Recent Posts

Archive

Tags

A hármasság elve

Az élet már nem az az élet, ami volt a covid előtt a hétköznapi szinten. Soha nem lesz már ugyanaz és ez egy rendkívül szorongató érzés tud lenni bennünk, amíg ebben az átmeneti időszakban vagyunk. És újra nem szüljük magunkat.

Persze spirituális szinten minden ugyanaz maradt, a lényegiség nem változik, a Prakriti, az örök és az állandó, a változhatatlan. Ezt látjuk a természetben megjelenni. A covid nem tud megálljt parancsolni a fák és a füvek zöldellésének, a virágok burjánzásának.

Mégis az egyén szintjén, Purusaként, ha látjuk is, hogy mi van kint, nagyon nehéz most megtartani azt a bentet. Mert a kettő analógia, ugyanaz, csak ezt megérezni, belátni általában nem vagyunk képesek, viszont ebben segít a jóga.

A jógában tudsz odakapcsolódni, ahhoz a belső rendhez.

A társadalom így is már elképesztően megosztott volt, most még inkább két részre szakad. Billen még tovább, ami eddig is instabil volt, egyre nagyobb a különbség. Most már berkeken belül is ássuk az árkokat. Még kisebb részekre szakadunk, egymástól még tovább távolodva.

A közösség és az önismeret soha nem látott jelentőséggel bír most - mondja Kassai Lajos. Ezt én is így gondolom, és azt is, hogy ezek mellett az áldozatok ideje jött most el. A három összessége lehet csak az, amitől megállsz középen. Stabilan.A folyamatos és közös meghajlás. Együtt egymásért áldozatot hozni megfelelő önismeret által. Az egyik támogatja és tartja a másik oldalt. Csak ez a kohézió tudja összetartani az oldalakat.

Ez a három erő a piramis három oldala, a közösség ereje, az önismeret ereje, a áldozathozatal ereje. Rengeteg lemondással és gyásszal jár most ez a folyamat.

Nem kérheted vissza a régi életedet, a régi értékeket, teljesen másképp kell élni, mint eddig, mert már semmi sem olyan, mint volt. Az iránytű pörög körbe-körbe és nem tudjuk mikor hagyjuk abba ezt az irdatlan szédülést.

Keresem az egyensúlyt, nem lengek ki egyik oldalra sem. Ez a közép útja. Ez egyedül tart meg.

Namasté Brávácz Alexandra

0 elért ember 1 aktivitás Bejegyzés kiemelése

11