Recent Posts

Archive

Tags

A változás első lépcsőfoka

Ahhoz, hogy el tudj kezdeni változni, muszáj előtte megtenned valamit. A legeslegelső, hogy beismerd magadnak, hogy valamit eddig nem jól csináltál, mert különben nem lennél most ott, ahol, és nem lennél elégedetlen az életeddel, hanem élnéd azt az életet, amit amúgy kívánnál magadnak, amit szeretnél úgy igazából.


Hogy nem azt az életet éled, az nem a külső körülményeken múlik, persze bizonyos hajlamokkal születtél, tehát valamiféle kötöttség van, de gyakorlatilag a lehetőségeid korlátlanok.


A jelen életed nem mások hibája, nem lehet senkit és semmit hibáztatni, egyedül a te felelősséged, a te saját döntéseid következménye. Azért vagy ott, ahol most vagy, mert te döntöttél úgy, hogy ott legyél, nem csináltad másképp. Nem hibáztatható senki, sem a szüleid, sem a főnököd, sem a szomszéd, sem a párkapcsolatod, sem a gyereked, sőt, és ez a legfontosabb: még te magad sem.


A nézeteid hibásak, nem te vagy a hibás.

És ez nagy különbség.


A nézeteid pedig már a szülőszobában, sőt, valószínűleg előtte, az anyukád hasában elkezdtek kialakulni, utána csak rakódtak rá a különböző rétegek. Azért lettél olyan, amilyen és abban az élethelyzetben, amiben, mert a környezetedben lévő emberek azzal az adott hatással voltak rád. De hibáztatni őket nem lehet, egyrészt azért, mert ők sem tudták jobban csinálni, hiszen rájuk is hatott a környezet és így tovább, generációról generációra így fonódik a családi karma, másrészt ők sem élték tudatosan az életüket, tehát legfeljebb fejleszd ki velük szemben az együttérzésedet.Saját magadat pedig azért nem lehet hibáztatni, mert nem tudtál másképp dönteni abban a környezetben, nem tudtál más nézetet kialakítani. Milyen könnyű lenne csak magadat hibáztatni, áldozat szerepbe kerülni és megúszni az egészet, majd várni, hogy valaki megmentsen téged.

Nem, egyedül te tudsz kiúszni a partra, nem fognak jönni érted.


Foglalkozz a jelennel. Ha megvan legalább a látlelet és azt mondod, most neked így nem jó, ha ezt rögzíted és utána egyből belátod, hogy azért nem jó, mert eddig a hibás nézeteid vezéreltek, akkor felléptél az első lépcsőfokra. Elindulsz a hegyen fölfele.


Ez az alapja, ezt át nem lépheted.


Változtasd meg a nézeteidet és megváltozik az életed.

Csak a balga gondolja, hogyha ugyanúgy tesz mindent, akkor is majd valahogy megváltozik az élete. És itt a cselekvésen van a hangsúly. Nem gondolkodni kell, hanem cselekedni. Az új karma fog új karmát szülni. Az új cselekvési minta az új cselekvési mintát.


A tett.


Kezdd el még ma.


Hari OM Alexandra