Recent Posts

Archive

Tags

Újhold a Vízöntőben - kezdődik az új év

60 éve, azaz 1959-ben volt utoljára Jin - Föld - Disznó év, ennyi kell, hogy körbeérjen jin és jang aspektusból és az összes elem variációból egy jegy. Ma ünneplik világszerte a kínai új évet, melyet idén a a föld elem mellett tehát a női minőség határoz meg. Jó évünk lehet, hiszen a Disznó a jólét és a jószerencse, az optimizmus szimbóluma. A Disznó a lelkes, a kedves, az intelligens, az őszinte. Megvan mindene, ami az élethez kell. Szereti a kényelmet, a nyugalmat, a jó életet. A női aspektus pedig a támogató, az odaforduló, a megértő, az elfogadó, az együttérző minőségeket fogja növelni az életünkben. Ha a jin ráadásul a földdel társul abból nagyon jó jöhet ki, egyensúlyba kerülhet párkapcsolatunk, de úgy általában minden társas kapcsolatba harmóniát hozhat. A közösségekre, az összefogásokra, a társulásokra ösztönzően hathat, de a gyengébbek és az elesettebbek iránti együttérzés is nőhet. A legfontosabb talán mégis, hogy a családi összejövetelek előtérbe kerülhetnek és a kötelékek is szorosabbá válhatnak. A család úgy általában, mint fontos érték még inkább felértékelődhet. A munkát, a karriert vagy a tevékenységeket illetően minden földdel kapcsolatos dolog most támogatott lehet, legyen az egy mezőgazdasági tevékenység vagy építkezés, kertészet, ilyesmikre kell gondolni, de az otthonteremtés is most könnyebben mehet. Eljött a szilárdulás időszaka.

Gyökeret ver - mondják, ez a kifejezés pontosan leírja azt, ami vár ránk 2019-ben életünk összes területén. Ha - és most jön a lényeg: ha koncentráltan és tudatosan élünk. Ha nem, akkor sajnos pont ezek a területek azok, amikben ki tudunk billenni. Érdekes tény, hogy például nagy földrengések ilyenkor szoktak történni, tehát borulhat is minden, ezt érdemes szem előtt tartani.

Hogy elkezdődik egy új év most ezekkel a szimbólumokkal és tartalmakkal azt jelenti, hogy jobban fókuszba kerül a megszilárdulás és az elköteleződés iránti vágy, a harmónia és a megértés ezzel kapcsolatosan bennünk. Támogatva vagyunk, de azért résen kell lenni. A tudatosságot mindig bele kell vinni mindenbe, de könnyebben fogunk döntéseket tudni hozni és ha eddig halogattuk, talán idén könnyebben merünk belevágni hosszabb távú döntésekbe. Bízz magadban és az életben, ha most lépsz, az jó döntés lesz.

Érdemes ma este kicsit elgondolkodni, elmélkedni, elhatározásokat tenni, végiggondolni az elkövetkezendő időszakot, elhatározásokat tenni, célokat felállítani. Tisztázd magadban, miben kívánsz szilárdulni, mi az amit úgy érzel megvan és mi az amire szükséged lehet. Most bátran meglépheted.

Az új év jó eséllyel elhozza az új életet mindenkinek.

Boldogságot és szeretetet 2019-re!

#adisznóéve #kínaiasztrológia #újév #újélet