Recent Posts

Archive

Tags

Az idei karácsony üzenete

Tegnapelőtt azt mondtam, a Jupiter/Szaturnusz a Vízöntőben arról szól, hogy a korlátlan lehetőségek tárháza most és itt a lábunk előtt hever, olyan szabadságot nyújtva, amiről igazából még elképzeléseink sincsenek. Szárnyakat adhat az elkövetkezendő időszak. Csak nem mindegy, milyen értelemben.

Azt is írtam, hogy legyünk nagyon éberek, mert ez a fene nagy szabadság nagy veszélyeket is rejthet.

Nem, nem gondolom, hogy aranykor jön. Technikailag igen. A feltalálások, az innováció kora köszönt ránk, ha azt gondoltuk, eddig is az volt, hát nem, ami eddig volt, az csak ennek az egésznek a hajnala volt. Most betör az életünkbe a futurisztikus, jövőt bemutató filmekből ismert világ. Itt van, benne fogunk élni, behálózza, behuzalozza az egész életünket.

Résen kell lenni, mert a nagy kényelem, amit ezek az eszközök nyújtanak, rendkívül mód ellustítanak, mind fizikailag, mind az elmét illetően. Mértékkel használni mindent, ez a kulcs és ésszel.

Valamelyik nap, a gyönyörű téli erdőben sétálok a Normafán és az elmélkedő és meghitt csendet brutálisan megzavarja két lombfújó hangja, két ember, akik ezekkel az izékkel járják az erdei utakat. Ez az az új világ, ahol az erdőben hangos, motoros géppel fújják le az útról a lehullott leveleket. Teljes őrület.


Szabadság? Igen. Kell? Nem. Ez nem.


Válogatni kell. Nagyon meg kell válogatni az élet adta lehetőségeket ezután.


Ebben az őrületben, a teljes nonszenszben, a számomra már érthetetlen világban viszont nagyon elkezd csillogni az érem másik oldala is. Ha korlátlanság van, az eddig megszokott teret és időt képesek leszünk szinte meghaladni, akkor önkéntelenül megjelenik annak ellentéte is.


Megjelenik az összeszedettség. Az önkorlátozás. Az önszabályozás.


Önmagunk korlátainak a megadása elengedhetetlenné vált.


Igen, karácsony van, de nem a kinti megváltó születését kell várni, hanem önmagunkat kell megváltani. Itt van bennünk. Felértékelődik nagyon a gyakorlás, a jóga jelentősége, a tudati folyamatok, a gondolkodás, az érzelmek megzabolázása.


Az előttünk álló évek tényleg már kicsit sem lesznek olyanok, mint a régi világ. A régi világ letűnőben van. De nem siránkozni kell, hanem használni az erőket és még többet saját önmagunkon dolgozni.


Most már nem engedheti meg magának senki, hogy ezt ne tegye. Most kell megtalálni a belső vezetőt, hogy ne szálljunk el ebben a korlátlanságban. Fékezni kell, ez a fő feladat, egyéni szinten és akkor meg fog jelenni kollektív szinten is.


Bár nincsenek illúzióim, nekem sajnos elég rossz és sötét jövőképem van. Sajnálom, hogy nem tudok mást nektek írni.


Én a csöndet keresem. Nem a dobolást.


Valamelyik órámon azt mondtam, eljött az idő, az ember rátalálhat valódi önmagára, a saját útjára, a dharmájára, az életfeladatára. Nem korlátoz ebben most senki és semmi, az lehetsz, ami lenni akarsz, megszűnnek a határok, leomlanak a falak.


De nem magától.


A csodák idejét kezdjük el élni, ugye tudjátok?


A csodák ideje jön el emberi kapcsolati terén is. Felértékelődik a személyes találkozás, az a varázs, amit érzel, ha valakinek a szemébe nézel, úgy, hogy nincs közöttetek semmi. Mármint az online világ. Felértékelődik maga az emberi kapcsolódás.


Jelentőséget nyer minden igaz és valóságos kapcsolódás.


Hiszen a virtuális kapcsolódás rendkívül mód kiégeti az embert, ezért mindig, amikor tényleg találkozol majd valakivel, ami figyeljétek meg, nem csak a vírus miatt, ez csak a bevezető, enélkül is egyre ritkább lesz. Ezért nagyon nagy kincs lesz, nagy varázzsal és energiával bír majd.


Régen semmi különös nem volt abban, ha egy család társasozott, szenteste kanasztázott, vagy a gyerekek csak úgy felmentek a hegyre szánkózni. Amikor az egyszerűségnek tudtunk örülni. Holnap ez már olyan ritka lesz, hogyha mégis megtörténik, az ünnep lesz.


Az emberi kapcsolódás a csodavárás, a messiásvárás.


De egy fontos dolog van, nem csak a tényleges személyes találkozás lesz a fontos, hanem az olyan emberi kapcsolatok is, ahol nem is kell találkoznotok, de tudjátok, hogy van a másik. Egyszerűen téren és időn túl összekapcsolódtok. Megtapasztalhatjuk ezeken keresztül a Jupiteren és Szaturnuszon túl az elme tényleges határtalanságát. Egyre több kapcsolódás lesz ilyen is. És ez nem baj, sőt, fontos, hogy ezek a kapcsolatok is felértékelődjenek, mert ugyanúgy befolyásolnak és hatnak a kapcsolatok energiája erősen ránk.


Nektek is biztos van már most ilyenetek, de ebben az új korszakban egyre több ilyen időn és téren túli kapcsolódás lesz.


Van egy barátnőm, csak ritkán beszélünk, de nagyon különleges barátság a miénk. Megtaláltuk önkénytelenül, hogy tudjunk kapcsolódni és a másiknak példát mutatni, egymástól erőt nyerni, akkor is, ha nem találkozunk személyesen. Csodálom az érzékenységét, a mély érzelmi életét, az éles eszét és így is, hogy nem mondja, átérzem bánatát, szomorúságát, de örömét is. Szinte, mint a sajátomét. Ha nem is beszélünk, létezik egy elvághatatlan, láthatatlan szál kettőnk között, túl téren és időn, nem kell ahhoz találkoznunk, hogy érzékeljük ezt az energiakapcsolatot közöttünk.


Nála is válás, gyerek itt - gyerek ott, nehéz évek, egyedüllét, néha magány, könny és gyász, van fájdalom bőven. De rengeteg siker is. És most fordult vele nagyot a világ! Most rátalált az igaz

szerelem, és ezt nem olyan leányregényesen írom, hanem az, akiről mindig beszélek, hogy szerintem van, arról szeretnék most nektek hírt adni. Ebben a különleges időszakban jött el ez az életében, mert nem adta alább. Nem elégedett meg kevesebbel. Remélt és bízott önmagában. És ez nekünk, nektek is megadja a hitet, a reményt.


Annyira boldog lettem, nekem már emiatt ma reggel megvolt a karácsonyom.

Mert igen, ez igazolja, hogy ez jön most, olyan karmikus kötéseket tudunk most kioldani, kibogozni, mint soha előtte. Ez az igazi szabadság, az igazi korlátlanság, de csak akkor , ha az összeszedettség, a tudatosság, a megvalósítás időszaka is.


Ismerd meg önmagad, és megismered sorsodat - áll a delphoi jósda kapuján. És nekem ez az idei karácsony igazi üzenete. Térj vissza a természetbe, a természetedbe, ott vagy te. Az vagy te!


Az önismereti útra lépés a legtöbb, amit az elkövetkezendő években tehetsz magadért.


Áldott ünnepet mindenkinek, tiszta felemelkedést, boldog karácsonyt!


Namasté Brávácz Alexandra