Recent Posts

Archive

Tags

Érzelmi biztonság

Most amikor a Bikában Hold és Nap együtt áll, amikor a legnagyobb sötétségből megszületik a fény, érdemes átgondolni, mit szeretnél a következő Teliholdig növelni az életedben.


Amikor az érzelmeik jelölője randevúzik a tudatosság jelölőjével, akkor remek alkalmat teremtenek arra, hogy megállj és végiggondold, mit szeretnél. Az újhold mindig az új kezdet és most, hogy a Bikában van a Hold, a gyarapodásról szól ez az időszak.Érzelmi gyarapodásról.


Most itt az idő, el lehet kezdeni új dolgokat, például új szokásokat most jó eséllyel ki tudsz alakítani, olyanokat, amik azt szolgálják, hogy érzelmileg biztonságban és kényelemben érezd magad.


Szertartás keretében erősítsd meg este, mi az, amibe most belevágnál. Gyújts egy mécsest és meredj bele a sötétbe, aztán írd fel, mi az amit mostantól csinálni fogsz, legyen az például, hogy minden nap reggel gyakorolsz, vagy futsz, tornázol, este meditálsz, rajzolsz, barkácsolsz, ültetsz, átalakítasz, bármi, amit viszont minden nap egy kicsit csinálsz.


A Bika rendkívül nehezen mozdul meg, sokszor sajnos ragaszkodik hiedelmeihez, mert ő aztán tudja és hajtogatja is, hogy neki mi az, ami nehezen, sőt, egyáltalán nem megy.

Ezzel tartja magát megkötve, béklyók között. Ismeri, tudja, mit kellene tennie, mégsem tudja meglépni azt. Boldogságát és a sikerét sokszor egy távoli jövőbe helyezi ki, hajlamos folyamatosan akadályozni és gáncsolni önmagát. Akkor is benne marad egy szituációban, ha az nem előnyös számára, ha az visszahúzza. Ha az érzelmei sérülnek, ő akkor sem lép.

Általában félünk a változástól, a szokatlantól és a bizonytalanságtól. Ez különösen igaz a Bikára, ezért különösen igaz erre a néhány hétre.


De ha a bika egyszer megindul, akkor aztán hatalmas erővel tud változást elérni, ami olyan horderejű, hogy akár sorsfordító lesz.


Ezért a régi rossz szokásokat most kell feladni és nagyon másképp csinálni. Amit nem teszel szívesen, na az lesz a jó irány most. Ami kényelmetlen, amihez erőfeszítés kell, arra kell menni. Legyen ez a hajnali kelés, a reggeli hideg zuhany, az étkezésben egy változás, bármi.


A hiedelmeid azok, amik hátráltatnak, amik benne tartanak a rosszban.

Álmodj egy új életet most magadnak!
Tegyél szilárd elhatározásokat, fogalmazz meg szankalpákat:

elengedem a negatív hit-rendszereimet elengedem azt a negatív gondolatod, hogy.... új szokást alakítok ki, konkrétan: mostantól minden nap---- biztonságban vagyok erős vagyok egyensúlyban vagyok kitartó vagyok megfontolt vagyok türelmes vagyok rugalmas vagyok készen állok a változásra készen állok a jövőre

ॐ megváltoztatom az életem


A Bika uralkodó bolygója a Vénusz, tehát az érzelmek, a szépség, a béke, a nyugalom és a harmónia szimbóluma. A kiegyensúlyozottság ezeken a területeken.


Alakítsd ki a környezetedben, az otthonodban ezeket az értékeket, szépítsd és újítsd meg az otthonod, rendezd át, fesd át, pakold át, ültess, rendezkedj be egy új életre. Kívül és belül is. Ha kint szépség lesz mindenben, a szépség belülre is megérkezik.


Sok online tanfolyam elérhető most, válassz esetleg egy új hobbit.


Végül érdemes megvizsgálni, hogyan állsz az érzelmi biztonsággal. Gondold végig, neked mit jelent ez a két szó így együtt. Kire számíthatsz most igazán, ki számíthat rád igazán. Ki az, akiben ténylegesen megbízhatsz, aki, ha bármi van ott lesz melletted, feltételek nélkül. Ki az, aki elfogad olyannak, amilyen vagy?


Most úgyis van idő ezekre használd ki, a Bika nem a sürgetés, a kapkodás időszaka. Jegyezd fel, tudatosítsd, írj terveket.


Minden szenvedés oka a vágy, a nemtudás, a ragaszkodás.


Lassulj most le, hass, alkoss és gyarapíts és a...úgyis tudod, milyen lesz akkor a tovább.


Hari Om Alexandra

#Bika #Újhold