Recent Posts

Archive

Tags

Álomgyár vagy valóság

Halak Telihold van ma, most éppen, 7:22. Amikor Telihold van, akkor a két szemben álló jegy szimbólumrendszere mutatkozik meg, feszül egymásnak. Most a Szűz és a Halak.


A Halak a nagy álmok, az álmodozás. A végtelenség. A Szűz pedig a végrehajtó. A sürgető határidő.


Most az álmokból lesz az igaz valóság.


Pedig nehéz időket élünk. Ami körbevesz minket az az egyre szűkebbre záró bizonytalanság. A bizonytalanság pedig mindig félelmet szül. A kiszámíthatatlanság, ami ezzel a vírussal jött, mintha pont az álmainkat próbálná elvenni.


Nem mentünk el nyaralni, nem mertünk váltani, nem merjük meglépni, mert mi van ha. A folyamatos lebegtetés folyamatos szorongásban tart. Aki szorongásban van, az nem önmaga. Az nem szabad. Az nem tud jó döntéseket hozni.


Ne hagyd magad. Élj a jelenben, ne engedd magad befolyásolni a múlt által és ne tarts a jövőtől. Ez a jóga egyik legnagyobb tanítása. Csak a ma van. Csak a most van. Soha ne hagyj ki valamit, amiről álmodsz. Menj utána!


Álmodj és bátran álmodj nagyot!


Ne engedd magad bekorlátozni, ne engedd, hogy a félelmeid legyűrjenek, hogy lemondj most valamiről vagy mindenről, mert ki tudja, mi lesz.


Csupa kérdések. Bezárnak-e az iskolák. Lesz-e kijárási korlátozás? Lezárják Budapestet? Tesztelnek eleget? Nem tesztelnek eleget? Kell a maszk? Nem kell a maszk? Biztonságos utazni vagy jobb, ha nem? A nyaralók a hibásak? Az Adrián nyaralók? A balatoni nyaralók? A fiatalok. A gyerekek. A nyugdíjasok. És mi lesz a munkáddal? Lesz-e egyáltalán. Ha lesz milyen lesz? Home alone vagy nem home alone?


Nem látod? Folyamatos létbizonytalanságban vagy tartva.


A Telihold arra biztat, hogy valósítsd meg az álmodat, mert ha kitaláltad, hogy te mit szeretnél az életben, akkor ne tartson vissza attól semmi!


Vannak, akik csak az álmoknál maradnak, milyen jó lenne ezt vagy azt csinálni, és van, aki már álmodozni sem mer. Nehéz időket élünk, de tényleg? Egyik nap, ahogy kintről láttam az embereket ülni a villamoson, mindenki a maszkban, magába feledkezve, mint valami rossz scifiben. Ez már nem egy film, ez lett a valóság. Észre se vesszük már. Rutin. Ez a rossz energia viszont legyűrheti az embert, elkedvtelenítheti. Elveheti akár az álmaidat is.


Te ne add fel!


Meg akarod változtatni az életed? Hát tedd meg! Ne csak álmodozz róla, hanem cselekedj, az égiek most támogatnak.


Nehogy azt hidd, máskor jobban tudod, mi lesz. Soha nem tudod előre, mit fon a karma, vírus ide vagy oda. Egyik pillanatról a másikra megváltozhat minden körülötted, erre tanít minket most ez a járvány. Ne élj úgy, hogy a jövőbe kapaszkodsz. Bármikor elveszíthetsz mindent, mert egy valami biztos az életedben, az örök változás.


Az egyetlen helyes út a jóga útja, a tudatos életvezetés útja, ahol tisztán látod mintázataidat és ahol megpróbálhatsz elhajolni a pofon elöl. Más nincs.


Élj a mostnak!


Jobb munkáról álmodozol? Jó párkapcsolatról? Hogy le tudj fogyni? Hogy végre elköltözz? Hogy legyen otthonod, ne albérleted? Hogy vidéken újrakezdd? Hogy életmódot változtass? Hogy bele kezdj abba a diétába? Hogy rendszeresen mozogj, meditálj, jógázz? Hogy jelentkezel arra a tanfolyamra? Hogy vállalkozol? Hogy megkéred a kezét? Hogy lesz kiskutyád, kismacskád, kisgyereked? Hogy teljesen mással foglalkozz, mint eddig?


Ne maradj az álmoknál, lépj és valósítsd meg azt, amiről eddig csak álmodni mertél! Mire vársz még?


Ez a telihold próbára tesz, azt kérdezi tőled, hogy akkor na mi lesz, maradsz az álmoknál vagy végre kilépsz onnan és megcsinálod. Teszel érte. Teszel szisztematikusan, okosan, kitalálva. Hiszen már rég kitaláltad. Nem csak úgy durr bele, hanem lépésről lépésre, előre átgondoltan, megtervezve, de a lényeg: cselekszel.


Mindig valamitől vagy valakitől függővé tesszük a döntéseinket, sőt még az álmainkat is.


Mindig a kifogásokat keressük.


Most nem lehet, mert jön a tanévkezdés. Most nem lehet, mert itt a második hullám. Jön a karácsony, Mindjárt itt a Húsvét. Majd a nyári szünetben. Majd ősszel. Inkább majd csak télen. Majd máskor. Te milyen kifogást találsz?


Ne kételkedj tovább magadban. Elég jó vagy, elég jól csinálod, ne is hasonlítgasd magad másokhoz. Fölösleges. Nincs még egy olyan, mint te. Te különleges vagy. Egyedi. Egy van belőled. Csináld tehát úgy, ahogy te a legjobb képességeid szerint tudod. Állj bele. Önmagadba állj bele. Helyezkedj el, és tedd fel a kérdést magadnak: milyen lennél te valójában.


Ki vagy te?
A Halak nem hasonlítgatja magát senkihez. Az a szerencsés jegy, akinek hihetetlen érzékenysége van és főleg arra, hogy mit csináljon. Csak akkor tud lubickolni, ha azt csinálja, amit valójában szeretne. Te mit szeretnél tehát? Őszintén, mi az amiről te álmodozol?


A Szűz mindig arra törekszik, hogy minden összeálljon, hogy minden körülmény olyan legyen, mint a nagykönyvben. Most segíteni fog.


A szíved mélyén tudod az igazságot. A lelked mélyén tisztában vagy önmagaddal. Hallgass a megérzéseidre.


Addig, amíg nem azt csinálod, amiről álmodozol, addig saját magadnak jársz vissza kísértetként. Újra meg újra visszatérsz és hozod magadra a frászt. Addig piszkálod úgyis magad, amíg nem lépsz.


Ne halogasd hát tovább!


Ma van a tökéletes nap arra. Ma. Nem holnap vagy nem is holnapután.


Rajtad áll minden. Hajrá!


Hari Om

Alexandra


#Halak #Szűz #Telihold