Recent Posts

Archive

Tags

Érzelmi túlsúlyban

Ez a hét az érzelmi egyensúlyról szólt és még messze nincs vége. Addig dagad benned hatalmasra ez az érzelmi hullám, amíg teli nem lesz a Hold, azaz jó esetben hétfőig.


Erre tudatosan készülni lehet és kell is, egyrészt azért, hogy a lehetőségekhez mérten viszonylag higgadtan át tudd vészelni ezt a pár napot még, másrészt azért, hogy amikor fogy a Hold és támogatott az elengedés, meg tudd lépni.


Ha nem dolgozod fel, akkor mérgezni fog. Ha ott marad az az érzelem, ha ott raktározódik benned az, ami tulajdonképpen már nem épít, nem gyarapít, akkor csak terhelni fog és nem hagy nyugodni, békére lelni.Ha most ellenállsz, nem leszel könnyen felszabadult és boldog.


Aki tudatosan él, előre tud tervezni, aki előre tud tervezni az a kezébe tudja venni az életének az irányítását. Ezt jelenti nekem a jóga.


Nem engedem magam kibillenteni, vagy ha billenés van azon nyomban keményen elkezdek dolgozni az egyensúlyomon.


Most is előrevetíthető, hogy mit jelent ez az időszak, mert a Halakban vagyunk (érzelmek) ami azt jelenti, hogy egy korszaknak a végén, hiszen ez az évöv utolsó jegye. Egy nagy időszak lejártát vetítik elő ezek a napok, valaminek a vége jött el, ami nagyon felkavaró élethelyzetet teremt érzelmileg.


Tudtad, hogy el fog jönni, érezted már biztos az előszelét, ha valami lejár, azt egyszerűen tudjuk, hogy eljön, csak akkor szembesülünk az érzelmekkel, amikor ténylegesen már ott van.


Szóval Halak, de közben pedig a Szűzben lesz a Telihold (ami a józan ész), vagyis fókuszban az emésztőrendszer. Erről fogok majd írni részletesen, addig csak annyit, a lényeg, hogy most meg kell emészteni mindent, amit egyszerűen tényleg meg kell.


Mert vége, elmúlt, egy természetes véghez ér valami.


Valaminek a vége soha nem azt jelenti, hogy el van veszve minden, valaminek a vége mindig azt jelenti, hogy valami új kezdődik.


Ezt tanítja Shiva, a jóga ura. Ebben vagyunk a Maha Shivartari ünnep óta.


A saját gyakorlásomban is azt vettem észre, hogy napok óta öntudatlanul egyensúlyozó ászanákat és csavarásokat végzek, akik magánórára jöttek hozzám, azokkal is ezek a gyakorlatok jöttek valahogy. Én eléggé intuitív gyakorolok, soha nem csinálok óratervet, van egy téma, azt tudom, arra figyelek magamban és engedem érvényesülni ezen át a jógát.


Nem véletlen, hogy most ezek jönnek. Egyrészt megtanulni stabilnak maradni, másrészt a feldolgozásra, az emésztőrendszerre koncentrálni és azt amennyire csak lehet, könnyíteni.


Ami menni akar, annak mennie kell, azt engedni kell.

Aki menni akar, annak menni kell, őt engedni kell.


Böjti időszakban vagyunk, ilyenkor nem jó terhelni pluszban az emésztőrendszert, hanem minden szempontból a visszafogottságon kell lennie a hangsúlynak.


Ne terheld magad tovább, ne emészd magad, dolgozz azon inkább, hogy ami benned van, azt tudd hagyni menni.


Ami most van a természet rendje. Fogadd el.


Megtalálni az érzelmi túlsúlyos időszakban az egyensúlyt nagy kihívás, nem engedni elmosni magunkat, ledönteni magunkat a lábunkról, ehhez erő kell és kitartás.


Segíts az emésztésednek, egyél kímélő ételeket, tarts léböjtöt, tisztítsd magad a különböző ismert technikákkal és nemcsak a fogmosásra vagy a mosakodásra gondolok, hanem egy erősebb beavatkozásokra is, mint a gyomor és béltisztítás. Használd a néti kannádat, a nyelvkaparódat, mosd ki a szemedet.


Lezárul egy korszak.


Shati shanti shanit

Alexandra