Recent Posts

Archive

Tags

A Schobert Norbert - ügy a jóga szempontjából

1. Norbi kijelentései vétenek a jóga legelső pontja ellen, miszerint Norbi nem gyakorolja az áhimszát, a nem-ártást, mondataival ezreket bánt meg

2. A jóga álláspontja, hogy nem minősítünk másokat és főleg állításainkkal nem helyezzük magunkat vagy más embercsoportokat (jelen esetben a vékony kisportoltakat) mások fölé.

3. Azért fontos, hogy ő mondja, mert nagyon sokakat ér el a gondolataival, milliók hallják a véleményét. Ha a szomszéd Mari néni kövérez le valakit, akkor legfeljebb az, akinek szánta megbántódik, de így túl sokan érintettek, tehát igenis kell foglalkozni ezzel, csak szeretettel.

4. Sokakban indulatot váltott ki, amit mondott, ezért nem tudták megőrizni a higgadtságukat, az elme hullámzása beindult, gyűlölethullám formájában nekiment a Schobert családnak különböző eszközökkel, posztokkal, mémekkel mindenki. Egy komoly oldalon láttam, hogy kisbetűvel írták a nevét, máshol elhízottan fotókat raktak ki róla, gúnyosan viccelődtek, jóvátételt és bocsánatkérést követeltek, ezzel ugyanabba a hibába esve, mint Norbi.

5. Sajnos, mivel egy ismert emberről van szól, a média, ahhoz, hogy olvassák a felületeit (tegnap már ott tartottunk, hogy az index főoldalon olvashattuk a történetet, majd élőztek Norbival órákon át), felkapta és foglalkozik vele. A médiának az olvasottság azért fontos mert az olvasottság számukra pénz. Norbi pedig szépen végigturnézta a médiát. Ennek köszönhetően gondolatai terjednek, ellepnek minden zugot, folyamatosan csak még nagyobbra dagad a hullám.

6. Bizonyos fokú elhízás a kismamáknál "normális" - a szövetek így védik magukat, körbe ölelik a babát, a kismama is így védi magát

7. A kismamák a nők különösen érzékeny csoportja, ők a "kiválasztottak", ezért hívjuk, ha egy nő várandós, az állapotát áldott állapotnak. Ezért, amellett hogy senkit, de különösen őket nem bántjuk. Hagyunk nekik időt új énük megtalálására és a regenerálódásra.

8. Az elhízás nem esztétikai probléma a jóga vagy az ajurvéda szerint, hanem kapha többlet, azaz a víz energia elszabadulását jelzi.

9. A kapha túlsúlyhoz, felesleghez, túlzott felhalmozáshoz, gyűjtögetéshez, depresszióhoz, lustasághoz, kedvtelenséghez, tompasághoz, elnehezüléshez, monotonitáshoz, nem-törődéshez, túlzott ragaszkodáshoz, önmagunk túlzott védelmezéséhez, birtoklásvágyhoz, önbizalom problémákhoz és többféle szempontból is folyamatos további éhséghez vezethet. Ezért egy kibillent állapotot mutat, ami ellen tenni kell, hogy az ember egyensúlyba kerüljön újra, különben súlyosabb kibillent állapotok, vagyis betegségek jelennek meg az egyénben. Inkább együttérzést kell tanúsítanunk az ilyen problémával küzdő embertársainkkal szemben, minthogy lenézzük, leszóljuk őket. A segítségnyújtás a megfelelő hozzáállás ilyenkor, hiszen az ilyen ember sokszor magától már nem tud változtatni, pont ez ennek az energia kibillentségnek az egyik jellemzője.

10. Norbi a férfiakat is megbántotta, tehát ott sem gyakorolta a jóga első lépcsőfokát, az áhimszát,hiszen kijelentéseivel leegyszerűsítette a férfiakat, akiket kétségtelenül érdekel az esztétikum, hiszen a vágykeltés egyik eszköze, de kizárólagosan azért mégsem csupán emiatt maradnak egy kapcsolatban.+1

A Schobert Norbert-ügy korunk egyik legjellemzőbb esete, amikor egy gondolatcsírából egy cunami lesz, amikor a fogyasztás, a pénz irányít, amikor a testiség, az anyag, a matéria győzedelmeskedik szellem felett, amikor az indulat elhatalmasodik, amikor nem nyugodt az elme.


Gyönyörű példa arra, mi történik a Kali-jugában, a hanyatlás korszakában.


Őrizd meg a higgadtságot, őrizd a tudatosság fényét!


So ham. Az vagyok. Egy vagyok. Egyek vagyunk.


Namasté és béke minden érző lénynek,

Alexandra