Recent Posts

Archive

Tags

21 nap az életért

A számok nagyok, ezért különös jelentősége van most a tudatos jelenlétnek, a tudatos életvezetésnek. Persze nem tudjuk igazából a számokat. Nem tudunk semmit. Semmiben sem lehetünk biztosak.

És ilyenkor elkezd teret nyerni a félelem.


Egyet viszont láthatunk, minden változás. Ez az első nagy tanítás, hogy nem tudunk semmit lefixálni, semmihez sem lehet ragaszkodni. De nem ehhez szoktunk, ezért most ebbe nagyon nehéz belerázódnunk, hogy ne tulajdonítsunk túl nagy jelentőséget semminek, magunknak sem.


Én is bemondok akkor egy számot most, ami nem is olyan nagy: 21. Mondhattam volna 42-t is. Majd lehet utána az jön, ha szükség lesz még rá.


Mivel minden bizonytalan, ezért muszáj megteremteni egy igazodási pontot. Az igazodási pont te magad leszel. Az igazodási pontot csak a gyakorlással éred el. Hogy teszel.


Nem gondolkodsz, megpróbálod kizárni a gondolatokat. Maradsz a fenekeden és benne vagy a jelenben. Ennyi most a dolog, semmi más. Nagyon nehéz, mert nem ez az időszak van kint, tehát kicsit (nagyon) meg kell erőszakolnod magad.


Ha viszont te középen vagy, a világ középre kerül. Ha te rendben vagy, a világ rendben lesz. A jóga útja a tudatos jelenlét útja.


A belső rend és a belső védelem megteremtése most már elengedhetetlen. A 21 napon át tartó koncentrált figyelem ki fog hatni a hétköznapjaidra. A hétköznapok minden órájára, percére.

Most meg kell fogni az energiákat.


Csak a lényegre fókuszálunk, most ennek van itt az ideje. Nincs idő túlmozgásra, fölösleges körökre, pótcselekvésekre, hiszen az utolsó órában vagyunk.


Aki most csinálja az megtalálja a csendet, a békét, a rendet.

A meditáció egy olyan edzés az elmének, mint amikor súlyzózol a bicepszeddel, erősebb és edzett lesz. Kitartó és türelmes. Bátor és józan.A jóga segít megtalálni önmagad, a meditáció ennek a megtalálásnak az egyik eszköze. Most együtt teszünk egy nagy lépést előre, mégpedig a tradíció fő gyakorlatával.

Hónapok óta csak sodorja a többséget az ár és amíg nem tanulunk meg mind jól ellenni magunkkal, egyedül, izoláltan, addig a nyakunkon lesz ez a tanítás. Aki jól el van magában, szereti magát. Aki képes szeretni magát, képes szeretni a másikat.


Aki azt hiszi, minden olyan lesz utána, mint előtte téved. Aki azt hiszi, nem kell semmin változtatnia, súlyos felelőtlenséget követ el. Aki azt hiszi, majd mások megcsinálják helyette, nagyot borulhat.


Ahhoz, hogy elérjük az utána-időszakot muszáj most megteremtened a belső védelmet. Belső védelem azt jelenti, muszáj lesz megtanulni újra hinni és bízni magadban.


Egyébként miért van az, hogy nem azokat a számokat közlik, amikben az látszódik hányan gyógyultak meg naponta? Hányan jöttek ki a kórházból, a karanténból, hány embert vettek le a lélegeztető gépről. Tervem, hogy én minden reggel ezeket a számokat közöljem veletek, tehát, hogy a pohár félig tele van. És nem fordítva.

Sajnos egyelőre egyetlen egy oldalon nem találtam ezeket. Aki tud ilyen infót, kérem, küldje el az oldalt és akkor én minden reggel közzé teszem az Útközben Jóga oldalán és aki itt van a 21 napos gyakorláson nem csak meditál, de nem is olvas hírportálokat.


Mi az, amit még megtehetsz az elkövetkezendő három hétben: - kerüld a tömegközlekedést, sétálj - kerüld a nagy bevásárlóközpontokat, inkább többször menj el kicsiket vásárolni és kevés időt tölts egy ilyen helyen vagy rendelj (amúgy sem kell sokat enni, fogd vissza az étkezéseket) - kerüld a csoportos találkozókat - hagyd el erre a 21 napra a tejtermékeket, a cukrot és a gyorsan felszívódó szénhidrátokat - korán feküdj, korán kelj - tartsd a környezeted és magadat tisztán - lomtalaníts, szelektálj otthon, ami nem kell: kuka vagy ajándékozd el, add oda rászorulóknak - ültess, csináld meg a balkonládákat - használd az időt kreatívan, tanulj meg hímezni, akrilfestékkel festeni vagy amit akarsz - minden nap végezz minimum 30 perces testmozgást a jógán kívül - legyél kint a szabad levegőn, az erdőben minden nap


Ez fogja megteremteni a belső védelmed. Vegyél erőt magadon!


Részletek: Útközben Jóga TUDATOS JELENLÉT meditáció minden reggel 21 napos kihívás


Namasté Brávácz Alexandra #21naposmeditáció