Recent Posts

Archive

Tags

Csak gyakorolj

"Higgy magadban, nincs szükséged segítségre. Minden erőt megtalálsz magadban!" Yesudian

Az életedet sokszor a másikhoz kötöd. Majd ha ő adja, csinálja, akkor lesz jó nekem. Pedig minden erő ott van benned. A napi feladatok sokasága felőrlik az embert és nagyon nehéz kiszakadni, akár a jóga gyakorlására is.

Pedig azt mindenki érzékeli, hogy nagy szüksége lenne a változásra. Tudd, hogy amikor leginkább nincs időd, energiád a jóga gyakorlására, akkor van a legnagyobb szükséged rá.

De te halogatod. Majd amikor nem kell olyan sokáig dolgoznom és fel tudok kelni. Majd amikor nagyobb lakásba költözöm és lesz hova lerakni a matracot. Majd majd majd. A majdoktól tele a padlás.És a halogatás folyamatosan kudarc élmény. Észre sem veszed, de ha valamit úgy gondolsz, meg kellene csinálnod, de te halogatod és nem teszed meg, az egy üzenet a tudatalattinak, hogy nem csináltad meg, tehát nem cselekedtél, kudarcot vallottál. Ez feszültséget okoz benned, és további szorongást okoz, hiszen csak a nem elvégzett feladatok halma nő benned.

Így döngöljük szépen lassan magunkat bele a vesztes pozícióba.

És jön egy nap, amikor már elmentél a falig, na akkor jön az az időszak, amikor ez visszafordíthatatlanná válhat. Például megbetegszel. Jön egy testi tünet. Fáj a torkod. A hátad. A nem tudom mid. Aztán jön egy másik tünet később. Ami még erősebb. Akkor még nehezebb lesz abból kijönni. De ezek egyben a kulcspillanatok is az életünkben. Amikor egy betegség levesz a lábadról, akkor jön el az újraindítás. Akkor van lehetőséged átgondolni, min kellene változtatni.

Valahogy kigyógyítod magad, de ha nem gondolod végig, mi vezetett abba az állapotba, akkor ez újra meg újra így lesz. Ahogy öregszünk általában egyre komolyabb tünetek jelzik a fizikai testben a kibillentséget.

Szóval ezek az időszakok azok, hogy ténylegesen beemeljük a jógát a mindennapjainkba. A jóga nem olyan, mint az antibiotikum, hogy szeded egy hétig és utána minden ok. Nem, a jógát minden egyes nap, életed végéig kell gyakorolnod, hogy egyensúlyban maradj.

Ez először megerőltető, de később, beépül az életedbe, mint a fogmosás.

Néhány percet, 10-15-öt is jó berakni a reggeledbe, hogy megtapasztald a jóga segítő erejét.

Hogy mit gyakorolj, tőled függ. Az aznapi állapotodtól, az élethelyzetedtől. A problémákról.

Az egészséges testi és tudati működésnek három pillére van: test, légzés és táplálkozás. Ha ezt a három területet tudatosan uralod, akkor nagy eséllyel elkerülhetőek a betegségek. Persze, rengeteget hozunk előző életünkből és az eddigi életmódodnak, életvezetésednek is lehet még hatása, sajnos sok minden később jelentkezik csak. De ha most ezt a folyamatot megállítod és a szőnyegre állsz, tehetsz annak érdekében, hogy változz.

Reggel gyakorolj, amikor jön fel a Nap. A napkeltében benne van az egész nap! Ilyenkor a legerősebbek az energiák, kiemelt időszak, a kozmikus erők ilyenkor hatnak rád a legjobban. Ha a napkelte tudatos, az egész nap az. Ha minden nap a napkelte tudatos minden napod az. Ha minden napod tudatos, az egész életed az. Ha tudatos az életed, nem érhet baj, bánat, bonyodalom.

Akkor egyensúlyban vagy.

Amikor igazán önmagad vagy.

Gyakoroljunk fáradhatatlanul!

Namasté Alexandra

#jóga #csakgyakorolj #mindenmásjön #útközbenjóga