Recent Posts

Archive

Tags

Elindul a fény

Ma 11:02-kor fordul a Nap, ez a Téli Napforduló időpontja és indul Észak felé. Elkezd nőni a fény. A négy minőség, a hit, a remény, az öröm és a szeretet. A Nap mától a Bakban folytatja útját, ezért a célok kitűzése, az építkezés, a kötelességek betartása és a törekvések erőt kapnak. A Bak erőteljesen földies jegy, így minden, ami az alapokhoz, az életünkben az alaphoz kötődik, ebben erősödhetünk meg most. Csúcsra lehet most jutni, ki lehet fejleszteni magunkban azokat a képességeket, amik segítenek minket abban, hogy céljainkat megvalósítsuk. Soha vissza nem térő alkalom a jóga gyakorlásának megkezdésére.


Gyújtsunk mécsest este, füstölőt, fogalmazzuk meg világosan céljainkat, jövőtervünket, fokról fokra, szikláról sziklára és most nem kell szerénykedni, legyen kitűzve a csúcs is, hogy ott számunkra mi van,miért menetelünk, mi az, amit valójában szeretnénk elérni.


A Bak tehát télkezdő jegy, következetesen megy előre, nincs apelláta, most valahogy röhejesnek fogod érezni az eddigi kifogásaidat. A Bak megy, meghatározott struktúrák mentén, jól kialakított rendszer-szemlélettel. Most ne félj, nem fogsz elúszni, most bele lehet vágni, bármi is legyen az.

Elszántság, kitartás, kevélység, keménység, zordság - ezek jellemzik az elkövetkezendő időszakot. Most tűzön-vízen át lehet vinni dolgokat, a Bak nem tesz fölösleges köröket, fölösleges lépéseket, pontosan tudja, hogy mit akar és azt hogyan éri el.


Indulj hát, tegyél a változásért! Gyakorolj!

Ha most nem kezdesz el jógázni, sosem leszel az! A Bak van benne a 108 Napüdvözletben, ezért csütörtök hajnalban megerősíthetjük magunkban az elszántságot egy ilyen típusú gyakorlással.

Ügyelj azért arra, hogy ne válj rögeszméssé, ne ess át a túlsó oldalra, a szívósság ne vigyen el a határaidon túlra, mert a csúcs után szakadék van, ha túltolod, jön a zuhanás. Minél magasabbra törsz, annál nagyobbat lehet zuhanni, ezt tartsd mindig észben, tehát fontos nagyfokú tudatosságot belevinni a célok kijelölésébe és a gyakorlatokba is.


Ne húzd túl!


Ami most nehéz lesz, nehéz lesz visszafogni magad, de mindig fontos a fény, a tudatosság, erre emlékeztet minket a Téli Napforduló.Ne a legrövidebb utat válaszd!


Jönnek a hosszabb napok, a rövidebb éjszakák.


Eleinte a meleg még nem érezhető, hiszen, pont most következnek a leghidegebb napok, de egy idő után érezhető lesz az is, vagyis meglesz az eredmény. Ez most a tervezés időszaka.

A Bak morózus, keveset beszél, nem az a barátkozós fajta, inkább befelé fordul. Ez az időszak tehát az egyéni célokról szól, nem a közösségi építésről.


Jó gyakorlást, boldog Téli Napfordulót, új korszakot mindenkinek!


Áldott a test teljessége. Áldott az elme végtelensége. Áldott a lélek örökkévalósága. Áldás rád. Áldás minden érző lénynek!


Hari OM

Alexandra

#TéliNapforduló #Bak