Recent Posts

Archive

Tags

Varázslat és ámítás - a 7. Jazz'n Flow - élőzenés jóga az Anahitában

"Shakespeare! Változzék e név heggyé s magasabb lesz a Himalájánál, változzék e név tengerré, s mélyebb, szélesebb lesz az Atlanti óceánnál, változzék e név csillaggá, s ragyogóbb lesz a napnál… Shakespeare egymaga fele a teremtésnek.” - mondta Petőfi és így gondolom én is.

Holnap Bakos Bettikaval este megidézzük a mestert is!

Várunk titeket egy szentivánéji varázslatra, a szerelem éjszakáján, egy teljességes élőzenés, énekhanggal lágyan körülölelő, mantrás gyakorlásra. Benne lesz a Minden. Az AUM.

A tündérek ezen az éjszakán különös előszeretettel tréfálják meg az embereket, meglátjátok, mi milyen csodákkal készültünk nektek, veletek, minden, ami kibogozhatatlan és rejtett, ami a hétköznapi, ami a rációtól, a nappali élettől eltér, olyan lesz ez az este, a Szent Iván éjjel és a napforduló ünnepe alkalmával, hiszen az az év leghosszabb, legvilágosabb napja és legrövidebb éjszakája volt, a teljesség, a termékenység, a kreativitás jelképe, a kozmikus év csúcspontja.

A Ha és a Tha, a nappal és éjszaka, a tűz és a víz, a Nap és a Hold, a jin és a jang, a világosság és a sötétség, a hideg és a meleg, a rend és a káosz, a szabadság, függetlenség és a rabság, kötöttség, a feltétel nélküli szeretet és a vágy, akarat, erőszak, ragaszkodás. A végletek között feszegetjük a határokat, vizsgálódunk itt és ott, hogy aztán a jógával megteremtjük az egyensúlyt a két, csak látszólagos ellentét között.

Ez az este a szerelemről szól, az érzelmekről és azok jelentőségéről, a kiszámíthatatlanságukról, rejtelmességükről.

Ébreszd fel velünk a benned lobogó tüzet, tisztázd magadban vágyaidat, fogadd el őket, hogy ezek a te álmaid, a te céljaid, a te ragaszkodásaid, hiedelmeid, Ez vagy te. Ezért vagy olyan, amilyen. Tudd meg, mi az igaz és mi a hamis, de soha ne minősítsd. Se nem jó, se nem rossz, néti néti - sem olyan sem ilyen. Viszont nézz bele a tükörbe, tudd meg, ki vagy valójában!

Lépj be velünk holnap este egy rejtélyes erdőbe, ahonnan csak egyetlen út vezet ki, amit úgy hívunk jóga. <3

Várunk szeretettel!

Alexandra

&Bettika

Részletek: Jazz'n Flow - Nyári napéjegyenlőség/Szentivánéj