Recent Posts

Archive

Tags

A forgószél után

Benne vagyunk már jócskán a sűrűjében, az év legfontosabb heteit éljük, abból a szempontból, hogy legmélyebbeket, a légátalakítóbbakat.

Mert hogy a Skorpió havában mélyre kell menni. A Skorpió időszak az az idő az évkörben, amikor, miután lehullottak a levelek, itt a szembesülés az elmúlással, viszont a Skorpió nem csak úgy messziről szemlélgeti, hanem egyenként lehajol és felfordítja a leveleket, megnézi még jól, mi van alattuk. Felfejti, hogy mit rejt a múlt.

Ezek a fájdalmas tisztánlátás hetei.

Viszont egyben rendkívüli lehetőség is!

Most kell méregteleníteni, a méregtelenítés pedig a bennünk lerakódott régi elhagyását, az érzelmi salakok kipucolását jelenti.

Fizikai szinten is érdemes néhány nap böjtöt végezni, mert ami a testben rekedt, tulajdonképpen az elmében rekedt, tehát ha a testből kipucolod, lehet az elméből is ki tudod pucolni a fizikai síkú tisztítás segítségével.

A Skorpióban a medence szervei kerülnek egyébként előtérbe, azok egészsége.

Most nagyon figyelj, hogy mit viszel be, mit engedsz be magadba, most könnyen túl lehet terhelni a szervezetet, önmagadat. És nem csak az ételre gondolok, hanem vizsgáld meg, milyen életed van, milyen életet engedsz beléd, milyen kapcsolataid vannak, azok mennyire szattvikusak, tiszták, mennyire építenek, vagy netán húznak le.

Pucold ki végre az életedből, azokat a kapcsolódásokat, amik neked nem jók, sőt, lehet ártalmasak. Visszatartanak, visszafognak.

Tisztázd magadban ezeket, ezt értem én a lehullott levelek felforgatásán. A szembenézés pedig lehet, egyáltalán nem lesz kellemes. Sőt. Nagyon nagyon fájó is lehet.

Az a levél, ami lehullott, beszivárogva a talajba az eső segítségével új energiát ad majd a jövő növényeinek, életed későbbi gyümölcsei most alapozódnak meg.

De ehhez el kell tudni engedni a régi rosszat, hogy legyen hova beépülni a jó újnak.

Tudom, könnyű mondani. Mégis hogyan kell ezt csinálni? A Skorpió időszak a befelé fordulás szükségességét jelenti.

Nemcsak az étrend segít vagy a böjt, hanem a szauna, vagy otthon a meleg fürdő, vagy akár sós vizes lábfürdő is jó hatással van ilyenkor a lélekre.

Kiemelt jelentősége van most a mozgásnak, legyen az bármilyen sporttevékenység, lényeg, hogy izzasztó legyen és a jógának, ahol célzottan tudsz ezen területekre fókuszálni és hatni.

Kerüld a nehezen emészthető, fagyasztott vagy újramelegített, száraz, nyákos, ragacsos minőségű ételeket, mert ezek fogyasztása amához, további mérgek felhalmozódásához vezetnek.

A tisztulás, a megtisztulás heteit éljük, egészen addig, amíg december végén, meg nem érkezik a fény és teljesen új megvilágításba helyez majd mindent. De addig mélyre kell menni.

Szenvedéllyel, erővel el kell távolítani most mindent és mindenkit magadból, ami vagy aki nem kell, mert különben akadályozni fogja a fény megszületését benned.

Nem kevesebb, hanem bizony az érzelmi életed alakulhat át a napokban, de gyökerestül. Olyan régi, felhalmozott negatív karma tisztítására, lerakására vagy inkább magadból kirakására, elvágására van most lehetőség, mint soha előtte. Az érzelmi élet, ami mindennek az alapja, mert az embernek csak ez van, az érzelem. Ebből indul ki minden.

A most készülő táptalaj, ami saras, koszos, kevésbé tűnik szépnek adja annak az alapját, hogy mi lesz majd a jövőben. Tegyél érte! Tedd rendbe!

Már érezzük az előszelét, de 12-én a Jupiter – Plútó együttállása aztán világunk tényleges, gyökeres átalakításra kényszerít majd minket, csak úgy lobogni fog a hajunk napokon belül, ha még nem lobogna.

Jön a vihar, mint amikor érkezik a nagy forgószél, most még csak a fújdogálást érzed, de hamarosan itt lesz körülötted és mindent fölkap, ami nincs benned rendesen lefixálva.

Ami igazándiból nem is kell, tehát fölösleges kapaszkodnod bele, azt engedd el.

Kinek akarsz te megfelelni? Miért kapaszkodsz olyanba, ami neked nem jó, ami neked nem is kell tulajdonképpen?!

A 14., 15-i hétvégén tudati folyamataid átalakítását követve vasárnap, Napkelte előtt köszöntheted az Újholdat a Skorpió jegyében, amivel végleg lefejezheted magadban azokat az ártó kapcsolatokat, érzelmeket, amik téged nem szolgálnak.

Utána lassan elhúz ez a forgószél, megnézheted majd mennyire maradtál meg középen, stabilan. És megnézheted azt is, mi maradt.

Törekedj arra, hogy minél kisebb káosz maradjon utána, ezért, ha minél kevesebb sérüléssel akarod túlvészelni az alászállás napjait , érdemes mindent kipucolni, rendezni, hogy ne tudjon körülötted mindent felkapni, ami a zűrzavart okozza.

Mert amiben biztos lehetsz, a szél jön, ez az előrejelzés elfogadása az, ami elengedhetetlen.

Ezt most komolyan kell venni és fel kell rá készülni.

A törékenyt pakold el, az ablakokat reteszeld be és a lelkedben várd a pusztítást. Ha kellően felkészülsz, azaz megcsinálod az előkészületeket nemhogy nem lesz rombolás, nem akként fogod megélni, hanem hálás leszel, hogy mindent vitt, ami már nem kell.

A Skorpió jegyétől 19. után búcsúzhatunk, amelyre kétféleképpen reagálhatunk, egyfajta nyomasztottságot vagy akár összeszedettséget is érezhetünk, ami attól függ, most az elkövetkezendő napokban mit teszünk.

A világunk tőlünk függ!


21-én a Vénusz is átlép a Skorpió jegyébe, a száműzött helyére - vagyis a menyasszony, fehér ruhájában alámerül a mocsárba. Az illúziók szertefoszlanak, amiket addig hamisan bebeszéltél magadnak, azok ott végleg a semmivé válnak.

Egy biztos, leomlik minden. Fenekestül felfordul minden.

A Skorpió a lebontás, az enyészet.

Nem kétségbe kell esni, hanem használni ezt az erőt most, ami kint van. Becsatornázni magadba és alkalmazni a tisztánlátásra.

Erre készülj. Úgy készülj, hogy ide viszed a fókuszt, erre koncentrálsz. Így gyakorolsz, így jógázol. Mindig benne van az elmédben. Tudatosítod.

A gyakorlás tehát kiemelt jelentőségű az elkövetkezendő időben.

Jönni fog a fény utána, ez is biztos. De nem mindegy, hogy mit mentesz tovább magadnak arra az időszakra.

Hari OM

Alexandra