Recent Posts

Archive

Tags

A Napszellem jógi

Hazajöttem a 108 Napüdvözletről és gondoltam, egy picit olvasok. Valamiért Szepes Mária Mágiák könyvét vettem le a polcról és nézzétek csak, mit ír a Napfordulóról! Esküszöm nem néztem meg előtte és nem is emlékeztem erre a hasonlatra a karácsonyt illetően sem, ledöbbentem.


A többi szövegrész részletek is nagyon izgalmasak, a mai nap margójára jól passzolnak, jó kuckózást, jó olvasást, elmélkedést!


"Nyári Napforduló


Folytatjuk az építő gondolatcsírák behelyezését, a gyógyító áramok telepatikus szétsugárzását intellektusunk és érzésvilágunk leadóján keresztül.

Ezt az izgalmat olyasfajta öröm kíséri, mint gyermekkori csodahitünket karácsony előtt, hiszen forrása ugyanaz: transzcendens emlékezés egy olyan állapotra, amikor a léttevékenység nem verejtékes fizikai robotból, hanem a teremtő képzelet önmagát megvalósító gyümölcsözéséből áll.

A hajsza, amelyre a matéria kényszerít bennünket mély időszakadék elgondolás és megvalósulás között.

A tér sűrű gátrendszere szárnyaló képzeletünk szűk acélbörtöne.

E falakon belül csak halvány reflexként működnek azok a képességeink, amelyeknek a kibontásához többletérzékelés szükséges.

Rabokként élünk.

Sokszor hosszú korszakokig nem ébredünk rá, hogy cellánk felfelé nyitott, s halandó testünk kérge alatt rejtett szárnyakat viselünk a szabaduláshoz.

Azt, hogy egykor lényünk teljességében, szabadon röppentünk célunk felé ma már csak a mikor-és makrokozmosz kiterjedéseit ostromló gondolataink árulják el.

E gondolatokat azonban testünk fájdalmas, súlyos cövekje mindig visszarántja az eksztatikus elragadtatás magasságából.

Ám a kötés, amely időlegesen fogva tart bennünket nem változtathat szellemi organizmusunk fénysugárként végtelenbe rezgő csillagtornáján.

A pszichomentális gimnasztikával (*szerintem itt a jógára gondol vagy bármilyen más szellemi tevékenységre) két rendkívül fontos feladatot végzünk: elindítjuk materiális súlypontunk finomítását és belekapcsolódunk a magasabb bolygóláncok tevékenységébe, ahol már újra a szellem törvényei uralkodnak.

A vak életösztön öröklélek-tudattá, a fajfenntartás teremtés inspirációvá, a munka pedig a fény aktív szolgálatává nemsül.

E tevékenység azonban egészen más eszközöket kíván. Műszerei a fizikai szem előtt láthatatlanok. Laboratóriumai sem anyagi síkon, hanem a magasabb psziché és intellektus kiterjedéseiben működnek.

Ehhez az eszméhez kapcsolódó kísérletünk célja Szolária láthatatlan központja, a Szárnyas Nap, amely bolygórendszerünk egének fizikai korongja fölött ontja földünkre a tiszta fény energiáját. ...


A föld homályba merült síkjai felizzanak felizzanak a fénytől kitárulnak az egyetlen Arkánum fogadására, amelynek neve: örök egyensúly.

E boldog szimmetriában nincs helye többé a mulandóság képzetének. A Napszellem (*a jógi) nem menekül a démoni fantazmák elöl. Nem törtet az elérhetetlen után. Becsvágyó személyiségét sem kell bizonyítani senkinek, mert teljességében a végtelenség öröme él. Nem sóvárog, hiszen nincsen híján semminek. Nem rohan, mert mindig a középpontban van.

Héliosz, létünk fénylő, teremtő magja elnyugtat az idő lüktetésében, a tér buktatói között, feltöltődünk benne. Sugárkarjai védettségéből fényelixír árad a betegek felé, akiknek a szívére szorongó rémület csavarodik. E gyógyító hő segít fénytől szikrázó örömmé változtatni a fekete kígyó szorítását.

Ez az érintés minden görcsöt kiold a lét valamennyi síkján.

Nincs többé félnivalója annak, aki egyszer is megmerítkezik e végtelenből fakadó gyógyforrásban."


Köszönöm, hogy együtt merítkeztünk meg a mai hajnalban!


Namasté Alexandra

#NyáriNapforduló #108Napüdvözlet