Recent Posts

Archive

Tags

Gyenge pont

Mindenkinek van gyenge pontja.


Van, akinek a pénz. Van, akinek a szakmája. Van akinek a gyerekvállalás, vagy az anyaság vagy az apaság. Van, akinek a testsúlya. Van, akinek a rend otthon. Van, akinek a házasságkötés. Van, akinek az étel. És így tovább.


Olyan nincs, hogy ne lenne gyenge pontja valakinek.


Amikor gyenge pontja van valakinek, az azt jelenti, hogy ott nagyon sérülékeny. Az a terület neki nagyon fontos. Hogy érzékenyen reagál ott és abban, ha azt veszély fenyegeti. Ha azt nem kapja meg, ha az nem valósul meg. Ha abban nem tud kiteljesedni.


Amikor az embernek gyenge pontja van, ott nem szabad vele viccelődni.


Vajon gyenge ponttal születünk vagy később kerülünk bele? Valószínűleg igaz mindkettő.

A gyenge pontot a karma határozza meg. A karmát egyrészt hozunk magunkkal előző születésekből, másrészt jelenlegi életünkben dolgozunk szorgosan azon, hogy magunkra vegyünk.


Az ember egy nagy karmaköteg.


Hogy neked melyik életterületed a gyenge pontod ezt a karmád határozza meg.

Kivéve, ha - és most jön a lényeg - ha tudatos életet élsz. Ha feltárod a kötöttségeket, hogy hol vagy valamire predesztinálva és akkor azon változtatsz. Másképp gondolod. Mert eleve elrendeltetés nincs. Nincs olyan, hogy neked egyedül kell élned, pedig nem akarsz. Nincs olyan, hogy neked ne szülessen gyereked, pedig szeretnél sok sok gyereket valójában.


A tudatos ember megnézi, hogy a gyenge pontjai miért vannak. Miért fontos neki ez vagy az. És ha azt hitted feltárni nehéz, hát nem. Feltárni könnyű, akár egyedül, de főleg egy segítő tud rávezetni. Legyen az egy pszichológus, vagy bármilyen más szakember, akiben te megbízol.


Szóval feltártad, érted, átlátod. És utána jön a neheze. Lépned kell. Másképp élned. Amikor a karma ellen mész, akkor másképp kell tenned. Nagyon másképp.


Na ez a piszoknehéz.


Mert ez ott kezdődik, hogy más legyen például a napirended. Mást kell enned. És amikor már évek, sőt évtizedek óta egy szokásrendszer szerint élsz, ami kényelmes ugyan, de mégsem vagy boldog, akkor azon nagyon nehéz változtatni. Ismeretlen területre hajózni.


Én őszintén csodálom a felfedezőket, legyen az akár Kolumbusz vagy azóta más. Akik hajóra szálltak, egy bizonyos mennyiségű élelmiszerrel és útnak indultak a teljes bizonytalanba. Persze nagyon nagyot reméltek. Bíztak és hittek, hogy új területre lépnek.

Valahogy csak így lehet változtatni, olyat kell tenni, ami kényelmetlen, kellemetlen, amitől félsz. És akkor összeszeded bátorságodat és hatalmas erőfeszítéseket teszel. Nem tudod, mi lesz, nem akarod kontrollálni, csak mész.Ha erre nem vagy képes, nem fog változni semmi.


Ha ugyanazt gondolod, ugyanúgy cselekszel nap mint nap, ugyanúgy viselkedsz, akkor ugyanazokat az érzelmeket generálod nap, mint nap. Ha minden nap ugyanazt teszed, akkor arra kondicionálod magad. Ha valamit nagyon sokszor ugyanúgy csinálsz, egy idő után nem tudsz másképp tenni. Így köt be a karma.


Kivéve, ha azt mondod, elég és elkezdesz tudatosan élni.


Lehet ezt? Nagyon nehéz a karmával szembe menni, ez biztos, de nem lehetetlen.

Egyedül egy lehetőséged van kiszabadulni a karma kötelékéből, hogy a múlt emlékeit elhagyod és újrahuzalozod az elmét, mégpedig tudatosan. Ha másképp gondolkodsz, másképp cselekszel, másképp viselkedsz, akkor másképp fogsz érezni is.


A szokásaiddal kezdd. A látszólagos külsőségekkel. Mikor kelsz és mikor fekszel. Mit eszel és mit iszol. Mire költesz és mikor. Hogy néz ki a külsőd, a lakásod. Kivel barátkozol, hova mész kikapcsolódni. Mi a hobbid. Minden nap, amikor valami újat csinálsz, valamit tanítasz magadnak. Tanulsz, Csak a tanulás tudja újrafonni a karmát.


Valójában nincs külsőség. Minden te vagy. Nincs kinti és benti világ. Ami kint az bent, a kinti meghatározza a belsőt és fordítva. Itt jön a jóga. Kint kezded a testeddel. Fejre állsz. Csavarodsz. Nyújtózkodsz. Egyensúlyozol. Másképp csinálod, mint addig, koncentrálva egy valamire. A lélegzetedre. Összeszedett vagy, tehát tudatos vagy. És akkor elkezd működni minden területen.


Karma nélkül nem lehet élni, folyamatosan szövöd a köteléket. Csak nem mindegy, milyet.

Szabadulj ki a karma kötelékéből!


Válassz, hogy a múltban élsz, az emlékeidben, abban, hogy de eddig így volt, eddig így csináltam.... vagy hajlandó vagy e a jelenben lenni és ezáltal megváltoztatni a jövődet.

A karma kötelékét te fonod magadnak, nap mint nap. Nem egy rajtad kívül álló erő. Sem az anyád, sem az apád, sem a kollégád. Még a szomszéd sem. Csak te vagy felelős az életedért. Nem hibáztathatsz senkit.


Rajtad bukik vagy áll a bizonyos gyenge pont, és hogy mennyire az.


De ne felejts el hajóval és iránytűvel menni. Hajó és iránytű, az kell. Segítség az kell. Még senki sem fedezett fel úszva egy új földrészt.


Namasté

Alexandra

#karma