Recent Posts

Archive

Tags

Om Tare Tuttare

Ma Fehér Tara napja volt. Sajnos csak most jutottam gép elé, hogy tudjak róla írni, de mindenképpen szerettem volna róla szólni. Tara talán a legnépszerűbb női istennő a Buddhizmusban, különösen népszerű Tibetben. A női Buddha. Egy olyan nő, aki végighaladt a dharma ösvényén, aki megvilágosodott, önmagává vált, de nőtársait segíti. Ő az, aki tartja az úton, nekünk nőknek a lámpást. Neve azt jelenti „A Megmentő” vagy "Csillag." A fény benned és bennem, ami megszületik. Ez a megnyilvánuló bölcsesség, az együttérzés és az odaadás.

A képek a "házioltáromon" található Tarákat mutatják. Van egy Zöld Tara képem is, amit évek óta őrzök, egy tibeti szerzetestől kaptam, amikor még a buddhista főiskolára jártam.

Tarától kérhetsz segítséget, hogy begyógyítsa a sebeidet, hogy megszabadítson a fájdalomtól. Kérhetsz hosszú életet, egészséget, különösen a női egészség megtámogatását, gyógyulást. Tara minden nő anyja, gondoskodó, óvó, a támogató, a védelmező női minőség bennünk. Fehér színe a szattva, a tisztaság, az igazság szimbóluma.

Nyugalmat és derűt hoz az életünkbe, hitet, hogy minden rendben lesz.

A ma esti meditációmat neki szentelem.

Mantrája: OM TARE TUTTARE TURE MAMA AYUR PUNE GYANA PUNTIN KURU SOHA

A mantra megvéd a nyolc ártó gondolattól, negatív érzelemtő, mint

a gőg a tudatlanság a gyűlölet a féltékenység a helytelen nézetek a kapzsiság/fösvénység a vágy/ragaszkodás és a kétség.

Áldás Namasté

Alexandra