Recent Posts

Archive

Tags

A jóga gyümölcsei

ॐ Gyökércsakra: önfenntartás. A földi és anyagi javakkal történő kellő és felelős gazdálkodás. Az aktivitás és a pihenés megfelelő aránya, egyensúlya. A biztonság.

ॐ Szakrális csakra: önjutalmazás. Az élet élvezete, a teremtés, a kreativitás, az igényesség, az odaadásra való képesség. Az érzelmesség. A nem görcsösség, a nem ragaszkodás - az elengedés, az áramlás. Önmagunk szeretete.

ॐ Köldökcsakra: önmeghatározás. A megfelelő önbizalom, a belső tűz, az akarat. A kitartás. Az az erő, ami hajt, ami előre visz.

ॐ Szívcsakra: önelfogadás. Az együttérzés és a figyelmesség. Az alázatra és a hálára való képesség. A sóhaj, a mély be és kilégzés.

ॐ Torokcsakra: önkifejezés. A tiszta és világos gondolkodás, beszéd és cselekedet. A nem elfojtás, a nem szőnyeg alá söprés, a nem lenyelés. A nem fecsegés.

ॐ Homlokcsakra: önfelismerés. A tisztán látás. Valósan és világosan látom magam. A jó meglátások. A megérzések. A belátás képessége.

ॐ Koronacsakra: önmegvalósítás. A hazatalálás, a megértés. Az önazonos élet. Az egység megélése, az ítéletmentesség. A derű, a jól-lét. A fény.

A jóga csak eszköz, sosem cél. Gyakoroljuk fáradhatatlanul.

Hari Om Alexandra

#csakrák #áramoljonaprána #letitbe #ezvan