Recent Posts

Archive

Tags

Magadat szeretni

Mindig keresel valamit. Mindig akarsz. Mindig van az a cél, az a vágy. A küldetés. A terv, amitől úgy érzed, na ha az lesz, akkor boldog leszel. Valami amitől azt érzed kiteljesedhetsz, Ami értelmet ad az életednek. Biztos így van ez? Mástól függsz?


Nem az van, hogy már most, akár ma úgy dönthetsz, hogy boldog lehetsz? Hogy már ma magadat szereted? Hogy magadat tartod valamire, mégpedig képesnek boldognak lenni a nehézségek ellenére?


Itt az újabb Telihold, Nyilas-Hold az Ikrekben.
A Nyilas a pozitív energia és gondolkodás, a jószerencse, a támogatás és boldogság szimbóluma. Az élő optimizmus, annak ellenére, hogy számtalan világi dolog okoz most feszültséget.


A Telihold a Nyilasban a jövőbe vetett hit jelképe. Nem pusztán remény, hanem annál több. Egy biztos, szilárd tudat, hogy minden jó vagy jó lesz. Most eltervezed és útnak engeded. Elindítod. Megfogalmazod és elképzeled.


Most tehetsz egy lépést afelé, hogy elengeded a rossz hitrendszereket, hogy te mi nem.


Hogy te nem vagy jó ember, feleség, nő, anya, vagy férj, férfi, apa. Hogy nem vagy jó a munkában. Hogy nem vagy jó ebben vagy abban. Te nagyon jó vagy, most ezt fogalmazd meg!


A Nyilas nem enged lefulladni téged, előhozza a pozitivista, kalandor, szabadságra áhítozó éned.


Hogyan tudok teljes szabadságban, boldogságban lenni, mi kell hozzá, hogy így érezzem magam. Függetlennek. Nem másoktól függőnek. Ezek a kérdések.


Tartsd észben, nem az a szabadság, ha azt teheted, amit akarsz, ha bármit megtehetsz, hanem ha úgy élhetsz, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.*


A Nyilas a célok belövése, a határozottság, a magabiztosság, az őszinteség önmagunkkal szemben. A megérzések követése.


Ami lekorlátoz, szinte sokszor lefojt nap mint nap és szorongást, szomorúságot vagy békétlenséget okoz, azok a külvilág történései. Ahogy mások bánnak egymással, veled.


Ne felejtsd, hogy ez az egész most az Ikrekben zajlik, ami viszont mindig a kettősség bennünk, az is-is, a "jó, jó de...", vagy "igen, ez van, de azért..." Az érem két oldala.


Most itt a tét megtalálni a boldogságot a boldogtalanságban. Megtalálni a jót a rosszban. Az édeset a savanyúban. Meglátni a tanítást és bízni, hinni, tudni, hogy tulajdonképpen minden mindig érted történik


Használd a mostani energiát arra, hogy megfigyeled ténylegesen neked mi okoz boldogságot, te mit tehetsz magadért vagy a környezeted boldogságáért.


Mi kell nekem, hogy jól érezzem magam? És mi vagy ki nem? Ami most kellemetlen és szívja el az energiáidat azzal ne foglalkozz. Akik most ártanak, őket hagyd. Akik most bántanak, velük ne menj vitába.


A Nyilas elfordítja a fejét és továbbmegy. Nem foglalkozik földi dolgokkal. Múlandósággal.

Csak az örök-érvényűvel.


Ha igazán szereted önmagad és a Nyilas erre biztat, hogy így tegyél, akkor ahol neked rossz, ott nem maradsz. De az első lépés ez, szeretni magad, különben azt se tudod értékelni, ha jó és támogató emberek között vagy.


Tudatosítsd, hogy egészséges vagy, hogy élsz, érzékelsz, hogy lélegezhetsz. Lásd a nagyképet.


Annyi csoda és szépség is vesz körül. Értékeld. Keresd az egyszerűségben a teljességet.


Az Ikrek/Nyilas Telihold azt mondja, nézz fel az égre és mosolyogj és mindig emlékezz a jóra, akkor is, ha sok minden rossz zajlik most a világban.


Ez a Telihold nagyon sokakban nagy feszültséget torlaszolt fel. Engedd ezeket el! A jóga arra tanít, hogy legyél rugalmas, nyitott, együttérző, elfogadó, függetlenül bőrszíntől, vallástól, kultúrától. Te be tudod ezt építeni az életedbe?


Ki tudod terjeszteni mindenkire a szeretetedet?


A Telihold mindig egy ciklus vége, holnap estétől valami új kezdődik, a régit levetheted és az újat magadra öltheted.


A Telihold a teremtés pillanata, ami most megfogan annak érvénye lesz, ezért vigyázz mit kívánsz, mit teremtesz magadnak.


Válaszd a szíved, ne az eszed. Az egészet lásd meg, ne vessz el a részletekben. Menj hátrébb és nézz rá a történésekre úgy, hogy nem vonódsz be.


Élvezd az életet, amíg most lehet. És ami a legfontosabb: magadat szeresd. Önfeledten.


Namasté,


Alexandra


*Az eredeti idézet Rousseautól van: "Sohasem hittem, hogy az ember akkor szabad, ha azt teheti, amit akar: inkább akkor, ha soha sem kell megtennie, amit nem akar."


#Telihold #Nyilas #Ikrek