Recent Posts

Archive

Tags

Útközben jóga

Köszönjük azoknak nagyon, akik kitöltötték a kérdőívünket, amiben megkérdeztünk titeket az online oktatásról.


Az eredmények alapján két fontos dolgon változtatunk és a végén írok egy tanmesét is.


1. Adományok

Az órák továbbra is adományosak maradnak, nem szeretnénk fix díjat megállapítani, mert a rendkívüli helyzetben szeretnénk különösen figyelemmel lenni azok megváltozott anyagi helyzetére, akik elvesztették a munkájukat, mivel önhibájukon kívül történt. Ingyen viszont nem szeretnénk és nem is tudunk oktatni, mert rengeteg energiát teszünk bele az oktatásba, készülünk, energiát adunk nektek, és az életünket és a velünk élőnk életét ugyanígy a tanításhoz igazítjuk, mint békeidőben. Nekünk nem jár kevesebb energiabefektetéssel az online oktatás, mint a személyes oktatás, sőt. És amúgy is az energiacserében hiszünk.


Rengeteg óra elérhető most, sokan tartanak órát online, a túlkínálat most látványos, de amúgy is ez van, hiszen gombaszám nyílnak a jógastúdiók, főleg a fővárosban. Sokan előre felvett órák keretében előadnak, van, aki azt választotta, mint mi is, hogy élőben jelentkeznek be. Nagyon nagy a kínálat, nehéz kiszűrni, hogy hova érdemes csatlakozni. Mi az élő tanításban hiszünk, és abban, hogy olyan csatornán keresztül tanítunk, ahol tudtok visszajelzést adni, ezért a zoomot választottuk és egyelőre ezen is maradunk. A zoom-al történő aggályokat eltúlzottnak tartom, hirtelen piacvezető lett, ami bizonyos érdekcsoportokat biztosan sért, hiszen más is érvényesülni akar, ezért elkezdték a rossz hírüket kelteni, sőt akár cégek letiltani az alkalmazásukat. Mi nem ültünk fel ennek. Maradunk a zoom-on. Ti se aggódjatok. Ha ebben változás lesz, akkor lépünk csak.


Ami a lényeg, hogy a jóga az egyik legjobb eszköz most, a gyakorlatok erősítik az immunrendszert, a fizikai testet karban tudjuk tartani, az elmét tudjuk uralni, az érzelmeinket irányítani. Szuper. Ezért is állítottuk fel villámgyorsan az online Útközben jóga jógastúdiót.


Fizetés:

Tudjuk, hogy nehéz most elköteleződni hosszú távon a bizonytalanságok miatt és bonyolult is minden alkalommal utalgatni, ezért azt találtuk ki, hogy nem kell előre fizetni, hanem írjuk, te is és mi is, hogy mikor voltál órán és a hónap utolsó napján küldünk egy emailt, hányszor voltál és akkor fogunk kérni, hogy tegyél egy felajánlást számunkra az anyagi helyzetedhez mérten. Kérjük, hogy ha megvan a munkád és van lehetőséged egy szokásos óradíjat fizetni, akkor kérjük, ezt tedd meg.


2. Bejelentkezés

Szeretnénk a bejelentkezést is könnyebbé tenni. Tudjátok, hogy az óráknak zárt csoportjuk van és ott van mindig a zoom link, amin keresztül be tudtok kapcsolódni az órára. Ha már egyszer bent vagy a csoportban, nem kell semmi mást tenni, mint az óra előtt pár perccel rákattintani a linkre és részt venni.


Aki viszont új jelentkező, még nem volt az órán, kérjük töltse ki a jelentkezési lapot, mert ott tudja közölni azt pl., hogy van e valamilyen egészségügyi problémája vagy nincs, így tudunk jobban figyelni mindenkire és tanácsot adni a gyakorláshoz. Enélkül teljesen felelőtlenség oktatni titeket.


Miután kitöltötted keresd meg a csoportodat és jelentkezz tagnak, hozzáadunk és onnantól kezdve minden óra előtt tudsz csatlakozni te is már könnyedén a linken keresztül az órához.


3. Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan jöttök gyakorolni, igyekeztünk sokféle órát kínálni, van Hatha és gerincközpontú óra, de van Ashtanga, Vinyasa, nőknek óra, elmélet, hangtál, most már főzés és pránajáma, meditáció és jóga nidra is. Tehát minden nap tudsz találni egy órát magadnak, ami segít átvészelni a jelenlegi elszigeteltséget. Használjátok ki ezt az időszakot, mert ha már megnyitjuk a jógastúdiót biztos nem lesz ennyi időtök és energiátok ennyi féle órához csatlakozni.


Legyetek bátrak, ne ragaszkodjatok egy oktatóhoz, próbáljátok ki a többiek óráját is.Mindannyian azért dolgozunk, hogy jobb legyen nektek, mi tesszük a dolgunkat, mert ez a dharmánk, a tanítás.


Nem előadóművészek vagyunk, nem gyógytornászok, nem pszichológusok, hanem jógaoktatók. Ebben tudunk veletek együttműködni, a lelki gyakorlatban, az önismereti úton a lámpásodnak lenni.


Félünk, aggódunk az életünk és a rokonaink élete miatt.


De mi az az élet? Az életet nem lehet csak a gondolkozáson keresztül megismerni. Nincs más módja az igazság megismerésének csak hogy felkelsz és csinálod. Gyakorolsz. A jóga gyakorlati pszichológia. Kelj fel és jógázz! Mozdulj meg! Erőfeszítést kell tenned, anélkül nem lesz változás! Itt van az orrod előtt egy eszköz, még be se kell kapcsolnod

a monitort, nem látunk, magad lehetsz, meg se kell szólalnod. Csak csatlakozz! Maradhatsz külön, egyedül, de mégis hatni fog rád a csoport energiája. Emlékeztek, azzal kezdtem ezt az időszakot, hogy Darwint idéztem, aki azt mondta, hogy az éli túl aki alkalmazkodik. Nem a legintelligensebb, nem a legerősebb. Hanem aki képes alkalmazkodni. Csak az találhatja meg önmagát, aki szabadon és kötöttségek nélkül mozog most, akkor is ha korlátozva van. Az otthoni körülmények között. Az, aki nem a külvilággal foglalkozik.


Most kéznél van a jóga, kéznél vagyunk mi számodra, fedezd fel hát!


Gyakorold velünk az Útközben jógát!


Oshotól olvastam ezt a történetet:


Egy ember fel akart menni egy hegy csúcsára. A hegy nem volt messze a falujától, de mégsem volt képes elindulni. A hegyek csúcsai láthatóak voltak tőle is, mégsem indult neki. Pedig gyakran erősen elfogta a vágy, hogy közelebbről is láthassa őket. De az utazást ilyen olyan okból mindig elnapolta és képtelen volt útra kelni. Sok minden visszatartotta, például nem volt egy jó lámpája, így azt gondolta, éjszaka nem tud nekiindulni. Napközben pedig meleg volt és a hegymászás csak még nehezebb lett volna napkelte után. Aztán mégis fogott egy lámpát és egy sötét éjjelen útra kelt. Amint kiért a faluból hezitálni kezdett és megállt.


Elkezdett aggódni és bizonytalankodni.


Miután kiért a faluból, észrevette, hogy újhold van és teljes sötétség veszi körül. Volt ugyan nála egy lámpa, de annak a lámpának a fénye legfeljebb csak tíz lépés távolságot mutatott meg, a hegy pedig úgy tíz mérföldre volt. Arra gondolt, hogy ha neki tíz mérföldet kell megtennie, miközben lámpájának fénye csak tíz lépést tud megvilágítani. Hogyan sikerülhetne akkor?


Biztos jó ötlet ebben a sötétségben folytatni az utat ezzel a kis fénnyel? Ez olyan lenne, mintha a tengert egy kis csónakkal akarná valaki átszelni - gondolta. Így üldögélt a falu szélénél a napkeltére várva.


Meglátott egy öregembert elhaladni mellette a hegyek felé. Egy még kisebb lámpát hordott magával mint az övé volt. Mikor megállította az öreget és elmondta a kétségeit, az öregember hangosan felnevetett és azt mondta: "Menj csak tíz lépést kezdetnek. Menj annyit, amennyit látsz. És akkor ismét ugyanannyit fogsz látni. Ha egy lépést előre látsz, az egész világot körbejárhatod."


Az ember megértette, felkelt és elindult. Mielőtt a nap felkelt, ő már felért a csúcsra.


Sokszor nehéz megmozdulni, ha családban élünk, mert lefoglalnak minket most, de szánjatok magatokra másfél órát, ennyit szakítsatok ki magatoknak, mert az a családnak is jobb lesz később.


Mindig csak a tíz lépésre figyelj, mert annyi elegendő.


Elég Isten eléréséhez.


Mert az út a lényeg, az, hogy mi történik útközben.


Namasté

Alexandra


#Útközbenjóga