csak 12 fő tud részt venni.

 


Részvételi díj: 24000 Ft plusz ebéd (15oo Ft)
Az ár nem tartalmazza az útiköltséget. Telekocsik szervezését segítjük. Aki kér ebédet, tudunk rendelni egy helyi fantasztikus vegán étteremből szoktuk.

A program reggel 9 órakor kezdődik és legkésőbb este 19 órakor fejeződik be.

Tarts velünk egy frissítő tavaszi napon, ahol lesz lehetőséged a megújulásra, feltöltődésre. A Zsámbéki-medencében, gyönyörű környezetben várunk négylábú barátainkkal, Pátyon, egy izgalmas, jógás, lovas napra. Az ászanák segítségével egyensúlyba kerülünk, a lovaknak köszönhetően pedig megtapasztaljuk a jelenlétet, a kapcsolódást.

Az állatokkal való kapcsolatunk megmutatja önmagunkkal és másokkal való kapcsolatunkat is. ha az önbizalmunk nem megfelelő, akár túl sok, vagy akár túl kevés, nehezen tudunk harmonikusan működni a hétköznapokban.

Az állatok arra sarkallnak, amit a jóga is tanít nekünk, a jelenbe hoznak egy pillanat alatt. Nincs mellébeszélés, megjátszás, nem lehet úgy csinálni, mintha. Ha túl bátortalan vagy és azt gondolod magadról, neked ez vagy az úgysem megy, a lovak támogatnak és kihozzák belőled a határozottságot. Ha túl nagy a mellényed akkor pedig helyreraknak.

A lovak mindent "levesznek", átlátnak rajtad.

Szembesítenek téged erősségeiddel, de gyengeségeiddel is. Kiderül, neked milyen és mekkora az önbizalmad és segítenek helyrebillenteni azt.

Te mennyire vagy ura a saját életednek. Te irányítod magadat vagy mások irányítanak téged? Ráerőszakolod az akaratod másokra, nem figyelsz az áldozatokra? A körülményekkel sodródsz, vagy a kezedben van a gyeplő? Felelős és tudatos életet élsz és vállalod a következményeket? Tudod egyáltalán mennyi erőd van és tudsz-e megfelelően bánni vele?

Rá tudod e bízni valakire magad, hogy meg tudsz e bízni valakiben az nagyban azon múlik, hogy neked mennyire nagy az önbizalmad. Ha nem tudsz magadban bízni hogy tudnál másban megbízni?

Ha túl nagy az önbizalmad, ha azt gondolod te bármit meg tudsz csinálni, a lovak visszacsavarnak belőle és megtanulod, hova érdemes neked tenni a hangsúlyokat.

Ebben ad tanítást a jóga, ebben segítenek a lovak is nekünk ezen a vasárnapon.

A workshopon megtanulhatsz ezzel kapcsolatosan mindent, ami ahhoz szükséges, hogy kapcsolódni tudj önmagaddal. Ha kapcsolódni tudsz, megtanulod uralni magad, megtanulod megmutatni magad pont annyira, amennyire szükséges.

Rövid ismerkedés és bemutatkozás után egy jógaóra keretében megtanítjuk azokat az ászanákat, amelyeket a lovon is fogunk gyakorolni. Utána megismerkedünk a lovakkal, tanulunk kapcsolódni velük és a lóháton kialakítunk egy lóbiztonságot. Ebéd után következik az elméleti oktatás és a jóga a lovakon.

A lovarda területén sok más állat is él, van kutya, cica, juh. A foglalkozás része ezen állatok megfigyelése is.

A nap tematikáját úgy alakítjuk ki, hogy a tapasztalások és élmények által aktív feltöltődésben legyen részed.

Oktatók:
Csabai-Geng Franciska, Jógaoktató, lovas
Varga Mónika OKJ sportoktató, Gerincjóga oktató, RKY gyermekjóga oktató, lovas

Témák: önbizalom, határozottság, magabiztosság, önértékelés, hit, erő, egyensúly, szilárdság, kitartás - önmagunk jobb ismerete, önmagunk megtalálása, visszatérés ahhoz, akik valójában vagyunk, megújulás, felfrissülés, új lendület

Kiket várunk?
- azokat, akik úgy érzik, van mit változniuk, fejlődniük ezeken a területeken
- azokat, akik szeretik a természetet, az állatokat
- azokat, akik nem szeretnének átesni a ló túlsó oldalára :)
- azokat, akik egy különleges jógagyakorlásra vágynak

Nem szükséges lovaglási tapasztalat, teljesen kezdőket is várunk, de a tapasztaltabbaknak is lesz mit tanulniuk. Mindenki a saját képességei, tudása szerint fog gyakorolni. Kérjük, olyanok jelentkezzenek, akik már jógáztak, van némi tapasztalatuk.