Recent Posts

Archive

Tags

A roncsok felhozatala

Olvasom, hogy elsüllyedt egy indonéz tengeralattjáró 53 emberrel a fedélzeten. 850 méter mélyen eltűnt, pedig a maximális merülési mélysége "csak" 500 méter lehetett volna. Szakértők szerint a darabokra törhetetta mélyben. Néhány tárgy, törmelék feljött a felszínre, ebből következtetnek erre.


Na pontosan ez van most.


Azok, akik komolyan értenek az asztrológiához azt mondják, a holnap hajnali Telihold az év legkeményebb feszültségét hordozza magában.


Mélyre megyünk, olyan mélyre, hogy egy kicsit talán meg is reccsenünk benne. Mert ez a nyomás nem olyan finoman, óvatosan nyom össze, hanem olyan rendesen kíméletlenül.


A hagyomány szerint a Skorpió-Telihold a legmarkánsabb erő, amitől összedőlhet most a biztonságosnak tűnő világod (Bika). Nagyon fájdalmas, de a jó hír az, hogy csakis ennek segítségével leszel képes megváltozni az életed.


Tehát a lehetőséget lásd meg benne.


A Skorpió a halál. A sötétség. A magány. Az elmúlás. Olyan mélyre megy, amit már nem bír el, még a legerősebbje sem. Egyedül vagy ebben benne.


A Skorpióktól sokszor tartanak az emberek, mert nincs igazán jó hírük. Túl könnyen mondjuk rájuk, hogy nincs jó modoruk, undokok, konokok, makacsok, szurkálók, mindig mindenben csak a rosszat látják meg, rendkívül kritikusak, forrófejűek, ítélkezők. Az élet elvetői.


Pedig ők csak mindenben a mélységet keresik. Az élet napos oldalát a sötétségen keresztül találják meg.


És ebben könyörtelenek és tényleg van, hogy durván tudják bántani a másikat, ha akaratlanul is. Mert a sekélyessel nem elégednek meg. Hogy egy csata áldozatokat követel meg, na erre nem figyelnek, őket egy érdekli, hogy nyerjenek.


Az érdekli őket, hogy mindegy milyen áron, de jó mélyre lehessen menni.


Most a Holdat, az önérzetünk jelölőjét hatja át ez a végletesség, úgy, hogy közben a Nap, a tudatosságunk jelölője a Bikában megpihenne. A Bikák az élet igenlői. Az élet adta gyümölcsöket élvezné ez a tudatosság, de jön ez Skorpió és olyanokat sustorog a fülébe, amiket ő nem igazán akart hallani. A Bika az nem az, aki szeret megmozdulni. Aki szeretne változtatni.


Na ő nem akar mélyre menni. Ő inkább a felszínen, a látható dolgokban téblából. A teraszon. Legyen finom a vacsora, szépen terített az asztal, virággal díszítve, kézműves a kenyér, kecske a sajt és vörös a bor. A Bikát elsősorban a világ élvezete köti le. És ebben magát és másokat is szeretne megkötni. Nem akar a dolgok mögé látni.


Na ebbe rondít bele a Skorpió és az igazságot kikényszeríti. Azt mondja, minden szenvedés oka a ragaszkodás (Bika). Mert a Skorpió nem elégszik meg a földi jóval, sőt, pont, hogy az nem igazán érdekli, ő a láthatatlan dolgokat kutatja, a megfoghatatlan, a rejtett, titkos, okkult, az ezoterikus. Hogy mi van a függöny mögött.


Ha a Skorpió fotós lenne, akkor őt kizárólag az a történet érdekelné, hogy mi történik a kép elkészítése előtt vagy után. Maga a kép, na az egyáltalán nem érdekli.Ezek a napok mindenkiből a legtitkosabb énjét hozhatják ki, azt, akit egyébként a külvilág elől elrejt, azt, akivel amúgy nem szeret szembesülni és főleg nem akarja a világnak megmutatni.


A Telihold mindig a Dr. Jekyll és Mr. Hyde történet, és persze egyik sem az igaz arcunk. Az igazi az, ami minden létező mögött ott van, mert senki sem csak Skorpió meg Bika, meg a kettő együtt sem, mégha most azoknak is érezzük magunkat. Az élet értelme ezt az érzést meghaladni.


Ha mélyre kell most menni, hát menj, éld meg. Tudj meg mindent, amit tudod kell. Nézd meg, őszintén szembesülj, miért jutottál oda, oda, ahol most vagy, mi vezetett erre a sötét helyre. Mert most így lehet csak továbblépni, ha magadhoz öleled a karmádat és elfogadod azt. Akkor is, ha az fáj, szúr, büdös és nem való a kirakatba.


Csak ha a régi meghal, tudsz újra a felszínre jönni és változtatni.


Együttérzésem a tengeralattjáró legénységével és szerető családjaikkal. Pokoli élmény lehetett így elmenni.


Namasté Brávácz Alexandra #Skorpió #gyász #Telihold #SkorpióBika