Recent Posts

Archive

Tags

A jóga a felelősségvállalás

A mai Telihold a nagy teregetés. A nagy tisztára mosás, a tisztázás. Kirakod a szépen megterített asztalra az érzelmeidet és aztán megnézed hol állsz, miből mi van és aztán hogyan tovább. Hirtelen olyan világos lesz minden, mint a Hold az égen. Itt a tudatosodás ideje, a megvilágosodás, az önállósodás. A Telihold a Bakban azt mondja, elég! Nincs tovább rejtegetés, mismákolás. Van cserébe racionalitás, praktikusság. Megérted, hogy felelősséget kell vállalnod önmagadért, döntéseidért, hogy nem véletlenül érzel úgy, ahogy. Arra is rájössz, hogy bizony tenned kell, mert a bizonytalanság, az érzelmi instabilitás nem jó neked. Minden arra tol most, hogy kiállj önmagadért. A Bak a céltudatosság. A fegyelem és az önkontroll. Elérkeztél ahhoz a ponthoz, amikor az eddigi vacakolásból, várakozásból, ötletekből, elgondolásokból, a különböző teóriákból, ábrándozásokból eleged lesz. Na ez lesz a jó pillanat, hogy cselekedj. Persze azért van a hangsúly az érzelmeiden, mert közben a Nap a Rákban van, az érzelmeidet teregeted ki, azok lesznek most terítéken.

A Bak eleme a föld, a Rák eleme pedig a víz. Amikor az érzelmeidet a racionalitás kezdi el vezérelni, az nagy változásokat tud hozni. Nem igazán ellentétekről van itt szó, nem harcról, hanem inkább megbizonyosodásról, lecsendesedésről, megértésről, egyfajta belátásról aztán beleállásról. Földelsz, nem szállsz már el. Nem is hagyod már magad csak úgy elfújni. A viharok elülnek, megértesz mindent és tudatos szintre emeled mindazt, ami eddig kavargott benned érzelmi szinten. Az olyan kapcsolatok például, ahol eddig érzelmileg instabilitás uralkodott, most kiegyensúlyozódnak, de azért mert te vagy az aki teszel. Tudatos szintre kerülnek a körülmények, megérted önmagad és ami a legfontosabb lépsz. Mégpedig tovább.

Arra lesz most szükséged, hogy kiderüljön az igazság, hogy te megkapd az igazságodat. Ezt ne kívül keresd! Ne a másiktól várd. Nem követelheted tőle, magadban keresd, amit egyébként úgyis tudsz már régóta.

Amit tehetsz a mostani Telihold alatt az az, hogy szembenézel ténylegesen a valósággal. Hogy mid van. Az igazsággal önmagaddal kapcsolatosan. Hidd el, erősebb vagy, mint amit érzel, most gyakorlatilag bármit tudsz kezelni. Menj mélyre és engedd, hogy feltáruljon az önvaló.

Két véglet történhet veled most. Az egyik, hogy túlzottan alábecsülöd önmagad, túl gátlásos és visszafogott vagy és a másik azt csinál veled, amit akar. Ilyenkor megjelenik a kiszolgáltatottság érzése és úgy hiheted, hogy te többre nem vagy érdemes. Ne keresd a külvilág engedélyét a boldogságodra! Nem függ a külvilágtól az örömöd, tudd, hogy a boldogság benned van, eredendően és tiszta formájában, nem teheted függővé valamitől vagy valakitől. Bízz a tudásodban, az értékeidben!

Jöhet a másik véglet is, sajnos úgy is érezhetsz most, mintha különb lennél, mintha magasabbrendű lennél másoknál. Megjelenthet a felsőbbrendűség érzése. Ez egy nagyon rossz irány, mert ha így érzel garantált, hogy magányos leszel. Megközelíthetetlen. Elérhetetlen. Sőt, átcsaphatsz abba is, hogy annyira kikéred magadnak, hogy aztán nem tudsz megbocsátani a másiknak. Mert te, te vagy a Kihaénnem. Veled csak úgy nem lehet. Közben, a jelenlegi helyzeted okozója te vagy. Ahol te jelenleg tartasz, nem más okozta, hanem te saját magad. Te vagy az, aki magadat abba az érzelmi helyzetbe hoztad. A te döntéseid, a te gondolataid, a te tetteid. Ez van.

A Telihold olyan, mint a lámpa, bevilágít egy kis időre mindenhova, ahova kell. Mindenre fény derül. Nézz jól körül.

Vegyél este elő egy gyertyát, gyújtsd meg, nézz bele a lángjába, majd csukd be a szemed és feledkezz bele önmagadba. Meditálj.

Nézz szembe az igazsággal, hol hibázol, hol vagy sérülékeny, mik a gyengeségeid. Tedd, amit tenned kell, ami neked jó. Válj azzá a nővé, azzá a férfivá, aki valójában szeretnél lenni. Azzá az emberré, aki te a szíved mélyén vagy.

Hari Om,

Alexandra