Recent Posts

Archive

Tags

A király benned

Nagyon fontos újhold érkezik most az Oroszlánban, még van idő, mert 19-én hajnalban ér minket, de érezzük már most az előszelét.


Az egó elengedése és újraépítése jön.


Az egót el kell engedni? Az egót el lehet egyáltalán engedni? Olyat is hallunk, hogy meg kell semmisíteni. Le kell győzni. Le kell bontani? Meg kell haladni?


Nem. Különben képtelen lennél a hétköznapokban működni.


Az egót tanítani kell. Feladatot adni neki. Olyat, amiben ki tud teljesíteni, amivel nem árt neked és másoknak, sőt hasznát veszi a társadalom és az ember maga hasznosnak érzi magát. Lesz értelme az életének.


Az egót nem kell és nem is lehet elengedni. Fel kell ismerni, hogy mi az egó, mit csinál bennünk, mit vezérel, hogyan működik.


Cél nem az egóval azonosulni, elérni, hogy ne az egó irányítson, hanem a tudatosság.


A kérdés tehát inkább az, hogy hogyan érdemes kezelni az egót.


Mit gondolsz, milyen lenne az a világ, ahol mindenki tisztában lenne az értékeivel, ahol nem akarnának minket lenyomni, ezért nem is lenne soha kisebbség érzésünk, ahol senki sem szívná el a másik energiáját.


Milyen lenne az a világ, ahol mindannyian tisztelnénk egymást, ahol nem érezné senki felsőbbrendűnek magát a másiknál.


Milyen lenne az a világ, ahol mindenki bátor lehetne és átléphetné, sőt kitolhatná a határait, mert ez az ember eredendő természete.


Milyen lenne az a világ, ahol nem akarna senki senkit kihasználni, ahol nem nem élnének vissza az érzéseiddel, ahol őszinte lehetnél, mert nem kellene félned attól, hogy a másik visszaél a bizalmaddal.


Ez az újhold azt mondja, nézd meg magad, nézz magadra és kerülj tisztába azzal a sok jóval és széppel, ami te vagy. Etesd, hizlald csak egy kicsit magad, azt a vad oroszlánt, az uralkodót magadban.


Ha el tudod engedni magadat, ha el tudod engedni azt, hogy ÉN, hogy veled mi van, hogy te vagy az, aki szenvedsz, akkor tudsz közelebb kerülni önmagadhoz, ahhoz, aki te valójában vagy.



Most a saját bölcs királyoddá válhatsz.


Az Oroszlán-újhold azt mondja, engedd el azt, aki önző, erőszakos, agresszív, túl kritikus, másokat folyamatosan kritizáló, elégedetlen, lenéző, hatalmaskodó, öntelt benned. És építs magadnak egy új személyiséget, olyat aki szeretetteljes, elfogadó, segítő, megtartó, de erős és energikus. Akire lehet támaszkodni, aki képes magát ás másokat vezetni.


Aki rájön, hogy nem ellenség a világ, nem kell leuralni, behódoltatnia másokat, aki rájön, hogy sokszor saját maga, azaz csakis ő önnön ellensége és nem mástól kell tartania, aki tudja, hogy akin uralkodni kell az egyedül saját maga, na az az ember tud nagyot most lépni előre.


Hogy az ember visszataláljon ahhoz, aki ő valójában önbizalomra van szüksége és magabiztosságra. De honnan szerezze be ezeket? Hogyan tudja elhinni valaki magáról, hogy ő jó és hogy tud kiállni a saját értékei, akár külső vagy belső érdemei, tehetsége mellett?


Csak úgy történhet ez a fordulat meg, hogy elkezdesz nagyon másképp csinálni mindent. Úgy csinálsz mintha. Tudatosan úgy viselkedsz, úgy öltözködsz, olyan ékszert hordasz, úgy sminkeled magad. Olyanokat csinálsz, amitől addig féltél. Feliratkozol végre a társkereső oldalra, ha már régóta szemezel vele. Jelentkezel arra a kurzusra, arra a tanfolyamra. Elmész arra a workshopra. Megírod azt a régen halogatott levelet. Olyan helyzeteket választasz, teremtesz magadnak, amiktől addig féltél.


Erőfeszítést teszel!


Ekkor fog megnőni az önbizalmad, vagy ettől fog egy normális szintre kerülni.


Ezért találta ki Iyengar, többek között, az eszközöket a jógában. A téglát, a hevedert. Használj segédeszközt és csináld - mondja. Rengeteg személet van a jóga tanításában is, de Iyengar az, aki azt mondja, állj oda a falhoz és gyakorold ott a fejenállást. Tapasztald meg milyen és szívd magadba az önbizalmat. Ha már kellő önbizalmad van eljöhetsz a faltól, először 5, majd 10 aztán 20 centire, végül meg fogsz állni a szoba közepén a fejeden, biztosan és stabilan.


Ettől fog nőni a stabilitás benned, ettől leszel biztos magadban, ekkor fogsz bízni nem másban, hanem saját magadban. Mert a biztonság benned van!


Tudatosan leküzdöd a félelmeidet, beleállsz bizonyos helyzetekbe, akkor is, ha azok félelmetesek.


De mindvégig az ahimsza, a nem-ártás vezéreljen, akkor lesz az jóga.


A biztonság nem a külvilágban van, nem a társadban, a szüleidben, a főnöködben, hanem egyes egyedül benned.


Legyél a saját vezéred.


És ekkor fogod elérni, hogy nem kell semmitől és senkitől se félned.


Szeretettel

Alexandra