Recent Posts

Archive

Tags

Az ember keresi a helyét - kínai új év

Nyugalom. Stabilitás. Előre menetelés. Kitartás. Munka. Munka. Munka. És még több munka. Kitartó folyamatos munka. Erőbedobás. Kiszámíthatóság. Ragaszkodás. Változásra vagy változtatásra való hajlam és hajlandóság csökkenése. Rugalmatlanság. Benne-ragadás. Biztonságkeresés. Megszilárdulás. Konokság. Szívósság. Magány. Elkülönülés.


Pár nap múlva kezdődik a Fém Bivaly éve a kínai asztrológia szerint.


Ebben az évben valószínűsíthető, hogy a munka, mint olyan, felértékelődik. Ezen belül pedig a mesterségek, a megfogható dolgok, a kézzel fogható élet tartalmai és eredményei kapnak nagy jelentőséget.


Mi az, amink van és mi az, amit ebből leginkább ki lehet hozni.


Az egyéni célok és azok elérésére való, mindent felülíró törekvés jellemzi 2021-et. Nehéz és súlyos döntések is felmerülnek, amelyeket nem igazán lehet idén már elkerülni.


Ügyelj arra, hogy ez ne jelentse azt, hogy miközben önmegvalósítasz, nem vagy tekintettel másokra.

Nagyobb jelentősége lesz magának a földnek. A természetnek. Ez valószínűleg megjelenik földek vásárlásában például, már, aki ezt megteheti, de a földdel kapcsolatos tevékenységekben is. Már láthattuk ennek az előszelét, soha nem látott embertömegek kezdtek el túrázni hetek óta és nem csak azért mert ez a jobb híján.


Azért kirándulunk, mert ez most az időszerű.


Az elmúlt időszak nagy tanulsága, hogy vissza kell találni a természethez. A természet az emberiség menekülő útvonala. Alapvető dolgokra döbbenhetünk rá, pedig eddig is tudtuk, hogy a környezet megóvása, védelme mennyire fontos. De ebben az évben nagyon a körmünkre ég az eddigi nemtörődömség.


Az ember önmagára ébredhet, a saját felelősségére és megtalálhatja újra a helyét. A természetben a helyét, amelyet bizony durván átlépett, megszegve a szabályokat. Ennek isszuk most a levét.

És ami nagyon fontos: visszatérünk az anyaghoz. A matériához. Csak másképp, mint eddig. Nagyon nagyon másképp!Túlzottan áttevődött az életünk a virtuális létbe, az olyan tevékenységekbe, amelyek online történnek és amelyeknél nincs kézbe vehető végtermék. Amelyekhez nem szükséges személyes találkozó. Most nagyon értékelni fogjuk azt, ami nem ilyen. És a természetes anyagokat, amit a természet ad nekünk. A természetesség újra előtérbe kerül.


Ez az év nem a nagyívű, mozgalmas és rugalmas változások éve lesz az életünkben. De ez nem is baj.

A tavalyi év a Patkányé volt, vagyis a kór, a terjedés, a túlélésért folytatott harc és a mindenből a sok időszaka. Automatikusan következik ebből egy olyan év, ahol a nélkülözés, a visszafogás, a megfontoltság jellemzi az életünket, a fogyasztásainkat, ahol kétszer meggondoljuk, mire adunk ki pénzt, ahol az állandóságra, az egyensúly megtalálására és a stabilitásra helyezzük a hangsúlyt.

A Fém elem pedig még jobban merevít és keményít ebben meg minket, és ez sajnos megjelenhet az érzelmeinkben és gondolatainkban is. A Fém Bivaly nem a romantikus hős, sokkal inkább tevődik át az energia az érzelmekről a kötelesség irányába. A hideg fejjel hozott döntésekre.


Nem kell azért elkeseredni, ez nem azt jelenti, hogy megszűnünk megélni az érzelmeinket, de háttérbe kerülhetnek, most máson lesz a hangsúly.


És ez a változás, a visszafogás most egy szükséges lépés, mielőtt jön a nagy fordulat, hiszen 2022 már a Víz Tigrisé.


Most az ember csak megy előre és keresi a helyét.


Áldás minden érző lénynek!


Brávácz Alexandra

#FémBivalyÉve2021