Recent Posts

Archive

Tags

A templomom az én otthonom

Amióta tavasszal bezárt az Anahita Jógaközpont, keressük a helyünket oktatótársammal, Nagy Józseffel. A jógánk házát. Az otthonunkat.


Ti sokan nem látjátok, mi zajlik a háttérben. Persze zajlanak a programok, ezer és ezer szervezni való, de közben szüntelenül keressük. Ezer és ezer bizonytalankodás közepette.


A jóga háza a legfontosabb hely. Ami bent az kint, tehát bennünk nem született még meg az, ami kell. Elkapkodni nem akarjuk. Addig itt-ott vagyunk, ideiglenesen, átutazóként. És hálásak vagyunk azoknak, akik eddig minket elszállásoltak és a jövőben is fognak.


A jóga háza templom. Ki kell várni. Ki kell érdemelni. Most mintha nem az érdemek begyűjtésének az időszakát élnénk. A vírus mindenben a visszafogást tanítja és akkor még nem is vagyunk a sűrűjében. November közepére jósolják az együttállások a nagy káoszt. Idén három hullámban érkezett és van még egy igazi nagy. Megéltük az elsőt április elején, amikor bezárt minden. Aztán június végén, amikor megnéztük, mit hagyott hátra a cunami és azóta szedegetjük össze a romok alól, ami maradt, próbáljuk bekötözni a sebeket. A cunami most úgy tűnik visszahúzódott, de ez csak időleges, annyit jelent, hogy hamarosan újra lecsap.


A várakozás óráit éljük. Érezzük már az előszelét, az egy helyben toporgást. Ez a vákuumhatás. November 12. Ez a dátum a következő Jupiter/Plútó együttállás. Az asztrológusok és az asztrológia iránt érdeklődők tudják, ehhez köthetőek ezek az események. És tulajdonképpen már előtte egy hónappal és utána is egy hónappal bőven érezteti majd a hatást.

A pusztítás egy lehetőség. A romok áldás. Megmutatja mi az, ami fontos, mi az ami igazán számít. Háromszor kapunk idén igazi nagy tanítást, élj vele, használd ki ezt az időszakot. Csak aki most megtanulja, maradhat stabilan talpon.

Templum, a görög temnein-nal rokon tőből ered, valamely szent célra meghatározott, kivágott, elhatárolt területnek a neve. Annak a négyszögű területnek a neve, melyet az augur a madárjelek megfigyelése céljából a földön és megfelelően az égen magának kijelölt. A bal kéz felől jövő jeleket szerencséseknek, a jobb kéz felől jövőket szerencsétleneknek tartották. A templum az Istenségnek szentelt terület, mely egyéb profán környékétől határvonallal el van választva, tehát szent kerület.

Most magunkban kell keresnünk, magunkban kell megtalálnunk.

Kitartást kívánok mindenkinek.

Namasté Alexandra