Pünkösdi jógatábor evezéssel -

Félelem és bátorság

Őrség/Szalafő/Rába

2020. 05. 29 - 06. 01.

3 éjszaka

Részvételi díj: 49 000 Ft

Tavaszi jógatábor helyszínünk a csodálatos Őrség, ahova 2 év után térünk vissza, Pünkösdkor.​

 

​Oktató: Brávácz Alexandra

Szakács: Szépvölgyi Richárd vegán chef

 

A hétvégét intenzív jógázással és mozgással töltheted, ha velünk tartasz tavasszal az Őrségbe. A négynapos, elmélyült gyakorlás lehetővé teszi, hogy elkezdj dolgozni a félelmeiden, megvizsgáld az okokat és megtanuld kezelni ezeket az érzéseket.

 

 

Aki ki szeretné hagyni az evezést valamilyen ok miatt, például nem tud úszni, kedvezménnyel természetesen jöhet a táborba.

 

Miért vágyunk mindannyian a félelem nélküli életre? Miért félünk a félelemtől? Mi a szerepe az életünkben, hogyan lehet szembenézni a félelmekkel? Vizsgálni kezdjük ezeket az érzéseket, megnézzük mi az, hogy "jogos", de azt is, hogy mi az "indokolatlan" félelem. A jóga segítségével válaszokat kaphatunk arra, hogy miként képes a félelem alakítani a fizikai testünket és az elménket, ezzel szokásainkat. Ha te is úgy érzed, itt az ideje, hogy tegyél végre valamit és szembenézz félelmeiddel gyere velünk az Útközben Jóga Tavaszi Jógatáborába!

Reggel és este jógázunk, napközben elmélet, kirándulás és evezés a Rábán.

 

A Rába hazánk legvadregényesebb, legromantikusabb, leggyorsabb és szerintünk legszebb folyója. A túrát a Rába felső, szebb és izgalmasabb szakaszán rendezzük. Partnerünk a Kormorán Kenu Egyesület, akik nagy tapasztalattal bírnak a túravezetéssel a folyón. Teljes kezdőket is várunk, de mindenkinek tart meglepetéseket ez a pár nap. Úszástudás feltétel. Teljes felszerelést kapunk.

 

 

Szállás: Szalafő

Multidéző Porta Őrség

Részvételi díj: 49 000 Ft (aki nem evez 10% kedvezményt kap)

- tartalmazza a szállást (3 éj), teljes ellátást, jógát, IFÁT

 

Jelentkezés:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScp0TLt_r_OTrEZ0M1KQJUNq1FclxN4niEwJSd30TfMIYCw2Q/viewform

 

A jógatábor programja

 

Reggel jógázunk és utána indulunk a folyóra evezni, este is jógázunk, meditálunk. Napközben beszélgetünk, előadást hallhatunk a bátorságról és a félelemről a jóga szemszögéből.

 

Szombaton megtartjuk a balesetvédelmi és evezéstechnikai oktatást, majd elindulunk a kalandra. Aggódni nem kell, túravezetői segítséggel és útmutatással még a teljesen kezdőkés a gyerekek is simán venni fogják ezt az akadályt. 2-3 órás, könnyebb túrát tartogat az első nap számunkra, autókkal Szalafőről átutazunk a folyóhoz, ebédelni egy kis szigeten fogunk, ahol tüzet gyújtunk és zöldség sütögetés vár ránk (szalonna sütés helyett). Szombaton délután 4 óra körül érkezünk vissza. Az esti jógaóra és meditáció után korongozásra lesz lehetőség. Egy helyi fazekasnál a templomszeri műhelyben ki tudjuk próbálni ezt a mesterséget. Minden agyaggal, földdel kapcsolatos tevékenység, a gyökércsakrához kapcsolódik, és ehhez a területhez tartozik a bátorság és a félelem, tehát nagyon jó terápiás eszköz lehet a tábor alatt.

 

Vasárnap is jógázunk reggel, majd egy 4-5 órás túrára vállalkozunk, de ez is könnyedén teljesíthető, itt is az ebédet útközben és nyílt tűzön készült friss étellel töltjük. Aki szeretne plusz ételt magának hozni (vegát) természetesen megteheti. A bátrabbak a kenukban jógáznak, a többiek a parton. Ismét beszélgetünk a jógáról.

 

Vizet, egyéb alkoholmentes italokat is hozzatok a túrára. Koraeste érünk vissza és véget ér a tábor azok számára, akik hazaindulnak, aki tud maradhat még velünk egy éjszakát és hétfőn reggel hagyjuk el együtt Szalafőt.

 

 

Ha szeretne jönni a család, kísérők, gyerekek jöhetnek, a vízitúra nem nehéz. A Rába hazánk legvadregényesebb, legromantikusabb, leggyorsabb és szerintünk legszebb folyója. A túrát a Rába felső, szebb és izgalmasabb szakaszán rendezzük. Partnerünk a Kormorán Kenu Egyesület, akik nagy tapasztalattal bírnak a túravezetéssel a folyón. Teljes kezdőket is várunk, de mindenkinek tart meglepetéseket ez a pár nap. Úszástudás feltétel. Teljes felszerelést kapunk.

 

Téma: Félelem és bátorság az Őrségben

Ellátás: Pénteki napon: ebéd, vacsora

Szombati napon: reggeli/vacsora

Vasárnap: reggeli, ebéd

 

Programok:

 

Május 29. (péntek)

 

Szálláshely: Múltidéző Porta

12:30 Érkezés legkésőbb Szalafőre, eligazítás, program megbeszélése

13:00 Ebéd

14:00 - 15:00 A szobák elfoglalása

15:00 - 16:00 Elmélet, Jógafilozófia: a félelem természete a jóga szerint

16:30 - 17:00 Játékos jógaóra

17:00 - 17:30 Meditáció

18:00 - 19:00 vacsora

19:30 A nap tapasztalatainak megosztása, másnapi program átbeszélése

 

Május 30. (szombat)

 

07:30 - 09:00 Jógaóra Vinyasa Flow

09:15– 10:00 Reggeli

10:30 Indulás a Rábához az evezéshez

11:00 Evezés eligazítás

11:30 Kenutúra a Rábán

1. nap: Csákánydoroszló – Körmend (14km evezés, a túra hossza összesen kb. 3 óra)

Kanyarokkal tarkított, de nyugodtabb szakasznak számító táv. A táv első fele még okozhat némi akadálya túrázók számára, de a második fele már szinte teljesen lelassul a körmendi duzzasztógát hatására.

13:00 – 14:00 Ebéd útközben - a Rába egy csendes partszakaszán

14:00 - 15:30 Evezünk tovább

16:00 - 17:00 Visszaérkezés Szalafőre majd

Korongozás egy helyi kézműves fazekasnál vagy aki ezt a programot kihagyná annak pihenő

17:00 - 18:30 Ászana labor és elmélet - egyensúlyozó ászanák elemzése (gyakorlatok pontos megtanulása, kielemzése) és gyökércsakra elemzés

18:30 Meditáció

19:00 Vacsora

19:30 A nap tapasztalatainak megosztása; másnapi program megbeszélése

 

Május 31. (vasárnap)

 

07:30 – 09:00 Vinyasa Flow jógaóra

09:15 Reggeli

10:30 Indulás a Rábához az evezéshez

11:00 Kenutúra a Rábán

2. nap: Csörötnek – Csákánydoroszló (21km, kb. 5 óra)

Sokak véleménye szerint a legszebb és egyben legizgalmasabb része a folyónak. Sok-sok éles kanyarral tarkított, szigetekkel és hordaléktorlaszokkal nehezített szakasz. Igazi vadregényes vidék, helyenként érintetlen növényzettel, és gazdag állatvilággal.

13:00 – 14:00 Ebéd útközben a Rába egy csendes partszakaszán

14:00 - 16:30 Evezünk tovább

17:00 Visszaérkezés Szalafőre

Utána hazaút

 

 

​A Rába magyarországi felső szakasza ugyan nem egy klasszikus vadvíz, de szilajsága és változatossága miatt itthoni viszonylatban sokan mégis „vadvíznek” tekintik. A folyó felső kétharmada döntően az eredeti medrében folyik. Ezen a részen rendkívül kanyargós, medre jellemzően iszapos és kavicsos, vize a sok hordaléktől zavaros. A folyó szélessége 8-25 méter között változik, a mélysége nagyon változékony, alacsonyabb vízállás esetén sokszor sekélynek tűnik, de a fősodorban nagyon sok a mélyebb rész is. A folyó evezhetőségét nagyban befolyásolják a víz fölé benyúló bokrok, fák, illetve az áradások, a víz romboló hatása, vagy az élővilág miatt bedőlt fák, hordalékok.

 

 

 

A túra szakaszai:

 

 

nap: Csákánydoroszló – Körmend (14km)

 

Kanyarokkal tarkított, de nyugodtabb szakasznak számító könnyebb táv. A út első fele még okozhat némi akadálya túrázók számára, de a második fele már szinte teljesen lelassul a körmendi duzzasztógát hatására.

 

nap: Csörötnek – Csákánydoroszló (21km)

 

Sokak véleménye szerint a legszebb és egyben legizgalmasabb része a folyónak. Sok-sok éles kanyarral tarkított, szigetekkel és hordaléktorlaszokkal nehezített szakasz. Igazi vadregényes vidék, helyenként érintetlen növényzettel, és gazdag állatvilággal.

 

​A díj tartalmazza az evezéshez szükséges hajók, evezők, mentőmellények használatát és gyakorlott túravezetők kíséretét, eszközök szállítását.

Étkezés:Kérjük, küldd el nekünk, ha valamilyen érzékenységed van, valamit nem ehetsz (allergia, glutén, vegán, tej stb.)

 

Utazás:egyénileg autóval, telekocsik megszervezését segítjükA jelentkezés feltételei, szerződés itt:https://www.utkozbenjoga.hu/aszf

 

Mielőtt jelentkeznél, kérjük, olvasd el az általános ismertetőt a honlapon, itt.

 

Jelentkezés menete:Adatlap kitöltése itt>

 

Részvételi díj legalább 50%-nak megfizetése az adatlap alján található fizetési módok szerint.

Kapcsolat: utkozbenjoga@gmail.com

​created by @adform