Recent Posts

Archive

Tags

Légy észnél!

Itt az Ikrek és ezzel a gondolkodáson lesz a hangsúly.


A kitalálás, a megoldások keresésének és megtalálásának időszakába lépünk be.

Az Ikrek jegyhez tartoznak a vállak, a karok, de a légzés és a beszéd is, az idegek és minden, amiben van mozgás, gyorsaság, hiszen a jegy életeleme ez a levegősség, a kimozdulás.


Legyen az akár ténylegesen helyváltoztatás, utazás vagy szóban, írásban információcsere, kommunikáció, tanítás, kapcsolódás.


Most nyílik az "Aranykapu”, a bejárat önmagunk felé, amikor a Nap eléri a Világfa csúcsát, a Tejút egyik végét.


Ez a szakrális pont az évkör legszentebb időszaka, amikor a világfa megmászásával meg lehet tudatosan újítani a karmát, amikor az ember egy nagyot tud fordítani azon a kormányon.


Egészen a nyári napfordulóig nyitva lesz a kapu, csak bújjatok rajta. Rajta, rajta!

Most itt az idő, sokszor, de ilyenkor aztán tényleg kiemelt jelentősége van a szellemi gyakorlatoknak, most könnyebben tudsz spirituálisan kapcsolódni önmagadhoz és másokhoz is úgy igazán, őszintén és tisztán.


"Alattam a föld, fölöttem az ég, bennem a létra" - ahogy Weöres Sándor írja.


Most beindulhat a pezsgő élet benned és körülötted, most fölfelé ívelhet a pályád.

Élénkség. Mozgalmasság. Szabadság. Kapcsolatok teremtése. Ezek jellemzik ezt az időszakot. Csak győzzük átölelni a valóságot, azt, amit kapunk.


Mivel kettős jegy, ezért mindig ott lehet a kettősség érzése is benned. Lépni vagy nem lépni, ez lesz állandóan a kérdés. És a szörnyű túlgondolás, túlmisztifikálás, túlszámítás, túlbonyolítás.


Mintha két ember lakna most benned, két külön gondolkodással. Az egyik erre húz, a másik meg amarra.


A lényeg, hogy pörgés és hihetetlen gyors folyamatok jellemzik az elkövetkezendő heteket, ezért érdemes észnél lenni és fékezni, mert sokszor felületesek, felszínesek is tudunk most lenni. Könnyelműek. Az Ikrek gyakran megígér mindent, aztán nem tart be belőle semmit. Ez most mindenkire igaz lesz, ezért óvatosan és figyelmesen, tudatosan mondj és élj. Légy észnél!


Az egyik éned a Nap, a másik pedig a Hold. A két ősi elv, a két minőség. A menny és a pokol, a nagy magasságok és a nagy mélységek. A fény és a sötétség. Most mindkettő végletben lehet részed. Vagy emlékként feltörnek ezek.


Egyik nap iszonyú lelkes vagy, feldobott, másnap pedig már nem is érted, hogy hova tűnt az az öröm, az a boldogság.


Nagy kihívás ebben az időszakban középen maradni, egyensúlyban, stabilan.


Az összegzések ideje jött el. Visszatekintés és a hogyan tovább.


Az Ikrek a hírvivő. Magadnak mondod a híreket, amiket nem zárhatsz tovább be, ki kell engedned a palackból. Most biztosan rá fogsz jönni a nagy összefüggésekre, ha teszel érte és leülsz és gondolkodsz.


Mostantól tényleg másképp csinálhatod, itt az esély. Kezdődhet az új korszak, valami kinyílhat, megnyílhat előtted.


Ha tavaly ősszel jót és jól ültettél el, mélyre mentél, most gyönyörködhetsz.


Erről az egészről ez a vers jutott eszembe, amit ha jól tudom, tévesen Hamvasnak tulajdonítanak, de Földes Lívia írta.


Isten tenyerén ébredtem, s lenéztem a Földre, Hófehér csúcsokra, kopár legelőkre. Kanyargós folyók tükrében láttam kelni a Napot, Sugaraiban álmos hajnal mosakodott. Láttam az óceánt gyermekként ragyogni Sirályokat felette felhőkkel táncolni, láttam a békét az emberek szívében, Láttam az erdőket fürödni a fényben. Láttam sok-sok mosolyt és láttam a reményt, Láttam az embert, és láttam a zenét, Láttam a földet szeretetben élni, Láttam a csöndet a széllel zenélni. Láttam Istent amerre csak néztem, Miközben éppen az Ő tenyerében ültem, S az Ő hangján szólt hozzám a szél, Mint anya, ki gyermekének mesél, Millió apró tükörben láthatod magadat, Hisz olyannak látod a világot, amilyen Te vagy!


Hari Om, Alexandra