Recent Posts

Archive

Tags

A fény a sötétségben

Senki soha nem akar szembenézni az árnyoldalával. Soha senki nem akar szembesülni, mert akkor kellene lépni, kellene változtatni.


És a változni nehéz.


Amikor tele a Hold, akkor ellentét van. Feszültség.


Jönnek a nagy felismerések órái.


A Nap, az akarat, a tudatosság, az Én. A Hold, az érzelem, a meg nem nyilvánult, a nem látható dolgok. A tudatalatti.


Teliholdkor mindig új megvilágításba kerül az, ami addig rejtve volt. Olyan mintha felkapcsolnák a fejedben a fényt.


Most a nagy ellentét a Skorpió Nap és a Bika Hold.


A két szemben álló jegy nagy harca van Teliholdkor, és most a Víz és a Föld, a két hatalmas erő feszül egymásnak.


Menni és tenni, vagy maradni és tűrni.


A biztonságérzeted attól függ, hogy mennyire vágysz a stabilitásra, bár most a biztonságérzeted nehéz kielégíteni. El kell fogadnod, hogy a változás, hogy a mulandóság az életed része. A legfontosabb, hogy azt tudatosítsd magadban, hogy a biztonságod nem másokon múlik, nem mástól vagy másoktól függ, Nem az anyagi világban található. Mert az anyagi világ önmagában mulandó és folyamatos változásnak van kitéve.


Ha megpróbálod elfogadni magadat, a jelen élethelyzetedet, akkor sokkal könnyebb megtalálni a biztonságot magadban.


A Skorpió az érzelmek embere, a Bikát pedig egy vezérel, mindenben csak a biztonságot, a stabilitást keresi. Még az érzelmekben is.


Az érzelmi életünk csap most össze bennünk. Hogy mit érzünk valójában, hogy mi a valóság és mi az, amihez csak azért ragaszkodunk, mert a biztonság illúzióját kelti.


A Bika rendkívül rugalmatlan tud lenni, a változásra nagyon lassan áll rá, ha egyáltalán. Makacs, önfejű. Ha valamit a fejébe vesz, az tűzön, vízen keresztül viszi. Ragaszkodása erős, birtokolni minden áron - ez vezérli. Szeret a környezetére nyomást gyakorolni.


A Skorpió pedig ennek pont az ellentéte. Nem akarja magát bebiztosítani, sőt, élete akörül forog, hogy a változatosságból, hogyan tud tanulni. A langyos vizet utálja, igyekszik mindig mindent felkavarni. A mozdulatlanságot gyűlöli. Addig nem nyugszik, amíg minden titkot fel nem tár, amíg meg nem járja a lélek mély bugyrait. Mindig képes megújulni, újrakezdeni. Nem birtokolható, de ő sem akar birtokolni.

Szabadon áramlik, míg a Bika földhöz ragad. Nagy tanítók egymásnak. Az egyik menne, a másik maradna.


Most kiderül az igazság. De hol az igazság? A nagy Szatja. Nehéz megmondani. Hétköznapi szinten annyi igazság van, amennyi ember, amennyi téma, amennyi érzelem.


Hogy mitől függnek az érzelmek? Természetesen a karmától, a mintáinktól, az addig, öntudatlanul bennünk futó programoktól.A mostani Telihold mindenesetre az érzelmi életünkkel való számvetés és egy biztos, a nagy megtisztulás.


Most nem marad szem szárazon, mindent visz a Hold, amit vinnie kell. Viszont utána fellélegezhetsz, egyfajta szabadságérzetet hagy a mostani Telihold maga után.


Remek lehetőség a napokban elgondolkodni és tudatosítani, hogy mi vagy ki az, ami vagy aki elszívta eddig az energiáidat, hogy mi vagy ki az, akivel nincsenek tisztázva a valódi érzelmeid.


Hol érzed úgy magad, hogy be vagy szorítva valamilyen helyzetbe, hol vagy kénytelen ezt vagy azt tenni, legyen bármilyen érzelem is az, ami vezérli.


Ha most ezeket a kötéseket sikerül leraknod, akkor fogsz tudni igazán fellélegezni. Ezt hívom én megtisztulásnak.


Söpörd ki azt az életedből, ami már rég halott és csak visszafog. Ami nem él benned, nem kell. Ami nincs, ami már elmúlt, nem szolgálja a.jelent.


A Bika életfeladata megtanulni nem félni a jövőtől, megérteni, hogy nem tudja magát mindig minden téren bebiztosítani.


Képes vagy tisztázni a kellemetlen, nem tiszta, nem őszinte, nem igaz kapcsolódásokat, érzelmeket magadban?


Merj változtatni!


Ha nem változtatsz, nem akarsz tisztán látni, akkor tovább fognak kísérteni, hiszen visszatér minden az életedbe, addig, amíg nem pucolod ki.


Merj mélyre menni!


Namasté Alexandra #BikaTelihold #Skorpió