Recent Posts

Archive

Tags

21 napos meditáció - ingyenes foglalkozás reggelente

21 napos kihívás

Tudatos jelenlét minden reggel 6:30-tól a zoomon.


Első alkalom: 2021. 03. 27. szombat Utolsó alkalom: 2021. 04. 16. péntek


Konzultációs lehetőség: minden szerdán 17 órától 60 p


A meditáció 50 perces, 7:20-ig tart. Bármikor be lehet csatlakozni, vagy ki lehet szállni. Ha 5 perced van, ülj 5 percet, ha 20, akkor 20-at, ha félórád, akkor ülj velem fél órát, de ha igazán szeretnél eredményt, ülj velem minden reggel 50 percet.


Facebook esemény>


A gyakorlás ingyenes.


Ha szeretnél adománnyal támogatni megteheted, de nem kötelező. Minden adományt köszönök, legyen az 500 Ft, vagy 2500 Ft, de azt is jó, ha csak jelen vagy velem.


Az órákat az Útközben Jóga zárt csoportjában található linken keresztül érheted el, ehhez nem kell semmit tenned, csak fél 7 előtt pár perccel elindítani, ráklikkelni a linkre. A képernyőd maradhat kikapcsolva, de be is kapcsolhatod. A meditáció elejét gong jelzi, végét gong jelzi ismét.

Csoport: https://www.facebook.com/groups/1864456100352999


Nem beszélgetünk, nem töltjük most semmi fölöslegessel az időt, csak a koncentrációt (dharana) és annak egy mélyebb fokozatát, a meditációt (dhjána) gyakoroljuk. A meditáció nem vezetett meditáció, nem tartalmaz vizualizációt, nem tanítom, csak az együttlét, együtt lenni a jelenben van a fókuszban.

Ez egy olyan gyakorlás, ahol együtt vagyunk, és itt az EGYÜTT/LÉT-en van a hangsúly. Nem tanítom a meditációt, a célom inkább az, hogy én amúgy is minden reggel ebben az időpontban ülök 50 percet, szeretnélek benneteket inspirálni, motiválni, hogy ti is üljetek. Nem tanítok semmit, egymásnak tanítunk azzal, hogy együtt ülünk. Hogy közösségi élményünk lesz, hogy teszünk a tudatosságunkért, ami az elkövetkezendő napokban kiemelten fontos.


Minden szerdán 17 órától ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítok, ugyanezen a linken, ahol a csoportban megbeszélhetjük a kérdéseket ill. ha bárkinek valamilyen megjegyzése, problémája, elakadása van, vagy csak szimplán megosztaná velünk a gyakorlás tapasztalatait.


A tudatos jelenlét meditáció előnyei: - oldja a szorongást - megszünteti a félelmeket - koncentráltabbá tesz - összeszedettséget ad - a nap hátralevő óráiban is megmarad a tudatosság - fegyelmezetté tesz - képes leszel irányítani önmagad - önmagadat tanítod tudatosan megélni az életed - ez a gyakorlás olyan, mint egy edzés az elmének - növeli a kreativitást benned - megtanít nem aggódni a jövőn és nem rágódni a múlton - a jelenbe hoz - megtanulod megélni azt, milyen azzal foglalkozni amivel éppen kell - megszünteti a szétszórtságot - erőt ad és kitartásra nevel - egyhegyűvé tesz - megteremti a belső rendet - megteremti a belső védelmet - megtanít nem beavatkozni az eseményekbe - megtanít elengedni a kontrollt - segít megismerni önmagad, feltárni az ösztönkésztetéseidet - megtanít az elfogadásra, a türelemre és a szeretetre
Mire lesz szükséged:

- párnázd jól ki magad, ne a kemény talajon ülj, mert akkor biztos elzsibbad a lábad - a feneked alá is rakj egy párnát és ha a levegőben van a térded, azok alá is - szellőztetett térre, üres gyomorra, ürített belekre, melegre - egy olyan helyre, ahol nem zavar meg senki a családból, ahol magad lehetsz, nincs mászkálás, járkálás lehetőség szerint, amíg gyakorolsz, de ha ilyen nincs akkor ezt fogadd el, akkor is tudsz gyakorolni


A gyakorlatról: - miután elhelyezkedtél számolni fogod a lélegzeted, 1-től 10-ig újra meg újra, közben arra ügyelve, hogy a számokra vidd a fókuszt, ha jön valamilyen érzet, érzelem, gondolat, késztetés, ötlet azt engedd el - NEM vezetett meditáció - NEM vizualizálunk - NEM képzelgünk

Várlak szeretettel!

Brávácz Alexandra Erste Bank 11600006-00000000-75118707