Recent Posts

Archive

Tags

A tudat diadalma- együttállás

Írok röviden mégis az együttállásról. Ez az én értelmezésem, próbálom röviden összefoglalni és csak a lényegre koncentrálni.


A Jupiter a Tér jelölője, a Szaturnusz pedig az Idő ura. Hogy most együtt állnak a Vízöntőben ezt azt jelentheti, hogy összekerül tér és idő, hogy a maximális szabadság megvalósulhasson. Mikor van ez tisztán, gondoljunk bele?! Hát a jógában!


Minden más területen veszélyes terep ez. Ahol nincs mögötte ez a kész etikai rendszer, életvezetési építmény, ott és akkor ez teljesen máshogy is sülhet el.


A Jupiter a kiterjedés, a Szaturnusz az összehúzódás. Első ránézésre ellentétek, de valójában nem. Illetve tudnak ellentétek lenni, például nem tudunk egy időben több helyen lenni. De egyszerre egy helyen, egy térben az idő is adott, persze folyamatosan pereg, mint ahogy a tér is folyamatosan változik. Hétköznapi szinten.


De létre tud jönni egyensúly, és ez a lényeg, mégpedig a meditációban. A lótuszülésben, abban a tökéletes testhelyzetben, amikor tér és idő a gyakorló számára meg tud szűnni, egy pontba tud kerülni, együtt tud állni, tehát fel tud egymásban oldódni. Csak a jóga az, amikor olyan tudatállapotba lehet kerülni, hogy meg lehet haladni az időt és a teret.


Ez a jóga valódi és egyetlen igaz célja!


Jóga az, amikor két ellentétes erő egymásra hatva egyensúlyba kerül. A Nap és a Hold igája. A tér és az idő igája. Uralma. Végeredményben önmagunk uralma. Csak így lehet megtapasztalni Istent. Aki itt van bennünk. De ez meghaladja a fogalmi gondolkodást, ez az azon túli világ.


Minden az uralomról szól most. Aki nem uralt, elveszett.


A Jupiter a teresség, a Szaturnusz pedig az összeszedettség - ez a meditációs testhelyzet maga és a meditáció, mint gyakorlat. Ez a tökéletes jóga, a citta vrtti nirodha, a gondolatok megszüntetése.


Csak ez az egy út van.


Mindenhol azt olvashattuk ma, hogy egy új korszak kezdődik, azzal, hogy a Vízöntőben kerültek ezek a jelölők. Ez igaz abból a szempontból szerintem is, hogy a szabadság befészkeli magát minden térbe, minden időbe. Felértékelődik még jobban a gondolkodás, az elmélkedés, a tudat és az elme jelentősége, és egyben a spiritualitás, a szellemi dolgokkal való foglalkozás.


Az anyagról, az anyagelvűségről, a hitről átkerül a figyelem a tudatra, a tudat felszabadítására, a tudattal történő irányításra, befolyásolásra, mindenféle technikákra. Az intelligenciára. A mesterséges intelligenciára. Biztos vagyok benne, hogy soha előtte nem látott technológiai fejlődés indul be, ami a tudat teljes feltérképezéséről és kiaknázásáról szól. Ezzel lehet azért eléggé veszélyes vizekre is evezni, gondolj csak bele. Testre nem lesz már szükség, csak tudatra. Ezen a vonalon nem is mennék tovább, rábízom mindenkinek a fantáziájára, de szerintem sci-fibe illő élet vár ránk. És az nem mindig megnyugtató, legalábbis ahogy a filmekből ismerjük.


A tudat módosítása is előtérbe kerülhet, ehhez újabb és újabb tudatmódosító szereket fognak ki és feltalálni, van, amihez újra visszatalálni, gondoljunk csak a rengeteg új drogra, de a régiek újra felfedezésére és alkalmazására is, hogy a legközismertebbet említsem, az ayahuascára. Engem ez se nyugtat meg.


A jóga gyakorlása viszont egyre népszerűbb lesz, és szerintem egyre inkább fogunk visszatérni a hagyományos jógához, amikor a jóga nem csak testgyakorlat vagy torna és gimnasztika, hanem a jógaoktatók valószínűleg a tudatra, az elmére gyakorolt hatását fogják előtérbe helyezni és tanítani. Ez szerintem egy nagyon fontos lépés lenne. Én biztos, hogy az óráimon eddig is erre törekedtem, de mostantól még jobban fogok ebbe az irányba menni és a pránajámára, koncentrációs gyakorlatokra, meditációra helyezni a hangsúlyt, vagy legalábbis nagyobb hangsúllyal megjeleníteni ezeket a technikákat az óráimon.


Tehát egy biztos, az új világ kellős közepén vagyunk, amit eddig tapasztaltunk, hogy gyakorlatilag az emberek többsége irodai dolgozó és az agyával, az elmével fejt ki nap mint nap tevékenységeket, mert egy számítógéppel kommunikál, vagy azon keresztül, hogy az internet mennyire elképesztő módon elterjedt, hogy az alkalmazások tömkelege ömlik a telefonból, ami nélkül lassan a városban nem tudunk végigvezetni - na ez még csak az előszél volt. Aki eddig ebben nem érezte jól magát, az biztos lehet abban, hogy a jövőben még kevésbé fogja.


A jövő elkezdődött, ha tetszik, ha nem. Rengeteg lehetőséggel, rengeteg új fejlesztéssel, soha nem látott iramban történő változást hozva az életünkbe.


Az emberiség olyan szintű kényelme kerül előtérbe, ami egyszerűen már embertelen.

Én nem vártam ezt a jövőt, nem vágyom erre az életre. Egyetlen egy út áll tehát előttünk, meghaladni ezt, és ezt a jóga adja meg mindenkinek, aki ebben tudatosan akar részt venni.


A telefonomról már letöröltem a Facebookot és a Messengert, persze az erők próbáltak visszavetni, volt, akitől kaptam ezért hideget-meleget. A Facebook amúgy is az oldal miatt van csak, ha nem lenne, már rég letöröltem volna magam innen. Minimális időt töltök rajta, főleg annyit, hogy a bejegyzéseket megírjam. És még tovább szeretném ezt az időt csökkenteni, mint ahogy a postafiókomban történő levelezgetést is.Egyre többet szeretnék kint lenni a természetben, a napom felét már így is az erdőben töltöm. Csak ott tudok visszajönni, visszakapcsolódni.


Eddig csak beszéltünk róla, hogy fontos megfogni és tudatosan használni az eszközöket, de most már nincs mese, aki nem lépi meg, hogy uralja ezeket, vagyis uralja önmagát, azt be fogják véglegesen rántani és csak az elméjében lesz. Látjuk már a kamaszokon, napokat tudnának eltölteni a gép előtt, de mi felnőttek lássuk be, ugyanezt tesszük.


Megszűnik a külső valóság, ami azért félelmetes, mert a már a valóság is illúzió, a virtuális valóság pedig a illúzióvilág illúziója. Hol lesznek a kapaszkodóink?


Ez a Vízöntő. Az ember számára egy olyan jellegű szabadság, amiről most még fogalmaink sincsenek, nemhogy elképzelésünk. A legvadabb álmok fognak megvalósulni. A tudat diadalma. határtalan felfedezések korát éljük és ebben a verseny pedig már most könyörtelen. A Jupiter ugyan a lehetőségek tárháza, de a Szaturnusz pedig kőkeményen és könyörtelenül be is hajtja azokat. És ami a terítékre kerül az az érzékelésen túli. Az a világ, ami nem látható, nem tapintható. Nem hallható. Nem szagolható. Észre se fogjuk venni.


Ez az én jóslatom.


2000 éve született egy Mester, aki próbálta a dolgokat a helyére billenteni. Hogy most lesz-e ilyen, hogy születik-e most valaki, egy "Megváltó" nem tudhatjuk, valószínűleg, mint Jézust sem, fel sem ismernénk


Ezért most a belső guru felébresztése a cél.


Nem kint kell keresni a Mestert, nem hinni kell, a Mester benned van, ezt tudni kell. Megtapasztalni.Te vagy önnön magad megváltója.


Vigyázzatok magatokra, maradjatok éberek, tudatosak, ne engedjétek, hogy ezt bárki is elvegye tőletek.


Szeretettel

Namasté

Alexandra


Ajánlom ezt megnézésre>


#Vízöntő #JupiterSzaturnusz #TérIdő