Recent Posts

Archive

Tags

7 CSAKRA - 7 HÉT - 7 VILÁG

Tematikus órák az Útközben jóga csatornáján élőben

Ma reggel elkezdtem online, élő közvetítéssel tanítani. A Napüdvözlet variációival indultunk.

Holnap este, pénteken 108 Napüdvözletet gyakorolhatunk együtt a Nap-Éj egyenlőség napján, a Kos jegybe lépve erősíthetjük meg az akaratunkat 17:30-tól.

Jövő héttől tematikus órák lesznek, kalandra indulunk a a tudatunk 7 világába.


Reméljük, több hétre nem lesz szükség az online térben és utána tudjuk személyesen is majd folytatni. Ha tovább szorulunk a négy fal közé akkor megismételjük ezt a sort.


Az órák időpontjai és a stílusok:


Hétfő 18 óra

- Hatha vagy dinamikus hatha jóga, függ attól, hogy aznap mi történik bennetek, bennem

Kedd és csütörtök reggel 7:00

- Meditációt is tartalmaz a hol statikusabb, hol dinamikusabb reggeli óra, elsősorban az erő felébresztését szolgálja, immunerősítés, stresszcsökkentés, ahogy kértétek

Péntek 17:30

- Vinyasa Flow


TÉMÁK:

Március 23-tól GYÖKÉRCSAKRA

Március 30-tól SZAKRÁLIS CSAKRA

Április 6-tól NAPFONATCSAKRA

Április 13-tól SZÍVCSAKRA

Április 20-tól TOROKCSAKRA

Április 27-től HOMLOKCSAKRA

Május 4-től KORONACSAKRA

Az órákra előzetesen kell regisztrálni, legkésőbb 1 órával az óra indulása előtt.

Regisztrálni itt tudtok:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfAVVYLsp-U2F5LXRuMBsZDNZN-W87soyUhZjBffoQ-3F-sbg/viewform?usp=sf_link

Az órák adományos jellegűek, ami azt jelenti, hogy mindenki annyit fizet az óráért, amennyit megenged a pénztárcája.

Az egyes óráknak létrehozok mindig egy privát csoportot itt a Facebookon, ahol elérhető lesz az adott élő jógaóra. Ha ismerjük egymást jelentkezés után hozzáadlak a csoporthoz, ha nem, akkor vagy jelölj be vagy az email címeddel tudlak majd hozzáadni a csoporthoz.

Arra gondoltam, hogy azért is jó a Facebook, egyelőre, aztán lehet, hogy ez később változik bennem, mert akkor ti is látjátok egymást, látjátok, ki van aznap a "teremben". Ez talán személyesebbé teszi számotokra és számomra is az online oktatást és tudtok együtt kérdezni, egymásra reflektálni is közvetlenül az óra után. Talán jobban tudtok egymáshoz kapcsolódni, ami a jóga lényege, ezért egyelőre úgy gondolom, élőben tartom az órákat, nem előre rögzítve.

A jelentkezésnél kérlek, add meg, van e valamilyen egészségügyi problémád, szedsz e gyógyszert, van e bármi ami akadályozhat a gyakorlásban és ha igen, előtte egyeztessünk, mire kell figyelned.

Mire van szükséged?

Öltözz kényelmes ruhába, lehetőleg pamutból legyen.

Szellőztesd ki jól a helyiséget.

Legyen egy mécses meggyújtva.

Ha van jógamatracod használd, ha nincs, talán érdemes egyet rendelni online, mert az elkövetkezendő hetekben otthon szükséged lesz rá, ha rendszeresen jógázol. Ha most erre nincs lehetőséged, jó lesz egy olyan szőnyeg is, ami nem csúszik.

Nyugalomra, zavartalanságra, a családtagokat kérd meg, hogy próbáljanak meg nélkülözni 90 percig.

Utalás:

Brávácz Alexandra

Erste Bank 11600006-00000000-75118707

Jelentkezés után kérlek, utald el, megjegyzés rovatba írd be a neved és, hogy melyik órára jelentkezel. Köszönöm. 🙏

Kérdésed van?

Írj! utkozbenjoga@gmail.com

Namasté

Béke minden lénynek.

Alexandra

#ahétvilág #ahéthét

ELSŐ ÓRA CSÜTÖRTÖKÖN, MÁRCIUS 19-ÉN!


A 108 Napüdvözlet gyakorlás 108 percet vesz igénybe, megelőzi egy rövid elmélet és a ráhangolódás, bemelegítés. Majd egy hosszabb jóga nidra követi. A foglalkozás összesen 2, max. 2,5 órás. Olyanok is csatlakozhatnak, akik még nem gyakorolták vagy nem gyakorolják rendszeresen ezt a sort, mert a foglalkozás elején megtanuljuk/átismételjük az elemeit, ászanáit, a Surya Namaskar A verzióját. Csatlakozz te is, ünnepeljünk együtt az ÉLETet a Földön az ilyen nehéz időkben, amikor nagy hangsúlyt kap a belátás és a kitartás. Fordulj alázatosan egy imával a mindenséghez, hogy minél előbb helyre álljon az egyensúly és a béke bennünk, emberekben. Erősítsd meg magad egy fontos gyakorlással, a Nap üdvözletével. A nap a tudatosság fénye benned, a meghajlás magad előtt. Fejezd ki tiszteletedet és háládat azoknak, akik kockáztatják az egészségüket érted, és az együttérzésed a szenvedőkkel. A 108 Napüdvözletet 4 részre osztjuk, 3 szünetet tartunk közben. A résztvevőknek küldök emailben egy mantrát, azt fogjuk mi is hallgatni a gyakorlás közben. Bármikor meg lehet pihenni a gyakorlás közben és utána vissza tudsz csatlakozni. Részleteket, például,hogy hogy számolom a Napüdvözleteket előtte megbeszélünk. Az óra adományos jellegű. Az óra bevételét felajánlom egy hazai, egészségügyi szervezetnek, akik kiveszik a részüket a covid-19 elleni harcban. A választásom a Magyar Vöröskeresztre esett, infók, hogy mire költik a pénzt: http://voroskereszt.hu/adomanyozas/kampany-tamogatasa/felkeszules-a-koronavirus-ellen/#tab-id-1 Az órára előzetesen regisztrálni kell, legkésőbb 1 órával előtte, tehát 16.30-ig, az űrlap kitöltésével: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfAVVYLsp-U2F5LXRuMBsZDNZN-W87soyUhZjBffoQ-3F-sbg/viewform?usp=sf_link