Recent Posts

Archive

Tags

Szerelem, szerelem...

Rádha. más néven Radhika, Radharani, vagy akár Radhe az egyik legnépszerűbb archetípus a hinduizmusban. Rádha a szerelmesek istennője, ő Krisna fiatalkori, nagy szerelme. Kettejük love-sztorija, elválásuk drámája a világ egyik legszebb mitológiai története. Rádha akkor van jelen az életedben, ha szenvedélyesen szeretsz, ha szerelmes vagy, ha eggyé válsz a másikkal, ha az összeolvadás megtörténik. Amikor az önátadásra képes vagy. A szanszkrit szó Rádha azt jelenti siker, beteljesülés. Szerelembe esni. Beleesni a másikba. Nem kell semmit tenned, ez csak úgy megtörténik veled. Amikor a másik fontosabb lesz, mint te magad, akkor történik meg az egyesülés. Így történt ez Rádha és Krisna esetében is. Bár Rádha el van jegyezve, amikor egymásba szeretnek, Krisna mégsem tud ellenállni. Krisnának azonban mennie kell, el kell hagynia faluját, hogy elfoglalhassa a trónt, de örökké magában őrzi Rádhát, azt a képet, ahogy szekere távolodik a falutól. Hogy van ez mégis, hogy Rádha neve, maga a szó beteljesültet jelent. A szerelem mégis beteljesületlen marad? Nem, mert Rádha, szerelme távozása után mindenben elkezdi Krisnát látni. A fák törzsében, a falevelekben, mindenben. Teljes önátadásban éli életét, annak ellenére, hogy Krisna nincs jelen a fizikai valóságában. Néhány évvel később Krisna egyik barátját elküldi Rádhához, hogy megtudja, hogy van a lány. A barát azt látja, hogy Rádha szinte transzban ölelgeti a teheneket és Krisna néven szólítgatja őket. Miért akarnánk behunyt szemmel, a szívünkben látni Krisnát, ha egyszer nyitott szemmel is őt látjuk mindenben és mindenhol? - mondja Rádha.

A történet arra tanít minket, hogy az isteni szeretet lényege ez, nem kell, hogy megfogható, megszagolható, hogy látható legyen isten az életedben, nem kell, hogy a fizikai valójában jelen legyen. Az én, a tudat maradéktalanul feloldódhat az önátadás által.

Mit tanulhatunk Rádha-Krisnától a hétköznapi életünkre nézve, a szerelmi életünkre vonatkozóan, annak ellenére, hogy nem egy egyszerű, beteljesült szerelem történet kettejüké első ránézésre:

1. Merd átadni magad a másiknak, akit szerelemmel szeretsz, merd megélni a teljes önátadást, mert annál csodálatosabb nincsen 2. A szerelem elfogadás 3. Legyél türelmes és tarts ki a másik mellett mindenáron 4. A szerelem egy olyan rendkívüli erő, amit nem szabad elvesztegetni, használd, élj vele, élj általa 5. Az igaz szerelmed az, akivel lelki szinten is össze tudsz kapcsolódni 6. Ha épp nem tudtok együtt lenni fizikailag, akkor is bízz benne, mert ha ő az igazi, megéri, akkor is meg tudd valósulni a szerelem (ha meg nem ő az, akkor úgyis mindegy:)) 7. Akinek mennie kell, azt engedni kell 8. Aki menni akar, azt engedni kell 9. A szerelem energia, sosem múlik el, olyan mint egy folyó, mindig ihatsz belőle 10. A szerelem feloldódás a másikban, picit el kell vesztened magad és ez gyakran félelmetes, legyél bátor!

+1 Ha most nem élsz párkapcsolatban, ha most épp nem vagy szerelmes, higgy újra a szerelemben, merj hinni és eljön hozzád Rádha, bízz ebben!

Rádha és Krisna története egy ember és egy isten története, hiszen Rádha odaadó viselkedése miatt csak később került a panteonba. A szerelem tud reménytelen is lenni, amikor már nem érdemes a másikba kapaszkodni. Engedd el! Rádha ott van és újra megtalál, ha hagyod, ha van hova jönnie.

Namasté Alexandra #onelove #oneheart #letsgettogetherandfeelallright #onedivine #Krsina #Rádha