Recent Posts

Archive

Tags

Az akvárium mélyén

Olvasom, hogy nyit az Akvárium-terasz. Nagyszerű. Ezrek jelentkeztek az eseményre. Ezt vártuk eddig ennyire? Tényleg? Folytatjuk ott, ahol abbahagytuk?


Lógunk a szakadék szélén éppen és akkor kérünk egy pohár italt?


A szabadság nem kint van, nem a külső világban!


Nem attól fogsz felszabadulni, hogy ihatsz egy sört egy túlzsúfolt étterem teraszán. Soha nem a külvilág adta dolgok azok, amik tartós boldogságot okoznak. Soha. Aki elengedi a kapaszkodást mert az egyik kézzel nyúl valamiért, már zuhanhat is, de jó mélyre. Mi lenne inkább, ha abba tennél energiát, hogy felhúzd magad a hegytetőre?


Tényleg a teraszoktól érezzük most jól magunkat?


Ez az év teljesen másra tanított minket. És addig nem lesz vége a tanórának, amíg mindenki le nem vizsgázik belőle ötösre. Mindenki. És ebben mindannyian együtt vagyunk benne, egymástól függésben. Oltakozhatunk ezredszerre is. Láttuk mi volt Angliában is, az emberek teljesen elhomályosítva a tudatukat fetrengtek az utcán. Ez a szabadság?


A jóga útja a belső szabadság. A belső szabadság csak egy helyen található meg, mégpedig benned. Nincs hozzá szükséged teraszra, sörre, senkire. Ott van benned! Ne engedd, hogy ezzel megetessenek. Azt mondják, vigyázzunk egymásra, vigyázz magadra, harsogják, hogy ne engedd el, de nyújtanak egy italt?


Tehát maradj középen és inkább azt keresd, abba tegyél rengeteg erőt és energiát, hogy újra talaj kerüljön a talpad alá.


Hogy megtanulj két lábbal állni a földön. A realitások talaján.


Most akkora a bizonytalanság, hogy fogalmunk sincs, hogy mi van. Nem tudunk semmiben és senkiben megbízni. Nézd meg csak az oltások körüli őrületes bizonytalanságot, senki nem tud neked igazi válaszokat adni semmire.


Egy dolog maradt, hallgatnod kell a megérzéseidre. A belső bölcsességedre. Kész vagy felébreszteni vagy inkább lenyomod az akvárium mélyére?A belső szabadság mindig elérhető, állandóan tárva nyitva. Nem kell hozzá védettségi igazolvány, nincs hozzá szükséged semmire. Kapcsolódj hozzá a jógán keresztül. Lépj be!

Gondolkozz el, hogy kitől vagy mitől kell valójában megvédeni magadat? A jógán keresztül megkaphatod a válaszokat.


Este én is várlak egy találkozóra, mégpedig tanulhatjuk együtt a földelést, megteremthetjük a stabilitást, felébreszthetjük a biztonságérzetet magunkban. Megtanuljuk, hogy kell csökkenteni a szorongást, ehhez van egy remek gyakorlatsor, amit úgy hívnak, Földüdvözlet, ennek egy változatát fogjuk gyakorolni 108x.108x lehetőséged van kapcsolódni a Földhöz. Az alapokhoz.


Ahhoz, ami ott van benned.


Van ennél fontosabb?


Nagy szerencsénk van, mert az Útközben Jóga közösség egyik tagja Bakos Bettina énekesnő, aki egyébként jógaoktató is és csodálatosan énekli a mantrákat, tehát élő mantrahanggal gyakorolhatsz, ami még erőteljesebbé és elmülyültté teszi, szertartásjellegűvé a jógázást. Persze nekem a jóga mindig az, mindig ima, de ez segíti, hogy jobban rá tudjak hangolódni önmagamra.


Tehát várunk nagy szeretettel este 18 órától, regisztrálj be és küldjük a részleteket, hogy hogyan tudsz az online órán részt venni: utkozbenjogainfo@gmail.com


Hari OM Brávácz Alexandra

Részletek: Élőzenés 108 Földüdvözlet a FöldNapja alkalmából // Biztonság