Recent Posts

Archive

Tags

A belső igazság

Megvizsgálatlan életet nem érdemes élni - mondja Szókratész és ez akár a holnapi újhold mottója is lehetne.


Amikor egyszerre van a Szűzben a Nap és a Hold, akkor a vizsgálódás, konkrétan az életünk mikroszkopikus megvizsgálására van lehetőség.


Most szembenézetsz önmagaddal. Most kiderül a belső igazság.


A Szűz nem elégszik meg kevesebbel, hihetetlen magas a mércéje, amiből engedni nem enged, csakis a tökéletességre törekszik, a tökéletes világ az, ami érdekli. Ahhoz viszonyít mindent, azt tudja csak értékelni. De van olyan egyáltalán? Persze, hogy nincs.


Ha van jegy, ami folyamatosan kritizál, akkor az a Szűz. Sziszifuszi módon vizsgál meg mindent, addig keres, addig kutat, rendezkedik, rakosgat, helyezkedik, méricskél, amíg mindent fel nem tár. Ha hibát talál mániákusan kijavítja, rendbe teszi, elrendezi.


Mert rendnek lennie kell ám.


A Szűz úgy él, mintha lenne olyan, hogy ideális, hibátlan világ.


Mindenhol legyen rend és tisztaság, érzelmi (Hold) és gondolati szinten (Nap) egyaránt, az elkövetkezendő időszak erről fog szólni.


A mostani újhold az életedről alkotott kép, az önmagaddal való kapcsolat rendbetételére, megtisztítására ad alkalmat.


Na de ki az az én? És ki az, aki téged leginkább folyton kritizál? Ki az, aki elégedetlen, aki azt mondja, béna vagy, ügyetlen, túl kemény, túl engedékeny, türelmetlen, agresszív, erőszakos, ilyen olyan?


Hát legtöbbször te saját magad. Te vagy a legnagyobb bírálód.

A te saját hitetlenséged az, ami sokszor megköt és nem enged szabadon élni.

A napokban emlékeztetett egy kedves barátom, hogy az év elején 2020-at kineveztem a torokcsakra évének. Hát akkor csináljuk már!


Tisztázd magadat magadnak és azt, amire rájössz, tisztán és érthetően kommunikáld. Aztán, miután bevallottad magadnak az igazságokat magaddal kapcsolatosan, akkor elmondhatod a másiknak is, hogy mi fáj.


Most rájöhetsz, mi vagy ki az, amit vagy akit érdemes elengedni. Ehhez az első lépés, hogy magadat tisztázd önmagadnak.


Hogy hogyan? Persze, mint mindenre a legjobb válasz: jógázz!


Tudod, miért nem állsz minden reggel a matracodon? Mert nem akarsz, vagyis mert félsz szembenézni önmagaddal! Tegye fel a kezét, aki akarja látni úgy igazán önmagát? Inkább szeretjük elfedni azt, ami a valóság. Olyan jó ellenni a langyosban és onnan elégedetlenkedni, másokat pedig hibásnak és felelősnek tenni, nem?


Vagy mégsem?


Ha készen állsz, hogy szembenézz magaddal egyszer és mindenkorra, ha kész vagy belátni és elfogadni mély igazságokat magaddal kapcsolatosan, amiket amúgy a fiók mélyére rejtettél, ha képes vagy minden rosszal is szembenézni, önmagad felé őszintén fordulni, akkor is, ha az, amit látsz nem igazán kirakatképes, sőt, egyenesen kellemetlen, akkor nagyon jó úton jársz!Az újhold egy jó alkalom arra, hogy a régi éned magad mögött hagyva újrakezdd. Most indul újra a ciklus, felépítve önmagát.


Az újhold az új lehetőség. Az újhold az új esély. Az újhold az újragondolás, az újrahangolás, az új elszánás, az a pillanat, amikor azt mondom, ok, eddig ez volt, de most már következzen valami más.


Most bármi lehetsz, amikor újhold van, amikor a múlt és jövő együtt áll.

Olyan mintha ott állnál a kereszteződésnél és egyedül rajtad áll, merre indulsz tovább. Visszafordulhatsz, de mehetsz egy teljesen új irányba akár.


És ne feledd: ami belőled menni akar, engedd el! Aki pedig menni akar, annak az ideje biztosan lejárt.


Engedem, had menjen. Ez a mantrám.


Valami új vár majd rám. Valaki új vár rám.


Hari Om Alexandra


#Szűz #Újhold