Recent Posts

Archive

Tags

A létezés eufóriája

A létezés önmagában euforikus.

Ezt nem én mondom, hanem a több mint 90 évet megélt Fahidi Éva, pedig ő megjárta Auschwitzot is.

Amúgy én is mondhatnám, mert mélyen egyetértek vele.

Mert a létezés eufóriájának ténye nem azt jelenti, hogy nincsenek nehézségek, hogy nem lenne piszok nehéz, hogy nem történik veled sokszor rossz. Olyan, amilyet nem szeretnél. Nem azt jelenti, hogy nem fáj, hogy nem csalódsz, hogy nem hozol rossz döntéseket, aminek aztán visszavonhatatlan következményei vannak az életedre vonatkozóan. Sőt az élet inkább általában semmilyen, vagy átlagos vagy inkább tele van rosszal és kellemetlennel, ritka az a pillanat, amikor úgy igazán felszabadultnak és csak úgy boldognak érzed magad. De akkor is egy folyamatos beteljesülés. A létezés, a lét, a létesülés, a tapasztalás maga függetlenül attól, hogy te azt éppen kellemesnek vagy kellemetlennek ítéled meg, egy csoda, és minden születésnapkor megünnepled, mert mindig bízol, hogy jó lesz. Mindig remenykedsz. Nem lehet másképp élni. Az a tűz, ami ott lobog mindenkiben, az, hogy most itt vagy, hogy érzékelsz, hogy jársz kelsz, hogy eszel iszol önmagában egy varázslat. Nekem ilyen minden reggelem a jógagyakorlás után. Mármint eufória. Az az érzés, hogy ááá, ez a létezés, a lét maga az arcomban, olyan közel, olyan nyersen, hogy már közelebb nem is lehet. Beleköltöztem a testembe, minden egyes sejtjébe, érzem, hogy dübörög bennem az élet, zubog a lét és ez egy nagyon jó érzés. Ilyenkor úgy érzem, bármire képes vagyok és nem állíthat meg semmi, kezemben az életem és arra irányítom, amerre csak szeretném.

Minél többet állsz a matracra, annál inkább ilyen érzések fognak elfogni. Akkor már nem tör rád úgy a hétköznapiság, de akkor is bekukucskál az ajtón, de mivel tudatosabb vagy, jobban tudod kontrollálni, átlátni, hogy most bejöhet és engeded tenni venni, vagy nem és bezárod az orra előtt az ajtót.

Talán ezt a képességet adja meg a jóga.

Az eufória egy felfokozott érzelmi állapot és nem csak maga a létezés, hanem az Ikrek Újhold na az nagyon ilyen.

Az Ikrek Újhold a belső gyermek.

Aki ezen a napon született, nem csak úgy néz ki, mint egy kis angyal, hanem olyan is. Az Ikrek ártatlan, naiv, játékos, könnyed, érzékeny, hiszékeny, bizonytalan, szórakozott... sorolhatnám.


Most Újholdkor mindannyiunkban ezt a belső gyermeket vizsgálhatjuk meg, dédelgethetjük és nevelhetjük föl. Ahogy nő a Hold úgy világosodik meg ő is, úgy lesz tudatosabb, bölcsebb. Keresd meg magadban, túrd elő ezt a reményteljes gyermeket és dédelgesd, szeretgesd meg. Minden jó, kicsi gyermek, minden szép. Soha ne felejtsd el, hogy önmagában azért hálás legyél, mert létezel. Örülj, hogy élsz!

Hari Om, Alexandra

Nézzétek meg ezt a lélekmelengető, gyönyörű filmet Fahidi Éváról, ez itt film előzetese, de egyébként párszázforintért online megnézhető a teljes film a dokumentumfilmesek honlapján. Köszönöm Melánia az ajánlást <3

https://www.youtube.com/watch?v=7EYDqdxmLL4

#Ikrek #Újhold