Őszi Női jógatábor

Máriahalom

Téma: Mulandóság

2019. 10. 25 - 27.

Részvételi díj: 39 000 Ft

  • Facebook Social Icon

Szállás: Máriahalom,Biofalu

Ellátás: teljes, vegetáriánus

 

Első őszi jógatáborunk női jógatábor lesz, Máriahalmon, a Biofaluban. Az érintetlen természet ölelésében.vizsgáljuk meg magunkban, hogy változik mindig minden, az elmúlást figyeljük meg, valaminek a végét. Egy búcsú, de a búcsú sosem végleges, mindig csak teret ad valami újnak. Ezt az egyensúlyt keressük, teremtjük meg az elmében a jóga segítségével.

Azért lettem női jógaoktató, hogy végre átadhassam azt a rengeteg tapasztalatot, ami bennem van. Nektek nőknek, de nektek nőknek külön (is)! Idén már két női tábort tartottam, mindkettő nagyon mély volt és élménydús számomra, ahogy a visszajelzésekből vettem, nektek is. De. Nem mentünk bele igazán a susnyásba. Mármint nagyon sok mindenről volt szó, de ami engem személy szerint nagyon érdekel, de úgy igazán arról csak részben. Mintha mellékes lenne.
A  P Á R K A P C S O L A T
Szerintem a legfontosabb energia a világon. Mindenki arra vágyik, hogy kiegyensúlyozott legyen, de ezt egy jó párkapcsolat nélkül megélni nem biztos, hogy igazán lehet. Azt már megállapítottuk, hogy mindent az érzelmek mozgatnak, hogy csak az érzelmek számítanak. Szerintem a legerőteljesebb érzelmeket a párkapcsolat tudja létrehozni, így leginkább az tud minket felemelni, de földre kényszeríteni is.
A legtöbbet a párkapcsolatban tanulhatunk magunkról, pontosabban tanulhatunk a másik segítségével magunkról, illetve mi is tanítóvá válhatunk. Nincs kis kapcsolat, futó kapcsolat, mindenkinek jelentősége van, akivel összesodor az élet. A legnagyobb változást bennünk az az ember tudja elérni, aki a legközelebb áll hozzánk és az nem az anyánk, nem a gyerekünk, nem a saját vérünk, hanem egy vadidegen. Egy vadidegent elfogadni és megszeretni, feltétel nélküli bizalmat szavazni neki, megszerettetni magunkat valakivel életünk talán legnagyobb kihívása és egyben legnagyobb fejlődési lehetősége. Hiszen semmi másról nem szól, mint önmagunk elfogadásáról és önmagunk szeretetéről.
A környezetemben sajnos egy kezemen meg tudom számolni, hány pozitív példát látok, és én is, számos kapcsolaton túl szeretném összegezni az eddigieket.
Gyertek, segítsünk egymásnak feldolgozni azt, amit sokszor úgy gondolunk nem lehet, segítsünk utat törni ennek az energiának, amit úgy hívunk szerelem.

A női táborban felderítő útra indulunk a női és a férfi lélek mélyére, végighaladunk azon a szellemi ösvényen, amin kiderül, ki hol tart ebben. Várom nagyon azokat a jelentkezőket is, akik a pozitív példájukkal tudnak azoknak segíteni, akik kínlódnak, szenvednek akár egy párkapcsolatban vagy a párkapcsolat hiánya miatt.

Lesz szó női szerepekről, szexualitásról, a ciklikusságról, a párkapcsolatról, a házasságról, a korunkra jellemző individualizációról, kapcsolatról anyánkkal, apánkkal, a családi karmáról, a saját anyaságunk megéléséről, ragaszkodásról, kötésekről, mulandóságról, gyászról, elengedésről, válásról és újrakezdésről.

A jóga útja az egység útja, a kérdésünk ebben a táborban, hogyan találod meg az egységet, hogyan tudsz egész lenni kettősségben.

 

 

27-én éjszaka vált a Hold Újholddá, mégpedig a Skorpió jegyében lesz a Hold, ami az egyik legizgalmasabb Holdállás időszak szerintem, hiszen a Skorpió arra késztet, hogy úgy igazán mélyre menj az érzelmeidben. Olyan mélyre amennyire csak lehet. Kevesebbel ő nem elégszik meg.

Ilyenkor jobban vágysz az érzelmeid megélésére és a változásra, változtatásra is, mint valaha, akkor is, ha ez a folyamat most nehéz lesz. Sokszor nagyon nehéz. Itt jön be a jóga, ami szinte erőszakol minket, erősen tol valamerre, hogy létrejöjjön az, ami kell. Hogy megtörténjen benned az átfordulás, az elmúlás. Felszínes kapcsolatokra, beszélgetésekre most nincs ilyenkor szükséged, csak a mély, belemenős, igazi kapcsolódások elégítenek ki, mert azoknál érzed azt, hogy szinte megtisztítanak, hogy élsz.

Figyeld meg a hangulatingadozásaidat, találd meg az egyensúlyt ebben az időszakban. Ebben fog segíteni ez a tábor. Ha el kell engedni valamit vagy valakit, engedd el, tanuld meg, hogy az elmúlás csak egy állomás és azért kell megtörténnie, hogy megszülessen a hely valami új fénynek. Ahogy elindul a Hold és egyre fényesebb lesz úgy leszel te is egy fényesebb csillag a világmindenségben.

 

​Részvételi díj: 39 000 Ft

Péntek
A nap témája: természet - egyensúly

14:00-ig érkezés, szobák elfoglalása
15:00 Ismerkedés, eligazítás
16:00 A jóga filozófiája 1. - A világban lévő egyensúly, a bennünk lévő férfi (aktív) és női (passzív) energiák megnyilvánulása
17:00 Hatha jógaóra
19:00 Vacsora
20:00 Női kör beavatás - mantratanulás, kézműves foglalkozás

​Szombat
A nap témája: elengedés - mulandóság - gyász

07:00 Vinyasa Flow - dinamikus jógaóra
09:00 Reggeli
10:30 Kőváry Anett előadása, utána beszélgetés
11:30 Pránajáma – Nadhi sodhana 1.
12:00 Ebéd (utána pihenő, szabadprogram)
14:00 Sétáló meditáció - csendmeditáció - stresszcsökkentés
15:30 Elmélet A jóga filozófiája 2. – a szakrális csakra
17:00 Hatha jógaóra
19:00 Vacsora
20:00 Női kör beavatás - mantraéneklés, tánc


Vasárnap
A nap témája: szív - szeretet - elfogadás

07:00 Vinyasa Flow - dinamikus jógaóra
09:00 Reggeli
10:30 Női istennők - archetípusok 1.
11:30 Párkapcsolat - egység a kettősségben
13:00 Ebéd (utána pihenő, szabadprogram)
14:00 A jóga filozófiája 3. - a szívcsakra, önmagunk és mások szeretete, együttérzés másokkal és magunkkal, elfogadás
15:30 Lezáró jógaóra
17:00 Tábor vége

 Megismerjük ciklusunkat, nőiségünket. Segítségül hívjuk a női istenségeket, archetípusokat. Szellemi átalakulás, változás és a nehézségek gyors megoldása - átformálás, befelé fordulás, megújulás a két nővér: a jóga gyakorlataival és elméletével.

Téma: Mulandóság - elengedés - gyász - halandóság

3 nap – 2 éjszaka Máriahalmon a Biofaluban
Napi 2 jógaóra
Meditáció/pránajáma
Elmélet
Mikrobiotikus ellátás
Egyéb programok


Az ár tartalmazza a szállást, napi három étkezést (reggeli, ebéd, könnyű vacsora), a gyakorlati és az elméleti foglalkozásokat, matrac és egyéb eszközhasználatot. A vendégházban lévő gyakorlóteremben tartjuk az órákat, de szabadtéri jógázásra is lesz lehetőség. A két vendégház befogadóképessége korlátozott, ezért érdemes minél előbb befoglalni a helyed. Az utazási költséget az ár nem tartalmazza.

Étkezés:
Kérjük, küldd el nekünk, ha valamilyen érzékenységed van, valamit nem ehetsz (allergia, glutén, vegán, tej stb.)

Utazás:
egyénileg autóval, telekocsik megszervezését segítjük


A jelentkezés feltételei, szerződés itt:
https://www.utkozbenjoga.hu/aszf


 

Mielőtt jelentkeznél, kérjük, olvasd el az általános ismertetőt:

Szabályok, feltételek

Jelentkezés:

Adatlap kitöltése itt

Részvételi díj legalább 50%-nak megfizetése az adatlap alján található fizetési módok szerint.