Recent Posts

Archive

Tags

Az igazság harcosai

Kos // Mérleg Telihold


Az év egyik legkülönlegesebb szembenállása van ma, persze, mindegyik az, de amikor a Kos szembekerül a Mérleggel az olyan izgalmas, mint amikor összekerül a sós az édessel.


A nagy ellentét, igazi ízkavalkád.


Keressük meg benne az egyensúlyt.


A Mérleg a szépség, a harmónia, a béke, a nyugalom megőrzése minden áron, a konfliktusok kerülése. A legyen meg inkább a TE akaratod, a legyen csönd.


A Mérlegnél fontos vagy Te. Mindig a másikat helyezi maga elé.


A Kos persze ennek teljesen az ellentéte. Mindenemet egy vitáért! A harcos, életeleme a küzdelem. Nem a harmónia és a nyugalom megőrzése vezérli, hanem a saját igaza. Ha kell, fejjel megy a falnak.


A Kosnak fontos az ÉN, leginkább magát, a saját érdekeit helyezi másoké elé.


A Mérleg a párkapcsolatáért él, vagy úgy általában a társas kapcsolataiért, azokat emeli minden fölé.

A Kos ezzel szemben folyamatosan küzd az önállóságáért, saját magát emeli mindenki más fölé.


A Mérleg arra vágyik mélyen, hogy szeressék, kényeztessék, a társas kapcsolataiban tud csak kiteljesedni.

A Kos bennünk pedig az a rész aki imád egyedül lenni, aki gyűlöli a kötelékeket, aki akkor hiszi magát szabadnak, ha nincs semmiféle elköteleződés.


A Kos a tűz és mint olyan lobbanékony, csak úgy berobban az életedbe, pusztít, ha kell.

A Mérleg a levegő, a finomság, a lágyság, a könnyelműség, a mozgékonyság, a végtelen alkalmazkodásra való hajlam.


Az egyik benned elmegy a végletekig, harcol, amíg csak lehet, nem ügyelve az áldozatokra, a másik azt mondja, inkább üljünk le és beszéljük meg.


És ez a kettő viaskodik most mindenkiben.


Menjek el a falig, sőt fejjel a falnak, hogy megváltozzanak a dolgok vagy hagyjam, hogy történjen, megoldódjon magától, engedjem el?


Mondjam meg, mi az igazság, álljak ki magamért, vagy hagyjam, történjen az, aminek történnie kell?

A Kos Telihold most nagyon nyomja a Mérleget, hogy álljon ki magáért, az igazáért, csakhogy ez a Mérlegnek nehéz, mert ő mindig mérlegel. Mindenkinek igaza van szerinte. Ő az örök elfogadó, az örök mindenkit megértő.


A Mérlegben vagyunk, tehát kapcsolataink vannak terítéken, elsősorban a párkapcsolat, de a baráti kapcsolatok is górcső alá kerülnek.


Megmondjam vagy ne mondjam, ez itt a kérdés. És a mérleg nyelve csak billen ide meg oda, és ezt folyamatosan teszi.


Mitől félsz?


Ez a kettősség öl meg minden kapcsolatot. Hogy nem mered vállalni magadat, hogy nem mered képviselni a véleményedet. Hogy elmerd mondani, neked mi rossz, mi az ami nem jó abban a kapcsolatban.Merj kiállni az igazadért!


Kényes egyensúly, tudom. Amikor az igazságot elmondod, lecsupaszítod magad. Nincsenek játszmák, őszinteség és egyenesség van. Amikor leveted a vérteket, sérülékennyé válsz. Mez-telen.


Mindig a saját érzelmeidről beszélj, hogy neked mi fáj, hogy miért érzed rosszul magad. Soha ne vádlóan mondd, sose követeld az igazságodat. Mindig elfogadással, megértéssel és szeretettel légy.

Mindig magaddal foglalkozz, hogy neked mi kell ahhoz, hogy megleld a lelki békéd. Ha az igazság kimondása, akkor tedd meg!


A lelki béke a legfontosabb a világon, mindent tegyél meg érte.


Viszont soha ne az embert kritizáld, mert a másik egója azt nem viseli el és támadásra készteti. Ha most kritizálsz, akkor a Kos akkorát fog visszaütni, hogy félő, nem viseled el. Ha támadsz, te húzhatod a rövidebbet, lehet, nem fogod kibírni a kapott sérüléseket.


Tehát tudatosan, előre eltervezve, átgondoltan indulj. Ne a harcmezőre készülj, hanem a szeretet terébe.


Ez pontosan a mostani Telihold: a tisztázó. Jön az a pár nap az évben, amikor tisztázhatod a régi sérelmeket.


Menj oda és mondd meg. Vagy ha az nem megy, írd meg. De mindig, mindig az elfogadás és a szeretet vezéreljen.


Ez a Telihold azt tanítja meg nekünk, hogy hallgatva a megérzéseinkre merjük az igazunkat vállalni, hogy egyáltalán megértsük hogy kell és hogyan lehet vállalni az igazságot.


Hogy mi a különbség lépésre való képtelenség és egy határozott, nagy előrelépés között. Előrelépés igazából nem a másik felé, hanem lépés önmagad felé.


Küldök mindenkinek, akinek ez az időszak küzdelmes, feltétel nélküli szeretetet és, hogy mindenki meglelje magában az igaz utat és azzal a saját békéjét.


Az egyensúly jegyében, Hari OM,

Alexandra

#Mérleg #Telihold #Kos