Recent Posts

Archive

Tags

Értelmes érzelmek

Teliholdkor a Hold teljes fényt kap, a dolgok új megvilágításba kerülnek. A Hold a belső világot mutatja meg. Fontos érzelmek törnek most a mélyről a felszínre, föl a fényre. Aki eddig voltál, most már nem maradhatsz az. Az átváltozás időszakát éljük. Kérdés, hogy mit viszel magaddal a túlsó partra.


A Nap a Halakban a határtalan érzelmi többlet, a Szűzben a Hold pedig próbálja azt keretek közé terelni. Rendet teremt az érzelmekben. Lehet ilyet? Értelmet adni az érzelmeknek?


A kötődések elengedése most a tét az érzelmi intelligencia által.


Lássuk, hogyan állsz ezzel, mit mondanak az érzelmeid és mit diktál a józan ész.


A Szűz a józanság, a határok, a korlátok, a rendszer, a struktúra. A bevett szokás. A megvan a logikája és a miértje, a dolognak az értelme. A most van itt a helye és az ideje. Csak győzd megemészteni és elengedni azt, aminek már nem. A kérdés, hogy akkor is, ha nehéz, mert egy érzelmi többlet ragad hozzá, mi most a jó, a valamilyen korszakot lezáró racionális döntés.


A Halak pedig a káosz, a rendszertelenség, a szabálytalanság. Utálja a kötöttségeket, a szabályokat. Határtalan és végletes mindenben. Szereti, ha a dolgok csak úgy vannak, még véletlenül sem a helyükön, számára nincs is olyan, hogy hely, minden lehetséges, bárminek van létjogosultsága. A racionalitás nem az ő asztala.


Tehát jön a mit diktál a józan ész. És amit a józan ész diktál teljesen ellentétes az érzelmeiddel?


Van, hogy a ráció ellentmond az érzelmeidnek. Van, hogy valamiben látszólag nincs rend. Érezni és tudni. Két világ találkozása. Tudom, hogy mit kellene tennem, mégsem lépem meg, mert hát az érzelmeim. Ezt nem tudom meglépni - hányszor mondtad már?!


Az érzelmek nyernek vagy győz az ész? Meg lehet teremteni a kettő között az egyensúlyt? Igen, mégpedig az érzelmi intelligencia a híd.


Nem tudsz mindent kontrollálni, tudom, ezt nehéz elfogadni. Van hogy, valamiről vagy valakiről azt gondoljuk, ha elengedjük, akkor az életünk nem lesz tökéletes. Szeretnénk magunk mellett tudni, uralni. Mert csak mi tudjuk mi a jó neki. Ki kapaszkodik ilyenkor kibe?


Amikor így elengedsz valamit vagy valakit, akkor magadból kell egy részt elengedni. Kiszakítani és az fáj. Ezért olyan nehéz. Mert azzal azonosítottad magad. Péterfy Bori énekli, hogy szeretem azt a nőt, aki melletted lettem. Ha nem tudunk elengedni, igazából magunkhoz ragaszkodunk túlzottan. A hamis önazonosságunkból nem tudunk valamit elengedni.


A Szűz az élet vélt tökéletlenségére és változékonyságára világít rá. A változékonysággal viszont minden lénynek együtt kell haladni, soha nincs semmi örökre úgy ahogy.


Kisbabából ovis lesz, ovisból kamasz aztán felnőtt. Ez nem az univerzum hanyag rendetlensége, ez a valódi rend.


A rend a változás.


Előre kitalálod, te hogyan leszel boldog. Hogy mi kell neked a boldogsághoz. A Szűz most visszakérdez: biztos?


Tényleg ez kell neked?


A Halak a hit. A remény és a szeretet. Abban bízni, hogy jól döntesz, hogy a látszólagos káoszban minden majd a helyére kerül. Hogy úgy lesz jó és meg is születik benned a belátás. Ennek így kell lennie, pedig nincs garancia semmire. Mégis így van értelme. Ez lesz a jó döntés, és ezt érzed.


Bízz Istenben, bízz magadban, mert nem tudsz mindent kiszámítani előre, viszont követed a dolgok rendjét.


Rizikózz és bízz!


Legyen meg az ő akarata. Ami tulajdonképpen a te akaratod, csak olyan sok por lepi már be, hogy már elrejted magad elől is, hogy mi is az.


Lépj egy magasabb szintre. Emelkedj felül. Rugaszkodj el az eddig hitt érzelmi valóságtól. Vannak dolgok, amikbe úgy kell belemenni, hogy előre nem tudod, mi lesz.


Most az válik a valóságoddá, amitől eddig nagyon elzárkóztál vagy nagyon másképp gondoltál rá.


Ha elengeded, hogy minden örökké úgy legyen, mert az úgy a tökéletes, akkor felszabadulsz. Ha megjön a felszabadultság érzése az a bizonyosság, hogy jól döntöttél.


Ne azzal foglalkozz, hogy mi a reális. A teremtés, a jövő nem úgy történik, hogy minden pontot előre ki tudsz számítani.


A teremtés alkotás. A teremtés kibomlás, a dolgok egymásból következnek, egymásra építkeznek. Ez benne a szép. Ettől lesz egyedi a te történeted.A festő sem tudja előre, pontosan milyen lesz az a festmény. Van a fejében egy kép, de csak akkor lesz tökéletes, ha engedi magát saját magától inspirálódni. Kiadni azt, ami mélyen benne van.


Mikor volt utoljára, hogy úgy igazán elengedted magad? Hogy bevállaltad, hogy legyen úgy ahogy?


Minden cél megvalósítása teremtés. Szülés. A szülés pedig sokszor fájdalmas, hosszú folyamat. Át kell menned rajta és ehhez erő kell. Áramolj együtt az eseményekkel, ha átadod magad Isten kezébe, nem érhet baj.


Minden folyamatos mozgásban, áramlásban van. Ez a flow - ez az együtt áramlás a világ rendjével.


Engedd, hogy kijöjjön, kibújjon belőled az, ami mélyen benned van. Hogy könnyen megtörténjen az, aminek eljött az ideje. A végcélt nézd és engedd történni a dolgokat. Az lesz mindenkinek a legjobb. Mert az az igazi rend valójában. Ez nem hanyatlás, hanem a rügyezés valójában, akkor is, ha ez most benned egyben a gyász.


Az évkör végével most valami lezárul. Jön viszont egy teljesen más minőség az életedben.


Jön az új kaland.


Namasté

Alexandra