Recent Posts

Archive

Tags

Érteni is vagy csak tudni

"Minél többet tudsz, annál kevesebbet értesz." Lao-ce


Telihold van, éppen most volt, 10:30-kor.

Amikor a Hold teljes fényében megmutatkozhat az csakis a Napnak köszönheti, azért történhet, mert teljes fényt kap a Naptól.


A Nap a tudatosság jelölője, az ön-tudat, a Hold pedig az érzetek jelölője, az ön-érzet. A Hold nem azt mutatja, hogy most mi van, hogy te ki vagy, hanem azt mutatja meg, hogy hogyan érzed magad.

Amikor szemben áll a Nap és a Hold pattanásig feszül a húr. Nagy feszültséget hoz az életünkbe. A Nap rávilágít valamire, ami amúgy rejtett, ami nem nyilvánvaló. Az érzéseidre. Az érzéseket most pedig meg akarod érteni, mindet akarsz tudni, mindent, ami ésszel felfogható.


Az érzelmeket nem lehet ésszel felfogni!

A Nyilasban van a Nap, ami a mindannyiunkra jellemző nagy távlatokban történő gondolkodást jelenti, valahogy eltávolodva tudunk ránézni a dolgainkra, az életünkre. Ez az egész hónapot, egészen a Téli Napfordulóig, december 21-ig, végigkíséri. Akkor fog majd megszületni a fény, akkor lesz minden teljesen világos.


Persze ehhez most csöndben kell lenni. Ehhez most tudni kell egyhelyben maradni, amíg elül a zavaros. Nem kell mindig mindent tudni, ahhoz, hogy értsd miről van szó.


A mostani időszak feladata áttekinteni, hogy mi lesz, hogy milyen esélyeink vannak a jövőre nézve.


A Nyilas a várakozás, a remény, a hit és a szeretet hava. A magunkba és a külvilágba vetett bizalom, hogy minden jó lesz, sőt igazából, minden jó.


Most kezded el mondani magadnak, hogy miért vagy hálás, most valahogy tudod értékelni az amúgy természetes dolgokat, hogy van tető a fejed fölött, hogy vannak, akik szeretnek, van munkád, meleg víz folyik a csapból. Kinek mi.


És ebbe rondít bele az Ikrek. Üvölti az egyik aztán a másik füledbe, hogy jó jó, de azért nézd már meg, ez a lakás nem is olyan jó, aki szeret, nem is úgy szeret ahogy, és amúgy is is túl forró az a csapvíz.

Az Ikrek szállítja neked a híreket, és elkezded önkéntelenül hasonlítgatni magad másokhoz. Ma van a szomszéd kertje bezzeg zöldebb és a náluk kolbászból van a kerítés szindróma.


A Nyilas miatt a világnézetünk kerül most terítékre, hogy mit gondolunk a világunkról. A Nyilas a nagykép, nem foglalkozna az apró részletekkel, viszont az Ikrek Hold fény derít a részletekre.


Neked melyik a fontos?


Amennyire a Nyilas célokat tűz ki és terveket sző, az Ikreket egyáltalán nem érdeklik a hosszútávú célok. Ahogy a Nyilas csak az egységben tudja szemlélni a dolgokat, az Ikrek úgy veszti el magát a labirintusban és nem talál ki. Kell neki a Nyilas, aki föntről látva az összképet megnyugtassa, hogy nincs nagy baj, és megfogja a kezét, figyelj, erre kell menni. Élvezd a labirintust!


Az Ikrek meg fejvesztve rohanna. Mit kell most még elintézni, megcsinálni, rakni, tenni, vinni? A mai napra nagyon jellemző a túlbonyolítás, túlkomplikálás, a teljesen kaotikus föl s alá rohangálás, intézkedés. Mi lesz, ha nem lesz meg?


Ne gondold túl! Ne bonyolódj bele, ne vessz el a részletekben!


A Telihold egy időszak csúcspontja, ilyenkor csúcsosodnak ki az energiák bennünk. Ma még nem tudod, hova kapj, de utána egyre nyugodtabb leszel. Ez nem a kezdet most, ez a vég. Ami eddig volt, abból fakad a jövőbeli lehetőség, rá kell tudni bízni magad magadra. Átadni magadat a Teremtőnek és engedni, hogy vezessen, remélni, hogy minden úgy fog alakulni, ahogy minden résztvevő szempontjából és ráadásul hosszútávon a legjobb.


Mindig, minden érted van! Engedd el a kontrollt! Amíg te kontrollálsz mindent és nem engeded magad vezetni, a Fény felé fordítani hogyan gondolod, hogy meglátod, merre van a helyes út. Mi egyáltalán a következő lépés?!


Mindig minden változás, inkább dőlj hátra és élvezd a kilátást!


Nem kell sehova menned, nem kell semmit sürgetned, nem kell semmilyen döntést elkapkodnod, nem maradsz le semmiről, nem fog az élet elmenni melletted, nem hagysz ki semmit, nem kell azonnal lépned és leginkább: nem kell aggódnod.


Most az az időszak van, amikor nem tudjuk, hogy mi lesz, a csúcson van a bizonytalanság faktor, ezért ilyenkor maradj egy helyben és figyelj.


Figyeld a külvilágot, a gondolataidat, magadat, az érzelmeidet, a lélegzetedet. Ha jól tudsz figyelni, akkor talán megmutatkozik az is, hogy merre kell majd menned. De csak akkor. Ha káosz van körülötted és benned az olyan, mint a zavaros víz, meg kell várnod, míg leülepszik.


Egy biztos, változnod kell. Változnunk kell. Mindenkinek. Az élet nem fog soha visszatérni a hőn vágyott normálisba. Szerencsére. Ez egyáltalán nem baj. Azért mert nem volt normális.


Nézd a nagyképet. Változz nagyot.


Gyakorolj fáradhatatlanul!


Hari OM Alexandra

#IkrekTelihold #NyilasNap