Recent Posts

Archive

Tags

Az év utolsó teliholdja

Telihold. Feszültség. Csúcs. Tetőfok. Utána elengedés. Megkönnyebbülés.


A telihold mindig a lehetőségek maximuma, az a pillanat, amiből lehet valami, bármi, de sajnos az is lehet, hogy nem lesz belőle semmi. Ez azért benne van a pakliban. Nőknél ez az ovuláció pillanata.


Most itt az idő, hogy valamit másképp csinálj. Hogy elengedd azt, ami eddig nem vált be, ami nem használt.


A Bak korszakra mondják azt, hogy ha most nem leszel jógi, akkor sosem leszel az. Tehát most van itt az idő, hogy elengedj egy régi, rossz szokást, a ragaszkodást ehhez a rossz szokáshoz és a jógát rakd be például a helyére, ami aztán öntöz és táplál. Ez már a Rák.


Amikor tele a Hold, akkor a Nap (az Én, az Egó, de a tudatosság is) szembekerül azzal, ahogy érzed magad (a Hold az önérzet jelölője).

Egymásnak feszül benned az, aki most vagy (Bak), azzal akiként érzel (Rák).

Ilyenkor meg lehet tapasztalni a két jegy szélsőségeit, ilyenkor érvényesülnek leginkább azok a gondolatok, érzések, amik ezeket jellemzik.


Most egymásnak feszül az egyedüllét és az együttlét. A hagyjatok már békén, és a de vágyom egy családra, akikről tudok gondoskodni. Akkor most mi legyen? Engedem vagy nem engedem?


A Bakban van a Nap, és a Bak az agglegény. A szingli. Az önállóság

A Rákban a Hold viszont az anya, igazából az ősanya archetípusa, a gondoskodás, a táplálás. A család.


A Bak életet vesz, a Rák életet ad. A Bak a konkrétum, a Rák a sejtetés.


Mindkettő jin jellegű, csak nagyon máshogy. Mindkettő bezár, elzár, benntart. De az egyik elzárkózik, a másik pedig csak bizonyos köröket enged be, fogad magába.


Az egyik a majd Én egyedül, a másik a Mi együtt.


A kettő között kell most az egyensúlyt tudatosan jól belőni.Ráadásul a Rákban fogy, tehát a Mi együttből adunk le.

Nem könnyű.


Ahhoz, hogy tudjon valami folytatódni, most el kell engedni.

Ahhoz, hogy el tudjon valami kezdődni, most helyet kel csinálni, teret kell a másiknak adni.


Megjelent a Bak itt az év végén, és vele a célratörés, az önirányítás, a célok felállítása, a tervezés. A Bak évszakkezdő jegy, elkezdődött a tél, korszakkezdő időszak. Írjuk is bőszen az évtervezőt, rajzoljuk Panni mandaláját. És ez nagyon nagyon fontos!


Addig mész most a tervezéssel, amíg úgy érzed, igen ez egy jó év lesz, ami jön. Nem szabad holnapra hagyni a tervezést, mert nem fog annyi energiát kapni az a terv, ma van az utolsó lehetőség. Ha még nem vagy vele kész, ne halogasd tovább, hiszen igazából a mai nap is már az elengedés terepe.

Megkezdődik a folyamat. Vigyázz, ne forduljon át abba, hogy á. úgysincs remény. Úgyis mindegy. Csinálom persze, de úgyse lesz változás. Ez most bekúszhat a gondolataidba. Legyél éber!Amire leginkább érdemes most figyelni, hogy a nagy számítások mellett, a racionalitás megjelenése mellett, nehogy feladd az álmaidat! Ne add alább! A Bak ne fagyassza be a szívedet! Kell a rendszer, a struktúra, de ne engedd el a lágyságot, a finomságot, például az ideális társról vagy a családról való fantáziálgatást.


Ne ess át a ló túlsó oldalára!


Az elkövetkezendő időszak leginkább azoknak nehéz, akik egyedül vannak, akiknek nincs párjuk vagy nem elérhető a családjuk. Akiknek van, azokban pedig megjelenhet egy túlzott ragaszkodás és a körülöttük lévőek manipulálása.

Egyik véglet sem jó.


Most úgy is érezheted, neked nem is kell senki, jobb ez így, ahogy van, mert megjelenik egy ilyen tévképzet, hogy így tudod csak érvényesíteni igazából a céljaidat. Most úgy érezheted, a család, a társ csak hátráltatna téged. Ez lesz a fogyó Hold. Ne engedj ezeknek az ártó gondolatoknak. Kell a támogató társ, kell a támogató család!


Gondolj arra, hogy együtt mennyivel könnyebben tudjátok megvalósítani az álmokat. Még álmodni is könnyebb együtt. Csak arra ügyelj, hogy olyan társra vágyja, akivel együtt szabadabb tudj lenni, mint egyedül. Ez a legfontosabb.


A Bak kíméletlen, zord, szigorú, kelletlen, kemény. Ne engedd, hogy beássa magát a szívedbe. Használd inkább az erejét, a szívósságát, a kitartását és fordítsd át magadban. Pont arra használd, amit el szeretnél érni. Egy jó társsal könnyebb!


A Rák miatt megjelenik benned és ne bánd, ne rejtsd el magad elől, ha megjelenik, hogy te egy jó családot szeretnél, ha egy olyan közegre vágysz, ahol gondoskodhatsz másokról, ha egy olyan helyre vágysz, ahol megnyugodhatsz, ahol otthonra lelsz, ahol biztonságban érezheted magad. Ne add fel, hanem tervezd meg, gondold át, hogy lesz ilyen neked és milyen lesz. Vizualizáld.


Mit kell pontosan tenned, ahhoz, hogy ez meglegyen? Ezt lehet? Igen! De lehet, hogy ehhez le kell omlania a réginek. Hogy másképp kell élned, lenned, tenned.


Lehet, hogy nagyot változnod kell?


Lehet. Lehet, hogy változtatnod kell több mindent, lehet, hogy újra kell építeni magad. De ehhez el kell jutni oda, hogy tényleg változtatni akarj. Nagyon sokan jönnek hozzám azzal, hogy szeretnének változtatni, de a kezdeti lelkesedés sajnos hamar elszáll.


Akkor biztos vagyok benne, hogy nem fáj még eléggé. Nem olyan rossz még.


Ha most eldöntöd és beleállsz, segíteni fog a Bak. Abban, hogy megtaláld belül a biztonságot önmagadban. Ez az első lépés. Hogy úgy tudj tükörbe nézni, hogy igen, megvan. Elégedett vagyok magammal. Volt már ilyen az életedben?


Ha ez meglesz, akkor megjelenik kint is, a külvilágban.


Változtass étrendet, napi szokást, építs be mozgást a napjaidba, tanulást, kreatívkodást. Állíts fel új napirendet és azt következetesen kezdd el. Gyakorolj önfegyelmed, önkorlátozást. Ha elhatározod, hogy mostantól nem eszel valamit, vagy nem csinálsz valamit, akkor ma itt az ideje, hogy elkezdd és csináld! Ne halogasd tovább.


Válj a legjobb Te verzióddá, ez a Bak lényege.


A Bakra jellemző szilárdság, a szokások, a megrögzöttségek, a beszűkültségek, a berögzültségek elengedése lesz most terítéken és ebben segíteni fog a fogyó Hold. De jól vigyázz, mit engedsz el. Nem kell a vízzel a gyereket is kiönteni. Nem kell túl szigorúnak lenni, olyat felállítani, amit aztán nem tudsz betartani.


A megkövült szív viszont az, amit fel lehet most oldani. De ez nem feladás. Ez az olvadás önátadás. Ha megtanulod magadat szeretni, meglátod, nagyon szeretni fog a világ.


Hari OM és Boldog új évet minden érző lénynek!


Brávácz Alexandra #BakNap #RákTelihold