Recent Posts

Archive

Tags

Ünnepeld a fényt!

Ma van a Fények Ünnepe, a Divali, a hindu új év, az új kezdet, India talán legszentebb és legnagyobb ünnepe.


Áldást kérhetünk a következő évre.


Az újhold alkalmával tartott ünnep egy nagyon erős szimbolikát hordoz. Ez az a nap az évben, amikor hátat fordítasz a múltnak és tényleg lezárod azt. Becsukod az ajtót. Készülőben az új.


Holnap hajnalban köszönthetjük a Skorpió-újholdat itthon. Addig viszont használd ki a napot, különösen az estét, most a gyakorlás elengedhetetlen. Az évkörben itt az utolsó, igazi lehetőség az alámerülésre, a szembenézésre. Jön a még egyszer hátranézés.


Ha most magad mögött tudod hagyni, a helyébe csak akkor tud az új jönni. Amire most rálátsz, azt tudod lerakni. Amit most igazán, őszintén, mélyen a szíved mélyéről, teljes szereteteddel kívánsz, az tud teljesülni.


De ehhez látni kell! És ehhez kell a fény.


Ma este lesz egy fontos randevúd, mégpedig a nagy találkozás valódi önmagaddal. A sötét oldaladdal. A nem hétköznapival. Ami nem nyilvánvaló, ami minden mögött ott van. A rejtett, az elfedett, a tudatalatti. A kevésbé színes, a kevésbé tetszetős.


Az a valaki benned, aki mindent befolyásol, mindent átértékel, mindent eldönt. Aki valamerre irányít. A te szűrőd. A te programod.


Akinek köszönheted azt, ahol most vagy, persze a jót is köszönheted neki. Sokoldalú ez az árnyék.

Ezekben az órákban valódi igazságokat deríthetsz ki önmagadról. Azzal az éneddel szembesülhetsz, aki miatt neked most nem igazán jó.


Ma van a titkok éjszakája.


Ha egyedül vagy, nincs társad, most rájöhetsz, mi az oka - de ehhez nézz rá a kapcsolati történeteidre. Ha olyan munkád van, ahol nem vagy elégedett - nézd meg, mégis miért vállalod. Ha olyan párkapcsolatban vagy házasságban élsz, amit a magány vagy az ártás jellemezz - jöjj rá, miért maradsz. Folytasd a sort!


Ülj le és meditálj! Nézz szembe a démonjaiddal, a félelmeiddel!


Mindig azért vagyunk egy adott, számunkra éppen nem előnyös, igazából nem kívánatos, nem teljes, nem jó helyzetben, mert az furamód mégis valamiért jó. Például rendkívül kényelmes. Az ember olyan nagy kényelemben akar mindig élni. Csak egy csapdája van a kényelemnek. Általában hosszútávon nem jó. Mert nem emel. Sőt, valójában lesüllyeszt.


A lélek ekkor a felszínen nem a saját útját járja.


Van az a rossz program, ami meghatároz, amit tanultál, amit ellestél, láttál, kaptál, amit átadtak neked, na az rossz minta, általában a szülőktől, de a környezettől is, az az, mi letérít az útról. De nem szabad soha a szülőket hibáztatni! Ők ugyanúgy kapták, lehet így megy generációról generációra.


Te, aki ébredezel, nálad van viszont a kulcs. A kulcs megváltoztatni a karmát. Csak az kapja a kulcsot, akiben megvan a képesség.


Produkálod a tüneteket, prüszkölsz. Annál van a kulcs, az a fáklyavivő, aki észreveszi a tüneteit. Aki lát, aki belát. A tünetek megjelenhetnek jellemhibákban, érzelmi hullámzásban, érzelmi kitörésekben, ártó gondolatokban, cselekedetekben vagy akár betegségek formájában is.


Meddig vagy hajlandó még ülni a babérjaidon?


Mély és sorsfordító érzelmi változásra vágysz? Annyira, de annyira eleged van? A kételyes, sekélyes, bizonytalan kapcsolatok, a nem elkötelezett munkahelyi, baráti, családi, szerelmi viszonyok most felszínre kerültek? És félsz és nagyon fáj?


Akkor merj szembenézni!


A Skorpió nem engedi, hogy életed azon részeit a szőnyeg alá söpörd, ahol most nem vagy boldog. Ahol nem vagy kiegyensúlyozott. Legyen az az egészség, a megélhetés, a párkapcsolat vagy az otthon. Legyen az bármi, vagy bárki. A gyengeségeid.Ráadásul meg van rendesen fűszerezve a dolog, hiszen tetőfokára hág a bizonytalanság. Senki sem tudja, mi lesz, mi vár kollektíve ránk.


Divali ünnepe arra tanít minket, hogy merjük beengedni a reményt. Hogy ne adjuk fel. Hogy ne csüggedjünk, hogy ne féljünk, hogy bízva bízzunk, hogy hagyjuk beereszkedni a lelkünkbe a fényt. A hitet. De ehhez egy valami kell, az, hogy őszintén magunkba szálljunk és bevalljuk magunknak azt, amit kell.


Gyónd meg magadnak bűneid. Rossz döntéseid. Hibáid.


Megvilágosodni azt jelenti, látni azt, aki te valójában mélyen, belül vagy. Nem amilyen vagy. Az az Amilyen, az nagyon sok mindentől függ és nagyon sok mindenkitől függ. Az a karma. Az a színes, ilyen olyan az nem te vagy. Azokat a színeket kell most leszedni, szétbontani, osztályozni, rendszerezni. A színeket lemosni magadról, erre van most szükség.


Ki néz akkor szembe veled? Ki vagy akkor? Mi marad? Az Az vagy. So Ham.


Most tehetsz egy kísérletet arra, hogy lemosd magadról a meghatározottságokat és tiszta lappal kezdj.


Adj magadnak egy esélyt!


Idézd meg este Laksmit, a szerencse és jólét istennőjét, és Ganésát, az akadályok elhárítóját. Amikor leszáll a sötétség, akkor szállj le te is önmagad mélyére. Helyezz mécseseket az ablakba, ezzel mutatod az utat Laksminak magadhoz és ő áldást ad az otthonodra és az ott lakókra. Gyakorolj! Jógázz, meditálj, figyeld a lélegzetedet. Legyél csöndben, visszahúzódva önmagad felé.


A mécsesek a fényt, a tisztaságot, az igazságot, a tudást, a bölcsességet szimbolizálják. A fény az örök optimizmus.


Ha valami kiderül és világos lesz benned, akkor meglátod, a megértés letisztulást és békét, megnyugvást fog eredményezni.


Hívd be magadhoz a szeretetet, a boldogságot, a sikert, a gazdagságot, a bőséget, a jó egészséget, a megbocsátást és a megbékélést a szíved mélyére.


A tiszta és új, építő kapcsolatokért, Hari OM,

Alexandra


Mahalakshmi Mantra - Om Shreem Hreem Shreem Kamale Kamalalaye Praseed Praseed Om Shreem Hreem Shreem Mahalakshmaye Namah.

Hallgasd meg a mantrát>